One Hit Wonders uit de zeroes: 18 eendagsvliegen uit de 00’s

Door

Stef Ketelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

7. Girl Thing: Last One Standing (2000)

Geïnspireerd door het succes van de Spice Girls en All Saints richtte Simon Cowell in 1998 zijn eigen meidengroep op genaamd Girl Thing. De groep bestond uit de Engeland afkomstige Jodi Albert, Linzi Martin, Michelle Barbe, Nikki Stuart en de Nederlandse Anika Borstelaar.

Last One Standing was de eerste single van de groep en kwam in 2000 net niet in de Nederlandse Top 10 terecht. Internationaal gezien werd nummer ook niet bijzonder goed ontvangen. Een tweede single flopte genadeloos en uiteindelijk werd Girl Thing in 2001 weer opgeheven.

8. Men2B: Bigger Than That (2004)

Via het tv-programma Popstars – The Rivals werd in 2004 de Nederlandse jongensgroep Men2B opgericht. In de finale van het programma nam de groep (bestaande uit Anno van Wanrooij, Ehsan Naseri, Mark Ebing, Nils Krake en Steven Lugger) het op tegen de meidengroep Raffish, die uiteindelijk tweede werd omdat de single van Men2B (Bigger Than That) op #1 in de hitlijsten binnenkwam en die van Raffish op #2.

Singles die daarna van de groep werden uitgebracht flopten genadeloos en in 2004 gingen de mannen van Men2B ieder weer hun eigen weg.

9. Raffish: Plaything (2004)

De meidengroep Raffish werd dus (net als de jongensgroep Men2B) opgericht via het tv-programma Popstars – The Rivals. Hoewel Men2B in de week na de release van de singles hoger binnenkwam in de hitlijsten, bleef de single van Raffish genaamd Plaything uiteindelijk langer in de hitlijsten staan.

Singles die daarna van de groep werden uitgebracht flopten en in 2006 hield Raffish op met bestaan. Van de vijf meiden uit Raffish zijn Sharon Doorson en Eva Simons daarna goed terecht gekomen met succesvolle solocarrières binnen de muziek.

10. Dante Thomas: Miss California (2001)

Precies 20 jaar geleden scoorde de Amerikaanse R&B-zanger Dante Thomas een grote hit met Miss California. Hij maakte deze plaat met zijn ontdekker en rapper Pras Michel, bekend van de groep The Fugees.

Omdat Miss California een flop werd in Amerika, emigreerde Dante naar Europa omdat de single daar wel een succes was geworden. Hij deed dat in de hoop om nog meer hits te scoren, maar het bleef uiteindelijk alleen bij Miss California.

11. Gareth Gates: Anyone Of Us (Stupid Mistake) 2003

In 2002 werd de Britse stotterende Gareth Gates tweede tijdens Pop Idol, de Britse variant op tv-programma Idols. Hoewel zanger Will Young er met de winst vandoor ging, kreeg Gareth ook een succesvolle carrière voorgeschoteld.

Hoewel zijn succes in Nederland lang niet zo groot was als in Engeland, scoorde hij bij ons in 2003 toch een #1-hit met de single Anyone Of Us (Stupid Mistake). De laatste jaren is Gareth vooral actief als acteur binnen de musicalwereld.

12. O-Zone: Dragostea Din Ti (2004)

O-Zone, een band uit Moldavië die in 2004 een grote hit had met Dragostea Din Ti. Het volledig in het Roemeens gezongen liedje had nogal een irritant refrein waardoor het al snel een groot succes werd, de #1 positie haalde en de bestverkochte single van dat jaar werd. Er werden zelfs een aantal parodieën op het nummer gemaakt.

De Gebroeders Ko deden dat met Muggen hier, Muggen daar, Ome Henk met Lekker, Lekker en Edwin Evers met Duitsers Hier, Duitsers Daar. O-Zone wist met andere nummers niet meer de Nederlandse hitlijsten te behalen en hield in 2005 op met bestaan. Wel volgde er nog twee reünies maar die waren alleen bestemd voor optredens in Roemenië. 

Een laatste lijstje…

We zijn er bijna met nog 6 one hit wonders te gaan op de laatste pagina… Ken je die eendagsvlieg van die wereldberoemde actrice nog? (zie 13.)

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...