Zo verhelp je veel voorkomende problemen met een rits

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Rits gaat niet dicht jeans ritssluiting

Iedereen kent het wel: een rits die vastzit of niet meer helemaal goed functioneert. Er zijn een aantal superhandige en vooral eenvoudige oplossingen om de meest voorkomende issues met ritsen te verhelpen.

Ritssluiting rits broek jeans
Via: pxhere.com, CC

1. Rits zit vast: zo los je het op

Dit is het vaakst voorkomende probleem, een rits die vastzit en niet meer open wil. Dit gebeurt doordat er een stukje stof tussen zit en het kost vaak redelijk wat moeite en kracht om dit los te maken. Tot vandaag, want met deze handige tip is je rits binnen no-time weer helemaal open.

Pak een potlood en wrijf onder precies onder de plaats waar de rits vast zit. Probeer nu voorzichtig de rits naar beneden te trekken. In 80% van de gevallen zou dit moeten werken. Is dat niet het geval, gebruik dan bijvoorbeeld wat lippenbalsem of zelfs wat vaseline. Ook is olijfolie en een wattenstaafje een handige oplossing.

Op deze manier is je rits zo weer open, zonder dat je het stof kapot maakt.

2. Rits gaat van beneden steeds open

Ook dit heeft iedereen wel eens meegemaakt: een rits die vanaf de onderkant opengaat. Dan kun je hem weer los maken en vervolgens opnieuw proberen dit te doen, om geen gapend gat in de onderkant van je jas of vest te hebben.

Dit heeft vaak te maken met het feit dat de rits niet meer helemaal optimaal is: ook hier zijn eenvoudige oplossingen voor.

  1. Probeer eerst bovenstaande oplossing, pak een potlood, lippenbalsem en vaseline, smeer daarmee de ritssluiting in. Dit kan net genoeg zijn om te zorgen dat de rits weer goed sluit.
  2. Mocht dit niet werken, kijk dan goed of er geen stof tussen of in de rits zit.
  3. Nog niet verholpen: check dan alle individuele stukjes van de ritssluiting en bekijk of er geen ‘pinnetjes’ verbogen zijn. Mocht dit het geval zijn, buig ze dan recht.
  4. Nog niet? Oké, dan is er nog één oplossing: kijk of de rits zelf nog goed vast zit en verzeker jezelf dat er geen speling is. Probeer hem anders voorzichtig met een tang dicht te knijpen zodat hij weer beter sluit.
Rits kapot tas ritssluiting
Via: depositphotos.com

3. Rits blijft niet dicht

Dit komt vaak voor bij jeans of andere broeken. De rits wil gewoon niet meer tot bovenaan dichtblijven. Het gevolg dat je rondloopt met een gapend gat, niet heel charmant. Ook dit is wederom heel eenvoudig op te lossen.

Gebruik een ringetje van een sleutelhanger. Maak dit vast aan de rits en haak de andere kant aan de knoop. Op deze manier blijft de rits omhoog en kun je de knoop gewoon dichtdoen zonder dat het ringetje zichtbaar is.

Rist problemen kapot ring broek
Via: youtube.com (capture) | HomeArt TV

4. Rits afgebroken

Is je rits afgebroken en is het moeilijk de rits dicht te maken. Gebruik hiervoor dan ook een ringetje van een sleutelhanger, maar een paperclip werkt ook. Misschien niet de meest charmante oplossing, maar het zorgt er wel voor dat je handen (en vooral vingers) geen pijn doen bij het aandoen van je jas of vast.

Zo, vanaf nu heb jij dus geen last meer rits-problemen!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...