‘Dames en heren: de intercity naar Amsterdam heeft een vertraging van 5 minuten’. Zo kennen we Tuffie Vos allemaal. Deze vrouw is een onbekende bekendheid, die we allemaal wel eens gehoord hebben.

Tuffie Vos

Tuffie Vos is degene die alle berichten op het station heeft ingesproken. Dit heeft ze eenmalig gedaan, waarbij er allerlei losse woorden en plaatsen zijn opgenomen, die door de computer tot één zin gevormd worden. Hierdoor zijn er jaarlijks slechts een aantal kleine aanpassingen nodig en heeft Vos hier een dag werk aan.

In bovenstaande video spreekt ze een bericht in voor haar stemcoach.

De stem van Tuffie Vos zul je ongetwijfeld herkennen, iedereen die wel eens op een station is geweest zal haar iconische stem herkennen, maar toch zal 99% van de mensen haar gewoon voorbij lopen op straat.

Deze lokale beroemdheid heeft een eigen Wikipedia-pagina en natuurlijk ook een eigen website. Ze is niet alleen bekend van het omroepen op stations, vos heeft meerdere voice-overs gedaan van onder andere commercials.

Zo klinkt het

Kun je je de stem nog niet helemaal voor de geest halen, in onderstaande video hoor je Tuffie Vos zoals je haar kent.

https://www.youtube.com/watch?v=mzf5JXDkKk0

 

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer