Via: youtube.com (capture) | Ketnet Junior

TikTak, wie is er niet groot mee geworden. Elke avond standaard Tik Tak kijken en… er is goed nieuws! Tik Tak komt terug en wel dit jaar.

Tik Tak

Tik Tak is van oorsprong een Belgisch kinderprogramma en is daar één van de langstlopende programma’s ooit. Standaard begint elke aflevering met de welbekende schaapjes van Tik Tak en ook het einde is altijd gelijk.

Via: youtube.com (capture) | Ketnet Junior

We hebben nog een aantal leuke weetjes voor je op een rij gezet

  • Er werden 366 afleveringen per jaar opgenomen (365 + 1 voor schrikkeljaar)
  • In België werd de serie uitgezonden van 1981 tot 1991 (voel je je al oud?)
  • Tik Tak werd niet alleen in Nederland en België uitgezonden, maar ook in Australië, Israël, Saoedi-Arabië, Verenigde Staten en Zuid-Afrika.

Tik Tak komt terug

Nu is er goed voor de oudere Tik Tak-fans, maar ook de kinderen van nu. Tik Tak komt terug op de TV en zal later dit jaar uitgezonden gaan worden.

Lees ook: 12 geweldige herinneringen aan het nostalgische ‘Tik Tak’!

Interessant is dat dit bewerkstelligd is door de kleindochter van de originele bedenker van Tik Tak. Haar naam is Inge Bollens en ze was toentertijd één van de kindjes die in het kinderprogramma te zien was.

“Wordt het niet eens tijd om iemand te zoeken die geboren is in dit millennium?” zegt ze in het aankondigingsfilmpje van de nieuwe Tik Tak. Zeg nu zelf, wie vond als kind dat boek aan het einde niet fantastisch? 😉

https://youtu.be/9MDxQgd0i6M?t=216

Goed nieuws voor de Belgische en Nederlandse kijkers: het wordt op Ketnet uitgezonden, een zender die bij veel aanbieders standaard uitgezonden wordt. Dus in het najaar kun jij (al dan niet met de kids) genieten van een nieuwe serie Tik Tak.

Hierin worden een aantal elementen behouden zoals we dat vroeger kennen zoals de schaapjes en het schaduwmannetje. Check de video met daarin de aankondiging van de nieuwe versie van Tik Tak.

Lees ook: 12 geweldige herinneringen aan het nostalgische ‘Tik Tak’!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer