The Fresh Prince of Bel Air cast: zo gaat het 32 jaar later

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

The Fresh Prince of Bel-Air, de hitserie uit de jaren 90! Will Smith schitterde in deze serie samen met onder andere Tyra Banks. Hoe gaat het nu 32 jaar later met de Fresh Prince en zijn collega’s?

Wij zochten het reilen en zeilen van de The Fresh Prince of Bell Air cast uit!

The Fresh Prince of Bel-Air

Deze razend populaire serie was begin jaren 90 op de televisie. In ‘The Fresh Prince’ volgen we Will Smith, die bij zijn oom en tante gaat wonen. Hier beleven hij en zijn familie en vrienden allerlei komische en soms ook aangrijpende avonturen. Hieronder de intro om jullie geheugen even op te frissen!

Bel-Air

Will Smith ging dus bij zijn oom en tante in Bel-Air wonen. Voor Will was dit nogal een verandering, aangezien hij opgroeide in de buitenbuurt van Philadelphia. Bel-Air was andere koek, hier kwam hij tussen de rijke stinkerds te wonen! Hieronder een grappige scene waarin Geoffery de loterij wint. Money, money, money!

The Fresh Prince of Bel Air cast

Het is inmiddels 32 jaar geleden dat de eerste aflevering werd uitgezonden. De hoogste tijd om even te kijken hoe het nu met de Fresh Prince of Bel Air cast gaat!

prince of bel air
Via: The Fresh Prince of Bel Air (cover)

1. Philip Banks – James Avery

Philip Banks is de oom van Will. Het is een strenge man en echt een ’traditionele’ vader. Hij kan ontzettend kwaad worden op Will.

Philip-Banks-James-Avery
Via: The Fresh Prince of Bel Air (capture)

James Avery is overleden aan de gevolgen van complicaties tijdens een openhartoperatie. James werd 68 jaar oud. Meerdere beroemdheden waaronder Will Smith en rapper J. Cole brachten een eerbetoon aan deze geliefde ‘Oom Phil’. Rust zacht James!

https://www.youtube.com/watch?v=-ajp52xN_gs

2. Vivian Banks – Janet Hubert

Janet vervulde de rol van tante Viv in deze geweldige serie.

Vivian-Banks-Janet-Hubert
Via: The Fresh Prince of Bel Air (capture)

Janet Hubert verliet helaas in 2003 de show na aanleiding van ‘meningsverschillen’ met the man himself – Will Smith. Na The Fresh Prince of Bel-Air speelde ze onder andere in NYPD Blue, Friends en The Jamie Foxx Show. In 2022 was ze kort te zien in ‘The Ms. Pat Show’ en ‘Single Black Female’. Ze is 67 jaar oud.

In 2020 hadden Will Smith en Janet Hubert nog een gesprek over hun ‘akkefietje’ gedurende de opnames. Het interview zie je hier (en zo zie je ook meteen hoe Janet er nu uitziet!)

3. Jazz – Jeffrey Allen Townes

Jeffrey en Will gaan way back! De twee heren waren in hun jeugd beste vrienden, in the Fresh Prince en dat zijn ze nog steeds! Voor hun succes in The Fresh Prince of Bel-Air waren de twee al samen in een serie te zien.

Jazz-Fresh-Prince
Via: The Fresh Prince of Bel Air (capture)

Zo schitterden ze in Parents Just Don’t Understand en hier wonnen ze zelfs een grammy voor! Tegenwoordig is Jeffrey 58 jaar en een populaire DJ, onder de naam ‘DJ Jazzy Jeff’. Hij heeft de wereld rondgetoerd met sterren als Method Man en Jullie Scott.

Zo ziet Jeffrey er nu uit. Wat vind jij, is hij veel veranderd?

4. De nieuwe Vivian Banks – Daphne Maxwell Reid

Daphne Reid nam vanaf 2003 de rol van Vivian Banks over van Janet Hubert en dit deed ze niet onaardig. De makers van de show hebben deze overgang op een wel erg originele manier laten verlopen. Bekijk de video hieronder!

Daphne, nu 74 jaar oud, heeft na haar rol als ‘Viv’ nog in enkele – voor ons onbekende – Amerikaanse series gespeeld. Daarnaast heeft ze samen met haar man Tim Reid een eigen productiestudio in Virginia. Leuk feitje: sinds 2022 speelt ze een rol in ‘Bel-Air’, een serie gebaseerd op de originele sitcom. Hoe leuk!

Zo ziet Daphne er nu uit.

5. Ashley Banks – Tatyana Ali

Ashley Banks is de jongste dochter van Philip en Vivian Banks. Will is een grote inspiratie voor haar, en ziet hem als haar grote broer.

Ashley-Banks-Tatyana-Ali
Via: The Fresh Prince of Bel Air (capture)

Tatyana is op het moment pas 44 jaar oud en heeft een rijke carrière gehad na haar rol in de serie. Zo speelde ze in ‘Kiss The Girls’ en ‘The Young & The Restless’. Daarnaast is ze actief geweest als zangeres en maakte ze samen met Lord Tariq en Peter Gunz de hit Daydreamin. Bekijk de videoclip hieronder:

Naast zangeres is Tatyana ook niet vies van politiek! Zo studeerde ze af aan Harvard en reisde ze in 2008 rond de VS om Obama te promoten. Verder verscheen ze ook nog eens op een nummer van Drake. In 2023 is ook zij te zien in ‘Bel-Air’.

6. Hilary Banks – Karyn Parsons

Als de oudste dochter van de familie Banks, kan ze soms arrogant op zichzelf gericht overkomen. Toch houden we van Hilary Banks. Ook al is ze een beetje (heel erg) shopverslaafd.

Hier een terugblik op de grappigste scènes van Hilary:

Karyn Parsons is de actrice die Hilary speelde. Ze heeft inmiddels de leeftijd van 56 jaar bereikt en is moeder van twee kinderen. Ze woont in Brooklyn. De laatste keer dat we haar in een film hebben gezien, was in 2020 als Eve in ‘Sweet Thing’.

Ze heeft een stichting ’the Sweet Blackberry Foundation’, waarmee ze tekenfilms en boeken voor kinderen uitbrengt over zwarte helden die een plek in de schijnwerpers verdienen.

Benieuwd hoe Karyn er nu uit ziet? Nou, zo dus, met haar nieuwste kinderboek ‘Clouds over Californa’:

7. Geoffrey Butler – Joseph Marcell

Geoffrey is de Butler van de familie Banks. Zonder Geoffry was het allang een zooitje geworden…

Geoffrey-Butler-Joseph-Marcell
Via: The Fresh Prince of Bel Air (capture)

De geboren Brit Marcell Joseph, nu 74 jaar, keerde na zijn rol in de serie terug naar zijn geboorteland. Hier vervolgde hij zijn acteercarriere en speelde hij onder andere in ‘Eastenders’ en ‘Desmond’s’. Af en toe is hij nog op het witte doek te zien. Zoals in 2021 in ‘The Exorcism of God’, een bovennatuurlijke horrorfilm. Brrr…

Hij heeft zich de afgelopen jaren vooral op theaterproducties gericht. Zo was hij in 2016 en 2017 te zien in Shakespeare voorstellingen in Londen. Hieronder een shot uit één van de voorstellingen:

Joseph-Marcell-Shakespeare
Via: youtube.com (capture) | RRG

Op het moment is het rustig rondom Joseph. Hij woont nog steeds in het Verenigd Koninkrijk.

8. Carlton Banks – Alfonso Ribeiro

Carlton Banks is de neef van Will. Hij is heel rationeel en respectvol. Soms kan hij wel een beetje irritant zijn.

Carlton-Banks-Alfonso-Ribeiro
Via: The Fresh Prince of Bel Air (capture)

Alfonso Ribeiro speelde ‘Prince Carlton’. Na The Fresh Prince of Bel-Air kon hij zijn acteercarriere helaas geen vervolg geven. Alfonso – de neef van Will – speelde een paar kleine rolletjes, maar daarmee was alles gezegd. Wel deed hij 5 jaar geleden meet met ‘Dancing With The Stars’. Bekijk de video hieronder!

Zo ziet Alfonso er nu uit, met zijn vrouw. Best herkenbaar nog hè?

9. Nicky Banks – Ross Bagley

Nicky is de jongste zoon van Philip en Vivian. Hij arriveerde pas in het derde seizoen van de wereld en zijn volledige naam is een hele mond vol: Nicolas Andrew Michael Shawn Nathan Wanya Banks, de voornamen van de leden van Boyz II Men

Nicky-Banks-Ross-Bagley
Via: The Fresh Prince of Bel Air (capture)

Na de serie speelde de 34-jarige Ross onder andere in ‘Independence Day’ en een handjevol B-films. In 2012 studeerde hij af aan de universiteit van Californië. Op het moment werkt hij als filmproducer, en doet hij soms nog wat acteerwerk. Ook als DJ is hij naar eigen zeggen actief, zien we terug op zijn Instagram.

10. Jacky Ames – Tyra Banks

Tyra voegde zich bij de cast in het vierde seizoen. Ze speelde Jacky Ames, een bloedmooie basketbalster.

Jacky-Ames-Tyra-Banks
Via: The Fresh Prince of Bel Air (capture)

We weten natuurlijk allemaal wat de prachtige Tyra Banks, nu 49 jaar, na haar rol in The Fresh Prince of Bel-Air bezig hield. De presentatrice van America’s Next Top Model is momenteel een van de meest succesvolle modellen ter wereld.

11. Will Smith oftewel… WILL SMITH!

Will komt in een vechtpartij in Philadelphia terecht, waarna zijn moeder hem om veiligheidsredenen naar zijn oom in Bel Air stuurt. De rest is geschiedenis…

The Fresh Prince of Bel-air
Via: The Fresh Prince of Bel-air (cover)

Van Will Smith, nu 54 jaar oud, weten we allemaal wel wat hij op het moment doet. Na het succes van The Fresh Prince of Bel-Air schitterde hij onder andere in ‘Bad Boys’ en ‘Men In Black’. Ook is hij getrouwd met een prachtige vrouw en hebben ze samen drie (inmiddels allen beroemd en succesvol) kinderen. Goed voor elkaar Will!

Hier een recente foto van Will met best buddy DJ Jazzy Jeff. Daar genieten we nou van…

BONUS: terug in Bel Air!

Omdat de sitcom zo’n succes was, is er in 2022 een vernieuwde versie van The Fresh Prince of Bel Air gemaakt. Genaamd: Bel Air. Hier de officiële trailer van de show:

Jouw herinneringen

Wie vind jij het meest veranderd van de Fresh Prince of Bel Air cast? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...