Hoe gaat het nu, 20 jaar later, met ‘Polleke’ en ‘Mimoun’?

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

De film Polleke uit 2003, gebaseerd op het gelijknamige boek van Guus Kuijer, was ontzettend populair. Hoe zou het nu met hoofdrolspelers Polleke en Mimoun gaan? Wij vertellen het je!

Polleke

De film komt uit 2003 en draait om het meisje Polleke. Zij is 11 jaar oud en groeit op in een flat in de stad. Haar ouders zijn gescheiden en ze woont bij haar moeder (Halina Reijn). Polleke’s vader genaamd Spiek (Daan Schuurmans) is een junk en leeft op straat.

Polleke
Via: Polleke (cover)

Verfilming van jeugdboeken

Polleke is een verfilming van de gelijknamige boekenserie, geschreven door Guus Kuijer en geïllustreerd door Alice Hoogstad. Uiteindelijk zijn er 5 Polleke boeken uitgebracht:

  • Voor altijd samen, amen (1999)
  • Het is fijn om er te zijn (2000)
  • Het geluk komt als de donder (2000)
  • Met de wind mee naar de zee (2001)
  • Ik ben Polleke hoor! (2001)
Hoe gaat het nu, 20 jaar later, met 'Polleke' en 'Mimoun'?
Via: Polleke (cover)

Verliefd

In het verhaal wordt Polleke opeens verliefd op Mimoun, haar Marokkaanse buurjongen. De twee mogen van Mimouns familie niet met elkaar omgaan. Dit is natuurlijk geen leuke situatie voor Polleke, maar het levert wel een mooi verhaal op!

Polleke film vroeger
Via: Polleke (caption)

Mimoun en Polleke

Wat waren ze toch schattig samen Polleke en Mimoun!

polleke
Via: Polleke (capture)

De trailer van Polleke

Echte nostalgie beleef je pas bij het herbekijken van de trailer!

Polleke en Mimoun: hoe gaat het nu?

Hoe gaat het nu met deze toenmalige kindsterren? Wij van de redactie gingen op onderzoek uit…

1. Polleke – Liv Stig

Polleke is een 11-jarig meisje dat opgroeit in een flat in de grote stad. Haar ouders zijn uit elkaar. Haar vader gebruikt drugs en haar moeder is ook een geval apart. Ze wordt verliefd op haar buurjongen Mimoun.

Polleke film cast vroeger
Via: Polleke (caption)

Polleke werd gespeeld door Liv Stig. De actrice is inmiddels 31 jaar oud. Ze heeft zeker nog dromen en aspiraties op het gebied van acteren gehad. Helaas werd zij tot twee keer toe geweigerd op de toneelschool. Belachelijk als je het ons vraagt, maar goed. Dit deed haar toen veel pijn. Zij heeft toentertijd besloten om acteren alleen nog maar als hobby te beoefenen.

Liv heeft een tijdje haar eigen lampen ontworpen. Dit lijkt zij inmiddels achter haar te hebben gelaten. Hieronder is zij te zien met een paar van haar lampen!

Hieronder nog een interview met Liv uit 2016.

In 2020 werkte Liv in haar eigen marketing agency genaamd The Golden Tigers. Hiermee zette zij marketing in voor gedragsverandering op het gebied van duurzaamheid. Nu werkt ze als freelance content director voor Spinoza, een bedrijf dat psychedelische ervaringen aanbiedt in mooie omgevingen.

Daarnaast is ze Ayurvedisch voeding & lifestyle coach en geeft ze breathwork sessies. Daarmee leert zij anderen om meer van hun lichaam te houden. Go Liv!

2. Mimoun – Mamoun Elyounoussi

Mimoun is de Marokkaanse buurjongen van Polleke. Zijn ouders zijn heel streng. Hij mag niet met Polleke omgaan…

Polleke Mimoun
Via: Polleke (capture)

Mimoun werd gespeeld door Mamoun Elyounoussi. Bijna dezelfde naam dus! Toen hij Mimoun speelde was Mamoun 15 jaar oud, nu is hij 35 jaar. Hij speelde na Polleke nog in een tiental andere Nederlandse films. Zo ziet hij er nu uit:

Mamoun schitterde onder andere in Het Paard van Sinterklaas, Coach, Pizza Maffia en DoodslagOok was hij in meerdere televisieseries te zien en was hij kandidaat in het programma Expeditie Poolcirkel (2014).

Tijdens de opnames van Pizza Maffia, moest Mamoun op een opgevoerde scooter rijden. Dit ging niet helemaal goed en tijdens een stunttraining raakte de acteur gewond! Bekijk hieronder de beelden:

Momenteel is de acteur nog steeds zeer actief in de acteerwereld. Zo was hij van 2018 tot 2021 te zien in Mocro Maffia. Van 2020 tot 2022 speelde hij Biko in SpangaS. Kijk maar op de foto hieronder.

We zijn ontzettend benieuwd wat zijn volgende acteerklus gaat worden!

Hoe gaat het nu, 20 jaar later, met 'Polleke' en 'Mimoun'?
Via: SpangaS De Campus (capture)

Jouw herinneringen aan Polleke

Heb jij vroeger de film Polleke gezien? Wat vond jij van deze film en wat is jouw favoriete herinnering? Laat het ons hieronder weten in een reactie!

Lees ook: 


Volg ons ook op social media:

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...