Via: Polleke (capture)

Kennen jullie Polleke nog? Deze film uit 2003 is gebaseerd op het gelijknamige boek van Guus Kuijer en was zeer populair.

Verboden liefde

De film draait om het meisje Polleke. Zij is 11 jaar oud en groeit op in een flat in de stad. Haar ouders zijn gescheiden en ze woont bij haar moeder (Halina Reijn). Polleke’s vader genaamd Spiek (Daan Schuurmans) is een junk en leeft op straat.

Polleke
Via: Polleke (cover)

Het is een verfilming van het een boek van Guur Kuijer uit hetzelfde jaar.

Via: Polleke (cover)

Verliefd op Mimoun

Dan ontmoet Polleke opeens Mimoun, haar Marokkaanse buurjongen. De twee worden verliefd op elkaar maar mogen van Mimouns familie niet met elkaar omgaan. Dit is natuurlijk geen leuke situatie voor Polleke, maar het levert wel een mooi verhaal op!

Polleke film vroeger
Via: Polleke (caption)

De trailer van Polleke

Echte nostalgie beleef je pas bij het herbekijken van de trailer!

Polleke en Mimoun

Wat waren ze toch schattig samen Polleke en Mimoun!

polleke
Via: Polleke (capture)

Hoe gaat het nu?

De actrice Liv Stig die Polleke speelde was 11 jaar oud op het moment van de opnames. Mimoun werd gespeeld door Mamoun Elyounoussi en hij was toentertijd 15 jaar oud. Hoe gaat het nu met deze toenmalige kindsterren? Wij van de redactie gingen op onderzoek uit… Je lees het op de volgende pagina.

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer