phineas en ferb serie

Via: Phineas and Ferb (capture)

“Hee Phineas, wat dooooeeeeeee je?” Als tekenfilm liefhebber moet deze zin je bekend in de oren klinken. Phineas and Ferb is een programma dat je ongetwijfeld ooit hebt gezien op Disney Channel of Disney XD. Het verhaal gaat over 2 broers, Phineas en zijn stiefbroer Ferb, die de meest bizarre uitvindingen doen en uiteindelijk overal weer mee weg komen. Een creatieve serie, waarbij je pas op latere leeftijd door gaat hebben dat er fantastische humor inzit. Zelfs voor volwassenen.

Waar gaat Phineas and Ferb over?

Mocht je het even ontschoten zijn, dan frissen we je geheugen even op. Phineas and Ferb zijn die twee broers die samen met zus Candice en hun ouders in een fictief dorpje wonen. Elke dag komen de broers weer op een idee om een uitvinding te maken, waarna zus Candice hun het liefste wilt verraden.

Eigenlijk precies wat een grote zus hoort te doen. De meest vreemde capriolen worden uitgehaald en de broers en Candice komen in de meest bijzondere combinaties. 

Phineas and Ferb
Via: youtube.com (capture) | Phineas en Ferb
Phineas en Ferb DVD’s
Herbeleef Phineas en Ferb met de DVD’s van toen
Phineas en Ferb boeken
Ook met ouderwets lezen kun je Phineas en Ferb herbeleven
Phineas en Ferb streamen
Haal Phineas en Ferb terug met online streamen

De intro van Phineas and Ferb

Ken je de fantatische intro van Phineas and Ferb nog? Grote kans dat jij bij het horen van de intro muziek direct begint mee te zingen. Altijd beginnend met “Er zijn honderd en vier dagen zomervakantie voor de school weer gaat beginnen.”

En eindigend met de krijsende stem van Candice die op haar eigen typische, klikkende manier zegt dat Phineas and Ferb een titelsong aan het maken zijn. 

Perry het Vogelbekdier

De broers worden altijd bijgestaan door hun grote vriend Perry het Vogelbekdier. Tijdens elke aflevering verdwijnt Perry uit het niks en wordt uit omgetoverd tot een ware detective. En altijd wordt uit het niks weer de zin: “Hee, waar is Perry?” uitgesproken? En op dat moment is Perry met detective hoed en al alweer beland in een ruige situatie met niemand anders dan Heinz Doofenschmirtz.

Perry het Vogelbekdier
Via: youtube.com (capture) | Phineas en Ferb

Heinz Doovenschmirtz, de slechte professor

“Doofenshmirtz Duistere Plan Producties”. Over onze Duitse maat Heinz gesproken… Er zijn een hoop leuke karakters in tekenfilms, maar die van Doofenschmirtz is voor velen ongetwijfeld een legende.

Met zijn typisch Duitse accent en stuntelige ontwerpen en acties wordt hij elke aflevering weer op zijn plek gezet door Perry. De strijd tussen de twee is er een om je vingers bij af te likken. En je hoeft geen deskundige te zijn om te raden wie er altijd wint. Perry dus.

De vrienden van Phineas and Ferb

Naast Candice, Perry, Doofenschmirtz en uiteraard Phineas and Ferb zijn er nog een aantal vrienden die een rol spelen in de tv-serie. Wat te denken van Baljeet en Buford? Deze twee kerels zijn samen met Isabella, die stiekem verliefd is op Phineas, altijd in de buurt en vinden het natuurlijk enorm spannend betrokken te worden bij de geweldige plannen van de stiefbroers. 

Baljeet en Bufard
Via: youtube.com (capture) | Phineas en Ferb

Herinner jij deze 12 zaken van Phineas and Ferb nog?

Op de vorige pagina heb je ongetwijfeld al wat herinneringen opgehaald aan de serie. Toch zijn er nog talloze onderdelen van de serie, waarvan wij je graag nog even op de hoogte brengen. Veel plezier!

1. Hee, waar is Perry?

Het is al enigszins genoemd, maar elke aflevering komt terug dat Perry uit het niets verdwenen is. Wij weten natuurlijk dondersgoed dat hij weer op avontuur met Doofenschmirtz is.

2. “Phineas, wat doooeeeee je?”

De vraag van goede vriendin Isabella die elke aflevering wordt gesteld, waarbij de jongedame maar al te verliefd naar Phineas kijkt. Maar ja, iedereen wil toch met zo’n hunk aanpappen. Althans, als we naar zijn hersenpan kijken.

3. Het verraden

Elke keer als Phineas and Ferb weer een bijzondere uitvinding hebben gedaan, wil Candice er alles aan doen hen te verraden bij de ouders. Dit lukt echter nooit, aangezien alles precies weer als het oude is als de ouders komen kijken wat er nu echt aan de hand is. Slimme gasten zijn het.

Nog meer geweldige herinneringen…

Benieuwd naar andere redenen waarom je vroeger (of nog steeds) naar Phineas and Ferb kijkt? Check dan gauw de volgende pagina. Met onder andere een aantal toffe hits van de broers!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “12 redenen waarom je vroeger naar Phineas and Ferb keek”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer