12 lekkere ontbijtgranen waarmee je als kind de dag startte

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

7. Cocoa Puffs

Over vogels gesproken… Ook de lekkere Cocoa Puffs werden geadverteerd met een vogel op de doos. Wat zou de aantrekkingskracht daarvan zijn?

Via: Wikimedia Commons | General Mills for Cocoa Puffs, CC

8. Special K

Special K was, net zoals Cornflakes, een eerder ‘volwassen’ keuze. Je hebt ze met chocolade, vanille en rode vruchten smaak. At jij Special K wel eens als kind, of ben je het pas later beginnen eten?

nVia: Wikimedia Commons | Leo Johannes, CC

9. Rice Krispies

Dit lijstje is onmogelijk compleet zonder het vermelden van Rice Krispies! Dit zijn gegrilde rijstkorrels. Als kind kon je hier werkelijk bergen van eten zonder verzadigd te raken…

.

10. Nesquik

De bollen van Nesquik! Die konden je als kind ook wel bekoren toch? Je kon de cacaobollen zonder of mét melk eten, ze waren hoe dan ook heerlijk. Het vrolijke konijn kende je bovendien al van de Nesquik cacaopoeder om chocolademelk te maken. En dat vond je natuurlijk ook lekker. Had je beiden, dan was de ochtend echt een feest.

Via: youtube.com (capture) | SCOOP208 EATS

11. Weetos

Weetos ontbijtgranen van Weetabix waren populair. De eerste mascotte was een stoere skater genaamd Derek die “het leven echt saai vond, totdat de nieuwe Weetos uit de lucht kwamen vallen!”. In de jaren ’90 werd Derek vervangen door de professor met zijn witte laboratorium jas. Pas sinds 2010 staat er opnieuw een ander figuurtje op de doos, een sterke Weeto.

.

12. Fruit Loops

Wie graag wat meer kleur in zijn ontbijtkom zag, koos voor Fruit Loops. Deze ontbijtgranen hebben een frisse (suikerige) smaak. Welk kind wordt daar niet helemaal vrolijk van?

Via: flickr.com | Terren in Virginia, CC

Bonus: de kleine pakjes!

Er zijn heel wat ontbijtgranen die kinderen graag eten, dat bewijst dit lijstje. De producenten wisten dat en voorzagen in een verzamelpakketje met allerlei kleine doosjes. Deze waren immens populair en werden ook gegeten als tussendoortje! Natuurlijk eerst ruzie maken met je broer/zus over wie welk pakje mocht hebben…

.

Jouw favoriete ontbijtgranen?

Welke ontbijtgranen vond jij als kind het lekkerste (en eet je vandaag misschien nog wel)? Wij horen het graag in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “12 lekkere ontbijtgranen waarmee je als kind de dag startte”

  1. …en wat te denken van gewoon ouderwetse Brinta en Bambix pap uit de jaren ’70… de ontbijtgranen kwamen pas daarna uit Amerika overgewaaid.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...