Zo gaat het 33 jaar later met The Verve (van Bitter Sweet Symphony)

Door

Marije Woudsma

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

The Verve Bittersweet Symphony band nu

Als je de intro hoort met de viool, zie je waarschijnlijk ook de videoclip voor je: een man die zingend over straat loopt en totaal niet met de omgeving bezig is. Ronduit asociaal. Maar wat was het een hit! We hebben het natuurlijk over ‘Bitter Sweet Symphony’ van The Verve.

De Engelse rockband The Verve

In 1989 kwam de Engelse rockband The Verve samen, bestaande uit leadzanger Richard Ashcroft, gitarist Nick McCabe, basgitarist Simon Jones, drummer Peter Salisbury en later de gitarist en keyboardspeler Simon Tong.

the verve urban hymns
Via: The Verve (cover)

De Britse band bracht tussen 1992 en 2008 diverse grote hits uit als All the mind, The Dr&gs Don’t Work en Sonnet. Grote kans dat veel mensen uit Nederland en België de band echter maar kent van één hit.

Wereldhit Bitter Sweet Symphony

We kennen de band natuurlijk vooral van hun wereldhit Bitter Sweet Symphony, die ze in 1997 uitbrachten.  Hiermee werden ze zelfs in 1999 genomineerd voor the ‘Grammy Award for Best Rock Song’.

Rechten lagen elders

Bitter Sweet Symphony is uiteraard met name bekend van de typerende melodie met strijkers. Zodra je dat hoort, denk je aan The Verve. Dit specifieke fragment was echter gesampled van The Rolling Stones. Toen het The Verve-nummer populair werd, werd de band meteen aangeklaagd. Om een rechtszaak te voorkomen, gaven ze rechten weg aan de toenmalige bezitter van het Rolling Stones-lied.

The Verve uit elkaar

Na deze hit gingen de bandleden uit elkaar. In 2007 hebben ze nog een korte comeback gemaakt, maar daarna zijn de heren hun eigen weg ingeslagen. Forth is de laatste plaat die de band samen maakten. Heb jij deze CD liggen thuis?

Via: The Verve (cover)

Laten we nog eens naar enkele van hun grote hits luisteren: Lucky Man

En natuurlijk ook: The Dr&gs Don’t Work

Wist je dat…

The Verve band
Via: Wikimedia Commons | Danny Lechanteur, CC

Hoe gaat het vandaag met de bandleden?

Een hoop drama dus! Ben je benieuwd hoe de mannen tegenwoordig hun leven hebben ingericht en hoe Richard Ashcroft, zanger van The Verve, er nu uitziet?

Lees snel verder op de volgende pagina!

Geboren in 1992, opgegroeid met Villa Achterwerk. Als ik de visboer hoor, neurie ik automatisch het intro van 'Mijn Franse Tante Gazeuse'. En ja, ik draag nog steeds zonder schaamte een haarelastiek met een lieveheersbeestje. Duik je met me mee in nostalgische herinneringen?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Zo gaat het 33 jaar later met The Verve (van Bitter Sweet Symphony)”

Plaats een reactie

Share to...