Sieraden maken: deze 17 juwelen maakte je vroeger zelf

Door

Micki Bosma

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Sieraden maken kralen

Zelf sieraden maken was een van de leukste activiteiten om te doen. Van het verzamelen van alle materialen tot het pronken met je nieuwe ketting of armband op school. Hieronder 17 juweeltjes die jij vroeger zelf in elkaar flanste!

Wedden dat je er minstens 2 of 3 herkent?

Oorbellen, kettingen & armbanden

Of het nu ging om het pijnlijke avontuur van zelf een gaatje prikken in je oorlel (auw!), de show stelen met een henna tattoo ketting in verschillende kleuren zoals zwart, bruin of die met alle kleuren van de regenboog.

En wat dacht je van het ‘Best Friends’ hangertje met een gebroken hartje, waarvan jouw BFF natuurlijk de andere helft had. Of een verkleedpartijtje houden met de juwelen van je moeder of oma.

Één ding is zeker: jezelf behangen met sieraden was een absolute must!

Beste friends ketting vriendinnen
Via: bol.com

Fröbelen aan de keukentafel

Maar naast deze geweldige exemplaren van sieraden, die je natuurlijk nooit meer zult vergeten, was het natuurlijk nog veel leuker om je creatieve skills, van het zelf sieraden maken, te verbeteren.

Uren aan de keukentafel of in je eigen kamer, waar je met volle enthousiasme je eigen sieraden in elkaar knutselde. Om vervolgens met grote trots je geweldige creatie aan je ouders te kunnen laten zien. Of zelfs te verkopen op Koninginnedag.  

armbandjes-maken-kids
Via: youtube.com (capture) | ThePlusSideOfThings

17 sieraden die je als kind hebt gemaakt

Met kralen, veters en andere materialen flanste je je eigen sieraden in elkaar. Van gevlochten armbanden maken tot een ketting maken van bloemen en schelpen, deze knutselwerkjes hielden je bezig!

Jouw zelfgemaakte sieraden. Welke armbanden en kettingen heb jij vroeger met veel plezier geknutseld?

Deel je eigen herinneringen in de comments onderin!

1. Geknoopte vriendschapsarmbandjes

Ondanks dat het er een stuk moeilijker uitzag dan dat het was, moest je hier veel voor oefenen om het onder de knie te krijgen. Gelukkig kon je er ook altijd nog eentje scoren op vakantie!

Sieraden-maken-vriendschapsarmbandje
Via: pixabay.com | Kathas_Fotos, CC

2. Plakoorbellen

Het leken wel kroonjuwelen! Met deze prachtige kleurrijke plakoorbellen kon je ook prachtige armbanden of kettingen maken. Maar ze waren niet alleen geweldig als sieraden, maar stonden ook erg leuk op je schriftje, tas of nachtkastje.

Stick on Earrings plakoorbellen vroeger
Via: ebay.com

3. Armband van veiligheidsspelden

Dit vereiste nogal wat precisiewerk. En o ja, de veiligheidsspelden moesten natuurlijk wel allemaal dezelfde maat zijn, dus met de bij elkaar verzamelde spelden van thuis kwam je niet heel ver.

Sieraden-maken-veiligheidsspelden
Via: Etsy.com | PieceOfInspiration, CC

4. Nomination armband

Deze valt niet helemaal in de categorie ‘zelf armbandjes maken’, maar je kon hem wel helemaal zelf samenstellen, ook leuk! 

Sieraden-maken-nomination-bracelet-1
Via: youtube.com (capture) | Brodie Mie

5. Schelpen ketting

Zelf een ketting maken van schelpen was bijna een hele dag taak. Eerst schelpen verzamelen op het strand en héél voorzichtig mee naar huis nemen. Vervolgens thuis gaatjes in alle schelpen maken en rijgen maar! 

Via: pexels.com | Javel, CC

6. Scoubidou’en

Wat was Scoubidou populair! Misschien wel een van de grootste rages van het hele lijstje. Een mooie ketting maken, of toch liever een sleutelhanger? Alles was mogelijk! 

7. Armbandjes maken met grote kralen

Van glanzende parels tot mooie houten of plastic exemplaren. Het verzamelen van grote kralen was al een feestje op zich. 

Via: unsplash.com | FLY:D, CC

8. Armbanden met kleine kraaltjes

Geweven patronen, je eigen naam of gewoon een armbandje maken met allerlei verschillende kleuren. Nam je ook verzoekjes aan van klasgenootjes of familieleden?

Sieraden-maken-kleine-kralen-1
Via: unsplash.com | Aytresienne, CC

Méér zelfgemaakte sieraden…

Klaar om nóg meer herinneringen over zelfgemaakte sieraden op te halen? Wat dacht je van die overheerlijke chips ketting (zie 10.) of de goeie ouwe strijkkralen (zie 14.)

Lees gauw verder op de volgende pagina!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...