De 25 leukste tienerfilms uit de jaren 80 en 90

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Ben jij opgegroeid in de jaren 80 of 90 of was je toen al filmfanaat? Hieronder een lijst met de 25 leukste tienerfilms uit de 80’s en 90’s!

Geniet met ons mee!

jaren 80 en 90 Tienerfilms

Tegenwoordig worden er om de havenklap (geweldige) films uitgebracht. Je komt ogen te kort en moet keuzes maken, je kunt ze niet allemaal zien. Daar komt nog eens bovenop dat er in de jaren 80 en 90 ook geweldige films gemaakt zijn.

We hebben een leuk overzicht van 25 tienerfilms uit de jaren 80 en 90. Enjoy!

Jouw favoriete tienerfilm? Hopelijk halen we genoeg nostalgische gevoelens boven met deze 80’s en 90’s films. Wat was jouw favoriet of hebben we nog een leuke over het hoofd gezien?

Laat het weten in een reactie onderin!

1. Can’t Buy Me Love (1987)

Patrick Dempsey leert ons dat je liefde niet kunt kopen… maar populariteit wel. Deze komedie geeft je die echte jaren 80 vibes en een flinke dosis romantiek!

2. The Last American Virgin (1982)

‘The Last American Virgin’ is het typische verhaal van tieners op zoek naar liefde… en andere dingen. Het is een nostalgische rit vol met humor en de pijnlijke realiteit van het tiener zijn in de jaren 80!

3. Revenge of the Nerds (1984)

Wie zei dat nerds niet cool zijn? ‘Revenge of the Nerds’ is een lachwekkende trip naar de jaren 80, waar de nerds opstaan tegen de jocks!

4. Heathers (1989)

Welkom in de wereld van ‘Heathers’, waarin donkere humor en high school drama elkaar ontmoeten. Deze cultklassieker heeft het allemaal: moord, mode en de immens populaire Winona Ryder!

5. Teen Wolf (1985)

Michael J. Fox is de tiener die transformeert in een weerwolf, en plots is hij de populairste jongen op school! ‘Teen Wolf’ mixt horror met humor en geeft een hele nieuwe betekenis aan het woord “puberteit”.

6. Never Been Kissed (1999)

Drew Barrymore gaat undercover terug naar high school in ‘Never Been Kissed’. Het is onhandig, het is grappig, en het herinnert ons aan onze eigen schooldagen… en kusjes!

7. The Craft (1996)

Meiden met magische krachten? ‘The Craft’ mixt tienerangst met een vleugje hekserij! Een cultklassieker die de donkere kant van magie en vriendschap verkent.

8. 10 Things I Hate About You (1999)

‘10 Things I Hate About You’ is Shakespeare meets high school. Met de charmes van Heath Ledger en Julia Stiles is het een vermakelijke romcom met een vleugje tienerrebellie!

9. The Faculty (1998)

Wat gebeurt er als leraren buitenaardse wezens worden? ‘The Faculty’ is een mix van sciencefiction en tienerdrama. Een creepy en grappige rit die je niet wilt missen!

10. Election (1999)

Reese Witherspoon schittert als de ambitieuze student Tracy Flick in deze hilarische kijk op schoolverkiezingen en moraal. Een slimme satire die je ook nog eens aan het lachen maakt!

11. Porky’s (1981)

Welkom bij ‘Porky’s’, de ondeugende komedie vol met streken en grollen. Het is een reis vol humor, die je herinnert aan je eigen ondeugende tienerjaren!

12. Footloose (1984)

Kevin Bacon danst zich een weg naar vrijheid in ‘Footloose’. Deze klassieker mixt rebellie met swingende dansmoves en hitmuziek van de jaren 80!

13. The Goonies (1985)

Wie houdt er niet van een avontuur op zoek naar een verborgen schat? ‘The Goonies’ is een opwindende rit vol humor en klassieke one-liners. “Hey, you guys!”

14. The Sure Thing (1985)

Een roadtrip vol romantiek en komedie! ‘The Sure Thing’ is de ultieme zoektocht naar liefde, met een jonge John Cusack die ons allemaal een beetje doet zwijmelen.

15. The Outsiders (1983)

‘The Outsiders’ brengt je terug naar de tijd van vetkuiven en messengevechten. Met een sterrencast is het een boeiende en emotionele reis door tienerleed en -liefde.

16. Jawbreaker (1999)

Donkere humor en high school gaan hand in hand in ‘Jawbreaker’. Het is een zoet-zure mix van mode, moord en het meest gevreesde: populariteit!

17. Empire Records (1995)

Tijd om te rocken met ‘Empire Records’! Deze film is een muzikale trip naar de jaren 90, waar een groep tieners vecht om hun favoriete platenzaak te redden.

18. Scream (1996)

Wie is de Ghostface Killer? ‘Scream’ is DE film die de horrorregels herschreef, vol spanning, humor, en natuurlijk… schrikken!

vroeger-enge-zaken-scream
Via: Scream (capture)

19. Now and Then (1995)

‘Now and Then’ is een hartverwarmende film over vier vriendinnen die herinneringen ophalen aan hun jeugd. Het is nostalgie op zijn best met een vleugje zoete melancholie.

20. Cruel Intentions (1999)

‘Cruel Intentions’ is een verleidelijke blik op macht, verlangen en manipulatie. Met de sexy en sluwe cast is het een intense en meeslepende rit!

21. Sixteen Candles (1984)

‘Sixteen Candles’ is een feestje vol tienerrampen en romantiek. Molly Ringwald schittert in deze iconische film die de charme en de pijn van het zestiende levensjaar perfect vastlegt.

22. Some Kind of Wonderful (1987)

Liefde en vriendschap botsen in ‘Some Kind of Wonderful’. Het is een oprechte en ontroerende film die de complexiteit van tienerrelaties onderzoekt.

23. Weird Science (1985)

Twee nerds creëren de perfecte vrouw in ‘Weird Science’. Het is een hilarische en wilde rit door de jaren 80, vol met bizarre avonturen en onverwachte levenslessen!

24. The Karate Kid (1984)

‘The Karate Kid’ is een inspirerende film vol martial arts en de eeuwige strijd tussen pestkoppen en underdogs. Wax on, wax off!

25. Dirty Dancing (1987)

‘Dirty Dancing’ is een rit vol passie en dans. Patrick Swayze en Jennifer Grey dansen hun weg naar onze harten in deze onvergetelijke liefdesgeschiedenis.

Jouw favoriete 80’s of 90’s film?

Hopelijk heb je genoten van deze tienerfilms van vroeger. Misschien ga je nog eentje opnieuw streamen. Welke film was jouw favoriet (of hoort hier ook tussen)?

Laat het ons weten in de comments onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...