Telekids Carlo Irene televisie

Via: Telekids / youtube.com (capture)

Zat jij in de jaren ’90 ook vastgeplakt aan de buis als Telekids tussen 7 en 12 werd uitgezonden? Carlo & Irene bedachten de mafste spelletjes en rubrieken, wat deze tv show tot een waar spektakel maakte. Ik had geen favoriet spel of rubriek maar vond vooral leuk dat alles mis leek te gaan en Carlo en Irene dit op briljante wijze met humor oplosten.

Hilarische momenten bij Telekids

Het decor viel geregeld uit elkaar en dat zorgde voor hilarische spelmomenten, maar ook werd er vaak afgeweken van het script, soms wist dit beroemde tv duo niet eens meer waar ze mee bezig waren. Dat is live tv! De bloopers kunnen er niet worden uitgeknipt. Hilarische tv momenten…

Via: youtube.com (capture) | Telekids

Welk van deze Telekids spellen of rubrieken was jouw favoriet? En viel het jou op dat er van alles mis ging?

1. Giechel en Goochel, de Doordraaishow

Wie kent dit bekende goochel duo en bijbehorend spel nou niet? Je kon bellen naar Carlo en Irene en dan was je live in de uitzending en mocht je draaien aan het rad. Krullenbol Irene met een lange roze jurk bezet met pailletten, Carlo met een zwarte pruik die altijd scheef zat. De kostuums moesten vaak worden verwisseld en dan zat er wel eens wat scheef. Weet je nog dat in één van de laatste afleveringen zelfs een techneut in beeld kwam omdat er weer eens wat van het decor stuk ging? (zie vanaf 4.30)

2. Mega Blubber Power Race

In de jaren ‘90 was de ‘Mega Blubber Power Race’ onderdeel van het populaire programma Telekids, waarin twee klassen de strijd met elkaar aangingen. Het was het meest veelzijdige spel want het bestond uit allerlei verschillende onderdelen. Als klas, team geel of rood, koos je 1 kandidaat en die moest tegen de kandidaat van de andere klas strijden maar er was ook altijd een hulpje of 2 uit de klas om je bij te staan.

Telekids Mega Blubber Race
Via: Telekids / youtube.com (capture) | Fermon Bosman

Herinner jij je nog dat Carlo altijd een rood-geel afzichtelijk glimmend pakje en bijpassende pet droeg? Petten waren wel zijn ding ;). De teams moesten, tussen de onderdelen door, drukken op een grote knop en dan koos de computer het volgende onderdeel uit. Het stond dus niet van tevoren vast in welke volgorde de Mega Blubber Power Race zou worden gespeeld. Super spannend!

3. De Dreigdouche

Kreeg je derrie of confetti over je heen? Dat was het meest spannende element van de Dreigdouche. Stap in, de Dreigdouche. Van tevoren kregen beide teams een tip over wat er in de emmer zat. Vervolgens werd er 2 tegen 2 vragen beantwoord. Het team met de meeste punten mocht als eerst een douche cabine uitkiezen. Dan volgde het bekende deuntje:  Wordt het douchen, of wordt het spoelen?

De Dreigdouche Telekids
Via: Telekids / RTL (capture)

En als je hoopte dat je wat aan de hints had, nope die waren zo cryptisch dat je nooit wist waar de derrie en waar de confetti zat. De derrie was volgens mij wat wij nu slimey noemen. Het ziet er in ieder geval even ranzig uit (zie ook vanaf 3.45).

4. Wij zijn beter

De jongens tegen de meiden, wie wint de strijd? Aan het begin zitten jongens en meiden door elkaar maar voor dit spelletje moest er worden gewisseld. Een tribune was gevuld met jongens, de ander met meiden. Ook dit spel werd evenals de andere vooraf gegaan door een eigen meezinglied. Dat maakte alles nóg leuker. Lekker Sing a long op de zaterdagochtend.

5. Spot Light (1e minuut)

Roddel maar met ons mee. Heerlijk! De pittigste roddelrubriek ooit, RTL Boulevard is er niets bij. Ik wist nauwelijks wie de artiesten waren waar zij commentaar op leverden maar de uitbundige jasjes en weer dat liedje maakten dit onderdeel van Telekids toch best te doen. Maar het was niet mijn favoriete onderdeel van de show. Het was niet echt een spel maar een rubriek. Not really my thing, toen dan. Maar zij hadden er duidelijk plezier in.

6. Meidengeheimen

De jongens moesten de oren sluiten. Irene wist wel raad voor al jouw meidenproblemen. Daar zat ze op haar roze bankje met allerlei ingezonden brieven advies te geven. En onder geen beding mocht Carlo daarbij aanwezig zijn. Dit deuntje herken je vast nog wel. Doedoedoedoedoe, of zoiets. En ook hier had Irene de mooiste pruik van de wereld op. Hoeveel had ze er wel niet?!

Via: Telekids (capture)

Op de volgende pagina, zie je dat ook de jongens een vragenrondje hadden! (zie #7)

Foto van auteur
Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer