phineas en ferb serie

Via: Phineas and Ferb (capture)

4. Phinedroids and Ferbots

Eén van de wat bekendere hits van de stiefbroers is die in de aflevering dat ze allerlei robots van hunzelf hebben gemaakt. Op zich moet gezegd worden dat dit nummer nog best lekker klinkt ook.

5. De Baljeetjes

Als we het dan toch over humor willen hebben, dan kunnen de Baljeetles niet achter blijven. Het is namelijk een band die vriend Baljeet of heeft gericht, met uiteraard een mooie toepasselijke naam.

6. Perry opgesloten

Een ander repeterend verhaal uit de serie is dat Perry altijd wordt gepakt door Doofenschmirtz. Echter komt hij altijd weer vrij, nadat Doofenschmirtz weer eens is afgeleid. De stomheid druipt er vanaf.

7. Ik heb geen Ritme

Misschien wel het allertofste nummer van Phineas and Ferb is die van ‘Ik heb geen Ritme’. De beat is heerlijk. Om over de songtekst nog maar te zwijgen.

8. Perry kwijt!?

In een van de spraakmakende afleveringen is Perry kwijt, waarna Candice het heft in handen neemt en een hit schrijft om het terug te krijgen. Uiteraard lukt dit. Maar wat te denken van de prachtige gitaarklanken?

9. Lawrence & Linda Fletcher

Een mooie, ietwat kleinere rol in de serie, is die van de ouders van Phineas, Ferb en Candice. Lawrence & Linda Fletcher spelen een leuke rol en worden er altijd weer bij betrokken. Zeker wanneer Candice de broers wil verraden.

10. Love Handle

Over de ouders gesproken, beiden zijn helemaal wild van de band Love Handle. De band waarbij zij elkaar tegenkwamen en ze verliefd op elkaar zijn geworden. 

11. Doofenschmirtz verliefd

In veel afleveringen ging Heinz Doofenschmirtz op date. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te begrijpen dat die dates vaak op niets uitliepen. Op zich niet gek met een kin van zo’n formaat.

12. De Nestel

Naast humoristisch en leuk is Phineas and Ferb ook nog eens leerzaam. Wist jij namelijk dat het uiteinde van een schoenveter een nestel heet? Wij in ieder geval niet. Maar dankzij de boys leerden we bijna elke aflevering weer iets bij. En natuurlijk hebben ze daar een liedje van gemaakt. 

Jouw favoriete herinnering

Bedankt voor het lezen van dit artikel over Phineas and Ferb. We hopen dat je weer een aantal leuke herinneringen hebt opgehaald en heel stiekem een paar keer hebt moeten grinniken. Wedden dat je straks op Youtube weer oude liedjes aan het opzoeken bent?! Laat jouw favoriete herinnering weten in een reactie!

Phineas en Ferb DVD’s
Herbeleef Phineas en Ferb met de DVD’s van toen
Phineas en Ferb boeken
Ook met ouderwets lezen kun je Phineas en Ferb herbeleven
Phineas en Ferb streamen
Haal Phineas en Ferb terug met online streamen

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “12 redenen waarom je vroeger naar Phineas and Ferb keek”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer