Nog vóór Smartphones: de 16 populairste mobieltjes van vroeger!

Nu heeft iedereen wel een smartphone. Zonder deze apparaten kun je eigenlijk niet meer functioneren in de maatschappij. Dit was 10 tot 15 jaar geleden wel anders… Wij blikken terug naar de mobieltjes van vroeger. Welke heb jij gehad?

De Smartphone

Hoewel de allereerste smartphone-achtige telefoons in de jaren ’90 gemaakt werd, was deze pas in de 21e eeuw voor het grote publiek verkrijgbaar. Zo kwam de eerste iPhone in 2007 op de markt en werd pas in 2008 het eerste Android toestel ontwikkeld. Vanaf 2009 bezitten Apple en Google het grootste gedeelte van de smartphone-markt.

Mobiele telefoons

Het begon allemaal in de jaren ’80, met de eerste mobiele telefoon. Deze kostte maar liefst 6500 euro en je kon er slechts enkele minuten mee bellen. Daarnaast was deze meer dan 30 cm groot en was deze voorzien van een gigantische antenne. Hieronder een filmpje uit 1998 waarin verschillende mensen geïnterviewd worden over het nut van de mobiele telefoon. Hilarisch!

Deze inhoud wordt niet getoond. Klik hier om al onze content te tonen door onze cookies te accepteren

De Evolutie

Nog geen paar jaar later was dat wel anders… Nokia, Motorola, LG, noem maar op! Steeds meer mensen kregen een mobiele telefoon waar je niet alleen mee kon bellen, maar ook foto’s mee kon maken en spelletjes op kon spelen. Welke telefoons waren vroeger het populairst? Welke telefoons wou je écht hebben? Wij hebben een lijst samengesteld met de populairste mobieltjes van vroeger!

1. Pocketline Kermit

Deze telefoon was een semi-mobiele telefoon. Je kon hem namelijk enkel gebruiken bij zogeheten ‘Greenpoints’. Erg handig – NOT!

2. Ericsson GF 768

Dit was een van de eerste mobieltjes met een klepje. Je kon alleen bellen met deze rakker, maar hij was in de leukste kleuren te koop!

3. Pocketline Swing

Ook deze telefoon was onverwoestbaar… Deze had zelfs een rubberen bumper aan de zijkant, LOL!

Deze inhoud wordt niet getoond. Klik hier om al onze content te tonen door onze cookies te accepteren

4. Nokia 3310

Deze koelkast stond ook wel bekend als de onverwoestbare telefoon. Het maakte niet uit hoe vaak deze op de grond viel… Hij ging nooit, maar dan ook nooit kapot! Daarnaast kon je hier ook de geweldige game Snake op spelen!

Jaro Broeklander

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   Vroegert
   Logo