One Hit Wonders uit de zeroes: 18 eendagsvliegen uit de 00’s

Door

Stef Ketelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Het blijft leuk om One Hit Wonders te bekijken: grote hits van artiesten of bands, die maar één keer goed hebben gescoord in Nederlandse hitlijsten (lees: een hoge notering hebben gehad). Waar we eerder stilstonden bij de jaren 80 eendagsvlieg en ook jaren 90 one hit wonders de revue hebben laten passeren, is het tijd voor de volgende stap…

Jaren 00 one hit wonders

Vaak hebben we het over de jaren 80 en 90’s als het om liedjes van vroegâh gaat. Maar de 00’s hebben ook een aantal klassiekers opgeleverd. Artiesten als Billy Crawford, Gareth Gates, Alizée, Men2b, Raffish, Titiano Ferro, Vanessa Carlton: allemaal scoorden ze een hit in de Nederlandse hitlijsten, maar daarna werden grote successen niet meer behaald.

De One Hit Wonders uit de jaren 00, oftewel de zeroes, zochten we voor je op en stellen we weer aan je voor. Want het zijn tenslotte nog steeds fijne liedjes die nooit vergeten mogen worden!

One hit wonders jaren 00 Gareth Gates
Via: Gareth Gates – Anyone Of Us (capture)

Ken jij deze 18 One Hit Wonders nog?

Geniet mee met deze 18 One Hit Wonders uit de jaren 00! Welke herken je nog of mis je juist in deze lijst? Laat het weten in een reactie onderin!

1. Alizée: Moi… Lolita (2001)

Franse liedjes die goed scoren in onze hitlijsten, het blijft een uniek iets. Toch zijn er een aantal voorbeelden die wel hoge ogen gooiden.

Precies 20 jaar maakte de toen 16-jarige Alizée haar debuut in de Europese hitlijsten met het aanstekelijke Moi… Lolita, een liedje dat geïnspireerd was door Lolita, een personage uit het boek van Vladimir Nabokov. De single schopte het tot #2 in de Nederlandse Top 40 en bereikte zelfs de gouden status.

One hit wonders jaren 00 Alizee Lolita
Via: Alizée – Moi… Lolita (capture)

Helaas was dit het enige grote succes voor Alizée in ons land. Haar tweede single L’Alizé bracht niet het gewenste resultaat op. In Frankrijk is de zangeres lange tijd nog wel succesvol gebleven, al heeft ze sinds 2014 geen platen meer uitgebracht.

Ze is de laatste paar jaren vooral te zien geweest als presentatrice in Franse talentenjachten, danste mee in dansprogramma’s en is daarnaast moeder van twee kinderen.

2. Billy Crawford: Trackin’ (2002)

De Filipijns-Amerikaanse zanger Billy Crawford bracht in 2002 het opzwepende nummer Trackin’ uit. Hoewel de single in Amerika flopte, werd het in West-Europa wel een groot succes. In ons land werd zelfs de #1 positie behaald. Het bijhorende dansje dat je in de videoclip ziet werd iconisch.

Later scoorde Billy nog een Top 20-hit met When You Think About Me, maar daarna werden de hitlijsten niet meer gehaald. Billy maakt tegenwoordig nog steeds muziek maar richt zijn vooral op de Filippijnse markt waar zijn platen nog wel succes hebben. Recentelijk heeft hij nog de presentatie gedaan van The Masked Singer op de Filipijnen.

3. M2M: Don’t Say You Love Me (2000)

Heel schattig waren ze: Marion Raven en Marit Larsen, twee tienermeiden uit Noorwegen die vanaf 2000 muziek uitbrachten onder de naam M2M. Hun debuutsingle Don’t Say You Love Me was onderdeel van de eerste Pokémon speelfilm en werd een wereldwijde hit.

In Nederlandse Top 40 werd de vijftiende plaats in de Top 40 behaald. Een kunstje dat de meiden daarna niet meer voor elkaar kregen… In 2002 hield M2M het voor gezien en gingen Marion en Marit beiden solo. Marion had met haar eerste album Here I Am vooral succes in Azië en Noorwegen terwijl het succes van Marit’s eerste album Under The Surface zich alleen beperkte tot Noorwegen.

4. Vanessa Carlton: A Thousand Miles (2002)

Zingende meisjes achter een piano en succes hebben. Zangeressen als Lucie Silvas, Delta Goodrem en Alicia Keys lieten zien dat het kon. Ook de Amerikaanse Vanessa Carlton paste mooi in het rijtje thuis. Haar debuutsingle A Thousand Miles werd in 2002 een grote hit en behaalde bij ons de #4 in de hitlijsten.

Twee jaar later kreeg het nummer opnieuw de aandacht, dit keer vanwege de film White Chicks waarin hij in een aantal komische scenes werd terug gehaald. Vanessa maakt anno 2021 nog steeds platen maar een grote hit heeft ze al jaren niet meer gehad. In haar vrije tijd besteedt ze veel tijd aan haar dochter van zes jaar oud.

5. Las Ketchup: The Ketchup Song (2002)

In de zomer van 2002 scoorde de Spaanse meidengroep Las Ketchup (bestaande uit de zussen Lola, Pilar en Lucia) een gigantische wereldhit met The Ketchup Song (Aserejé). Het nummer ging gepaard met een (inmiddels historisch) dansje die op ieder fout zomerfeestje nog klakkeloos kan worden nagedaan.

One hit wonders jaren 00 Las Ketchup
Via: Las Ketchup – Asereje (capture)

Van de groep hebben we na deze zomerhit overigens nooit meer wat gehoord, al werd The Ketchup Song in 2009 wel verkozen tot de bestverkochte single van het toen afgelopen decennium.

6. Judith: You (2001)

Ver voor tv-programma’s als The Voice of Holland, Idols en The X Factor waren er andere programma’s waarbij artiesten doorbraken. De Nederlandse singer-songwriter Judith Jobse deed in 2000 mee aan Your Big Break op RTL4 en won deze competitie met het zelfgeschreven liedje You.

Ze raakte daarmee een gevoelige snaar bij veel mensen en bereikte de tweede plaats in de hitlijsten toen het nummer in 2001 werd uitgebracht. Meer succes zat er daarna voor Judith helaas niet meer in. Tegenwoordig geeft ze zanglessen in haar woonplaats Culemborg.

Méér jaren 00 one hit wonder…

We hebben nog een hele lijst te gaan op de volgende pagina’s. Wat dacht je van de bands uit het TV-programma Popstars? Er zijn zowel een jongens- als meidengroep uit gekomen, die beide erg goed waren in het scoren van een eendagsvlieg… (zie 8. en 9.)

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...