One hit wonders uit de jaren 80: 20 eenmalige 80’s hits

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

8

Laatste update:

8

one hit wonders eendagsvlieg muziek jaen 80

8. Michael Sembello – Maniac (1983)

“She’s a maniac, maniac, on the floor.” Het nummer werd al vaak gecoverd, maar is oorspronkelijk van Michael Sembello. Hij maakte het als soundtrack voor de film Flashdance. Niemand kan zijn voeten stil houden op deze one hit wonder van de ’80s.

9. Weather Girls – It’s Raining Men (1983)

In 1983 werden heel wat one hit wonders gelanceerd. Onder andere It’s Raining Men van Weather Girls. Wereldwijd verkochten ze meer dan zes miljoen platen! De nieuwe generatie kent het nummer dankzij de cover van Geri Halliwell.

10. Ray Parker Jr. – Ghostbusters (1984)

De naam Ray Parker Jr. zegt je wellicht niets. Toch is hij de man achter het legendarische nummer Ghostbusters. Who are you gonne call? Ghostbusters!

11. Fox the Fox – Precious Little Diamond (1984)

Die synthesizers! Wist je dat Fox the Fox een Nederlandse band was? Ze kwamen uit Groningen en speelden vooral funk en disco. Heb jij nog gedanst op dit nummer?

12. The Outfield – Your Love (1986)

“I don’t want to lose your love tonight!” Toen je vroeger dit nummer hoorde, dacht je waarschijnlijk aan je toenmalige liefje. Vandaag denk je aan die heerlijke zomers van de jaren ’80.

13. Dead or Alive – You Spin Me Round (Like A Recond) (1984)

De Britse new wave band Dead or Alive kende een internationale doorbraak dankzij deze one hit wonder. Vandaag herken je misschien samples van het nummer in Right Round van Flo Rida. Zo leeft de eendagsvlieg toch nog verder.

14. Nena – 99 Luftballons (1983)

99 Luftballons van Nena diende als protestlied tegen de Koude Oorlog. We moeten hier wel even een kleine kanttekening plaatsen: Nena had in haar korte bestaan als band (dus niet de zangeres die onder dezelfde naam is doorgegaan) nog vier hits in Duitsland, maar deze waren in Nederland geen tophit.

99 Luftballons is dus een one hit wonder met een groot nalatenschap: de start van de vredesbeweging in de jaren ’80! En daarnaast is het ook gewoon heel dansbaar.

https://www.youtube.com/watch?v=7aLiT3wXko0

Een laatste lijstje nog…

Ging jij vroeger los op de Vogeltjesdans? Lees verder op de volgende pagina en ontdek nog meer hitjes die je vroeger aan het dansen brachten!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

8 gedachten over “One hit wonders uit de jaren 80: 20 eenmalige 80’s hits”

 1. Misschien moet de schrijver van het bovenstaande zich eens wat beter verdiepen in de jaren ’80 of het fenomeen ééndagsvlieg.
  Bow Wow Wow (Do You Wanna Hold Me, The Man Mountain),
  Jermaine Jackson (o.a. Do What You Do en Sweetest Sweetest),
  Soft Cell (Torch, Tainted Love),
  Nena (6 tophits in Nederland),
  Ray Parker Jr (al zeer succesvol in de jaren ’70),
  A-Ha (10 hits in Nederland) etc
  Eéndagsvliegen? Nee, niet echt.

  Beantwoorden
 2. Matthew wilder, break my stride. Een echte eendagsvlieg terwijl Nena in 2003 uit mijn hoofd gezegd nog een hit had met Kim Wilde. Research is niet goed genoeg gedaan helaas

  Beantwoorden
   • Misschien eens verdiepen in de jaren ’80? Nur getraumt, ? en Leuchtturm waren toch heus hits van de band Nena in de eerste helft van de 80’s. Nena is pas vanaf 1988 alleen verder gegaan.

 3. Bow wow wow had ook Man Mountain nog als hit.
  Berlin had nog een hit met No More Words, en wat dachten we van Torch van Soft Cell?

  Beantwoorden
 4. Een wat betere research had hier niet misstaan…

  -Nena had naast ’99 Luftballons’ nog vier andere top 15-hits in de 80s en nog een nummer 1-hit in 2003 (samen met Kim Wilde)

  -De enige hit van A Flock Of Seagulls in Nederland was niet ‘I ran’, dat de Top 40 niet eens haalde, maar ‘The more you live, the more you love’ (hoogste positie nummer 17 in 1984)

  -Citaat: “de Noorse band A-ha bracht in eigen land wel nog nummers uit, maar schopte het nooit meer tot in Nederland.” Ook dat is niet waar. De groep scoorde, naast ‘Take on me’, nog 9 andere Top 40-hits in Nederland, waarvan er 2 de top 10 bereikten.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...