Vakken op de basisschool: dit lesmateriaal gebruikte je begin ’00

Door

Marije Woudsma

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

De basisschool is voor de meesten een tijd geweest zonder verantwoordelijkheden en lekker veel spelen. Toch heb je ook heel wat geleerd tijdens de lessen!

Deze lesboeken gebruikte jij op de basisschool

Als jij nu 20+ bent en op een openbare basisschool zat, is de kans groot dat je een van deze boeken hebt gebruikt. Elke dag kreeg jij een taakoverzicht, dat je na hard werken aan het einde van de dag kon afvinken. Herken jij je nog wat van de lesmateriaal die jij toen gebruikte?

Nederlands

Tijdens de les Nederlands gebruikte jij het werkboek ‘Schrijven in de basisschool’. Hierin stonden opdrachten die ervoor moesten zorgen dat jij probleemloos Nederlands kon schrijven. Herinner jij je ook nog het wekelijkse dictee?

Vakken op de basisschool: dit lesmateriaal gebruikte je begin '00
Via: marktplaats.nl

Engels

Jouw talenknobbel begon zich ook al te ontwikkelen op de basisschool. Met het lesboek ‘Bubbles’ maakte jij kennis met de Engelse taal. Het boek ging over de Engelse Bo Bubbles die met haar Nederlandse neef Michael avonturen beleefde. Later kwam het boek ‘Hello World’ uit.

Vakken op de basisschool: dit lesmateriaal gebruikte je begin '00
Via giphy.com

Rekenen

Breuken, vermenigvuldigen, tafels uit je hoofd leren: met dit boek hoopte jij een rekenwonder te worden. Fun fact: op school werden breuken vaak aan de hand van het verdelen van een taart uitgelegd. Het boek ‘RekenRijk’ laat gelijk zien waarom jouw meester of juf juist dit voorbeeld gebruikte.

Vakken op de basisschool: dit lesmateriaal gebruikte je begin '00
Via: marktplaats.nl

Wijzer met oriëntatie lessen

Als je niet zo van leren hield, waren dit waarschijnlijk niet jouw favoriete vakken. Onder oriëntatie vallen aardrijkskunde, geschiedenis en Natuur & Techniek. Je gebruikte bij al deze vakken boeken van Wijzer.

Aardrijkskunde

Als we nu moeten uitleggen waar bepaalde dorpen en steden liggen, staan we soms even met de mond vol tanden. Best zonde, want vroeger leerde jij tijdens aardrijkskunde de topografie van Nederland met het boek ‘Geobas’. Alsof dat nog niet genoeg was, gebruikte je ook een tweede boek. Met ‘Wijzer! Aardrijkskunde’ maakte je namelijk kennis met de verschillende grondsoorten in Nederland.  

Vakken op de basisschool: dit lesmateriaal gebruikte je begin '00
Via: marktplaats.nl

Geschiedenis

Je maakte een reis door de tijd tijdens deze lessen met het boek ‘Wijzer! Geschiedenis’. Aan de hand van prenten en thema’s leerde je de rijke geschiedenis van Nederland en de wereld. Van grottekeningen tot de oorlogen, alles kwam voorbij.

.

Natuur en techniek

Vroeger kreeg jij met het boek ‘Wijzer door natuur en techniek’ les over diverse thema’s binnen de biologie. Je leerde van alles over planten en dieren, maar ook over het weer en de ruimte.

Vakken op de basisschool: dit lesmateriaal gebruikte je begin '00
Via: marktplaats.nl

Wat was jouw favoriete vak?

Laat het ons weten via een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren in 1992, opgegroeid met Villa Achterwerk. Als ik de visboer hoor, neurie ik automatisch het intro van 'Mijn Franse Tante Gazeuse'. En ja, ik draag nog steeds zonder schaamte een haarelastiek met een lieveheersbeestje. Duik je met me mee in nostalgische herinneringen?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...