7 redenen waarom Pasen als kind zo cool was

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

pasen vroeger kind

Als kind boeit dat hele paasrelaas je niet. Er waren hele andere redenen waarom Pasen cool was. Geen idee wat die paashaas nou betekende in dat hele verhaal maar hij was wel machtig mooi met al zijn chocola. Waren wij nog maar zo klein dat het verhaal van de paashaas echt leek…

Pasen was altijd al speciaal

Als kind had je altijd voorkeur voor speciale feestdagen en al helemaal als deze samen gingen met het krijgen van cadeautjes of lekker eten. Vooral dat laatste was van toepassing op de Paasdagen. Chocolade was natuurlijk het sleutelwoord en dat in de vorm van vele hazen of de meest gekke eitjes.

paashaas chocolade
Via: pixabay.com | moerschy, CC

Hoe denken kinderen over Pasen?

Het is dat Pasen inmiddels een seculier feest is, want vele kinderen zullen het niet meteen associëren met de her-opstand van Jezus…

Herinneringen aan de Paasdagen

Vandaar dat wij hier ook niet bij het religieuze blijven stilstaan, maar juist concentreren op die geweldige herinneringen, die je als kind aan de Paasdagen had. We hebben 7 leuke zaken op een rijtje gezet. Welke vond jij het leukst of mis je juist? laat het weten in een reactie onderin!

1. Meedoen met de kleurwedstrijd

Iedereen deed rond Pasen mee met kleurwedstrijden die werden georganiseerd door lokale supermarkten. De mooiste tekeningen werden opgehangen en wekenlang moest je wachten op de prijsuitreiking, meestal een grote chocolade paashaas die je nooit op kreeg. Tóch moest je hem winnen!

Paashaas tekenwedstrijd pasen tekenen
Via: pixabay.com | MAKY_OREL, CC (aangepast)

2. Raad het aantal paaseitjes

Ieder jaar kon je in het buurthuis of lokale buurtsuper een gokje wagen. Er stond met Pasen een grote pot, gevuld met paaseitjes in allerlei smaken. Je kon je naam invullen op een blaadje met daarbij het aantal paaseitjes wat er volgens jou in de pot zat. Nooit gewonnen, maar ik was er ieder jaar van overtuigd dat ik het juiste aantal wist.

Paasei paaseitjes pasen
Via: pixabay.com | Tabeajaichhalt, CC

3. Paaseitjes zoeken

Natuurlijk was het speuren naar paaseitjes het leukst. Thuis, op school, bij de opvang, bij je opa en oma. Na Pasen hoefde geen kind meer chocola. Wie vond bij jullie thuis altijd de meeste Paaseitjes en werd er ook vals gespeeld? Bij wie moest je jouw mandje niet onbeheerd laten. 😉

egg hunt pasen
Via: flickr.com | Ian Burt, CC

4. Vrolijke versiering

Vond jij het ook leuk om de Paastak op te tuigen? En hadden jullie rond de Paasdagen ook altijd gele bloemen in huis? Gele narcissen op een warme lentedag en het zonnetje wat door de gordijnen erop schijnt. Good times!

Pasen bloemen
Via: pixabay.com | Peggy_Marco, CC

5. De paashaas

Ik snapte de link niet naar een haas die wat eitjes in de tuin legt. Van wie komen die eitjes dan? Legt hij ze? Snap er nog steeds niet van, jij wel? En toch deed ik alsof en was het iets wat ik graag geloofde als kind, het ging immers om chocola!

En zelfs de paashaas kende geheimen

7 redenen waarom Pasen als kind zo cool was
Via: Wikimedia Commons | Littlerockphoto, CC

En hazen zijn er veel… OVERAL! (Gelukkig!)

7 redenen waarom Pasen als kind zo cool was
Via: Wikimedia Commons | Kgbo, CC

6. Paasbrunch

Na alle zoete eitjes is een hartige paasbrunch wel nodig. Je paasei verven, daarna pellen en opeten, stukje paasbrood erbij. Mmh, smullen maar! Deed jij er ook zo een plak roomboter op? En at je Matzes? Heerlijk waren die met kaneelsuiker!

7 redenen waarom Pasen als kind zo cool was
Via: depositphotos.com | urban_light

7. Bezoekje aan de Kinderboerderij

Het leukste, gaafste, meest ultiem coole activiteit rond Pasen was het jaarlijkse bezoek aan de kinderboerderij als er net lammetjes geboren waren. Wij gingen wel vaker, maar alleen dan was het genieten tot de max. Wat een schatjes zijn die lammetjes dan nog. Schapen zijn niet zo boeiend, maar dat schattige gemekker doet wel wat met je.

7 redenen waarom Pasen als kind zo cool was
Via: Wikimedia Commons | VauxhallCityFarm, CC

Jouw herinneringen aan Pasen?

Heb jij ook zulke heerlijke herinneringen aan Pasen? Zijn we tradities vergeten?En als jij weet waar die haas op slaat, laat het ons weten in een reactie hieronder. En alvast een vrolijk Pasen!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...