Ode aan Mastermovies: dit zijn de 12 grappigste filmpjes

Door

Luuk

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Luuk

Laatste update:

0

Nicht Rijder mastermovies

Totaal politiek incorrect, grof gebekt en ontzettend hilarisch. Dat is waar Mastermovies bekend om staat. Inmiddels worden de geniale filmpjes niet meer gemaakt, maar zijn ze gelukkig nog wel te bewonderen.

Van Barry Pooter tot aan Zeebats!

Hilarische filmpjes van Mastermovies

De filmpjes van Mastermovies waren zogeheten fandubs. Dit is een door fans gemaakte nasynchronisatie van eerder gemaakte producties.

Soms wordt het gebruikt om filmpjes in een andere taal dan oorspronkelijk om te zetten, maar dat was zeker niet de insteek van Mastermovies. De video’s hadden een komische insteek en hebben nog altijd een cultstatus!

Mastermovies the A-beam
Via: Mastermovies (capture)

Wie zijn de makers van Mastermovies?

De makers van Mastermovies is het duo bestaande uit Paul Huig en Merijn Scholte Albers. Zij waren buurjongens vanaf hun geboorte. Na een tijdje vonden zij filmen interessant.

Vanaf 10-jarige leeftijd maakten zij daarom filmpjes. Zij kregen steeds meer apparatuur, waarbij ze de computers van hun ouders mochten gebruiken om te monteren.

Het begin van Mastermovies

Op een gegeven moment kregen zij een kabeltje waarmee zij audio konden opnemen van films. Geweerschoten en special effects van bijvoorbeeld The Matrix konden worden gebruikt om onder eigen filmpjes te plaatsen.

Zij hadden daarmee én beeld én audio tot hun beschikking. Zij kwamen er zo achter dat je ook eigen audio achter bestaande beelden kon zetten.

Hét begin van Mastermovies!

Mastermovies logo
Via: mastermovies.nl

Een hele reeks aan video’s

Met de deuren dicht van hun kamers namen Paul en Merijn de hilarische audiofragmenten op. Er werd een Mastermovies website gebouwd, de filmpjes verschenen op YouTube en al snel steeg de populariteit.

Dit alles had een een cultstatus in Nederland en België tot gevolg!

Mastermovies filmpjes youtube
Via: Mastermovies (capture)

Mastermovies is gestopt

De mannen werden ouder, het voelde enigszins ongemakkelijk om audio in te blijven spreken en besloten zo om te stoppen met Mastermovies. Paul is tegenwoordig developer bij Tweakers en Merijn heeft een eigen band genaamd Weval.

Buttface Mastermovies
Via: Mastermovies (capture)

Herinner jij je deze 12 filmpjes nog?

Honderdduizenden weergaven bereikten de mannen en nog altijd zorgen dezelfde filmpjes voor veel gelach. Tijd voor een ode aan de creaties van Mastermovies!

Wat wij zijn Merijn en Paul nog altijd eeuwig dankbaar…

1. Staar Wars

Staar Wars Episode CXXVIII met The Return of Lord ReetVeter. Uiteraard gebaseerd op Stars Wars. Herinner jij je de gesprekken nog: “Henk, de hele wc zit verstopt met wc papier.” Op Henk maakte dat weinig indruk, hij reageert met “boeien”… Follow the leader!

2. Nicht Rijder

Een van de meest geliefde filmpjes: Nicht Rijder. Met Michael Nicht, een kansloos mannetje met een missie, uitstraling en haar… borsthaar. “Michael, wat is dit?!”

3. De Après Ski Hut

Er is maar één plek om een goed feestje te vieren: de après skihut van The Lord of the Rings. “Hey stinkie.” … “Jij bent degene die hier stinkt, Frodo Badding!”

4. Barry Pooter

Barry Pooter, niet te missen in dit rijtje! “Als jij nog eens een opmerking maakt over Dirk zijn wasbordje, dan pak ik je bril af en ga ik erop zitten. Begrepen? En nu heb ik… honger!” … “PAPZAK!”

5. Dr. Phily

Ook Dr. Phil moest eraan geloven. Alle problemen van deze mensen werden besproken. Henk Jackobs heeft namelijk heel wat liefdes struggles. En daar vindt de moeder van Henk ook wat van!

6. Zeebats

Zeebats met Michael… KLOOTVIOOL! “Krijg nou een bakkie pleur…”, “Born to be Alive is niet van de Village People…” of “Ff lekker batsen nou…” Het kwam allemaal voorbij!

7. De Meetriks

De Meetriks en Matrix Retarted. Wat begon deze aflevering al heerlijk. “What the f*ck, nou heb je je handen op je rug en nou heb je je handen weer op je buik. En nou heb je je handen weer op je rug…”

8. De Neppe Shit Show

De Neppe Shit Show met Gert en Ernie (over een kakhoofd), het nieuws over de vernielingen tijdens nieuwjaarsnacht met aan het woord Balkenende en Arie & Bastiaan!

9. Aminam

Aminam begint al hilarisch: “Ik heb trek in een banaan met jus en een hamburger met paardenworst en jus d’orange.” … “TREK?! Oelewapper, jij hebt ten allen tijden trek.” … “APPELSAP!”. Dat alles gebaseerd op 8 Mile!

10. Da Godfathah’s Boodschappahlijstje

Het boodschappahlijstje van The Godfathah… wie herinnert deze aflevering niet. Want welke melk heeft hij gehaald? Dat is namelijk enorm belangrijk!

11. Titonic

The Titanic is normaal gesproken een romantisch film. Maar Titonic met Henk en Annie in de hoofdrol gaat er net wat anders aan toe. “Zou ik misschien een trekje mogen?!”

12. The A-Beam

The A-Team werd omgetoverd tot The A-Beam. Met Bart “Nazibal” Smit, Buttface, Moorkop, A.B. Barbapapa en… Michael Nicht. Samen met dit team beleefden zij hilarische avonturen.

Mastermovies: jouw favoriete herinnering

Heb jij vroeger ook volop gekeken naar al deze filmpjes? Kende jij de tekst helemaal uit je hoofd? Of misschien nog steeds? Laat ons in een reactie weten wat jouw favoriete filmpje was!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...