De 10 grootste vergeten ergernissen van de basisschool

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

6

Laatste update:

6

De basisschool ligt ondertussen al ver achter je. Meestal kijk je er met heimwee naar terug: het leven bestond uit neuspeuteren en spelen met je vriendjes. Maar was het echt zo fijn?

Er waren namelijk ook best wel wat ergernissen…

De 10 grootste ergernissen van de basisschool

Hier volgen tien dagelijkse ergernissen van de basisschool die je wellicht vergeten bent, maar je je snel weer zult herinneren!

1. Het vriendenboekje

Het vriendenboekje, ofwel de voorloper van Facebook, was op de basisschool van levensbelang. Om te beginnen was het een populariteitstest. Als iemand je vroeg ‘Wil jij in mijn vriendenboekje schrijven?’, telde je mee.

vriendenboekje
Via: flickr.com | Peter Forret, CC

Daarnaast was het ook een mogelijkheid om je creativiteit en humor in de verf te zetten. Maar de grootste ergernis aan vriendenboekjes was dat je het op tijd moest teruggeven.

2. Tipp-ex

Tipp-ex was een all around product op de basisschool. Het werd gebruikt om aan te snuiven (cool), om je nagels te lakken of om je pennenzak te pimpen. Maar het ergste aan Tipp-ex was wanneer je het moest gebruiken waarvoor diende: schrijffouten corrigeren.

Vaak ging dit mis. Je schreef te snel op de Tipp-ex die nog niet droog was, je lakte per ongeluk te veel woorden weg, of je corrigeerde dezelfde plaats zo vaak dat je een heus brailleschrift-reliëf creëerde op je papier.

De 10 grootste vergeten ergernissen van de basisschool
Via: flickr.com | Xavier Caballe Follow, CC

3. Stress om voor te lezen

Iedereen moest ooit leren lezen, en niet bij iedereen ging dat gepaard met een groeiend zelfvertrouwen en charisma.

Wanneer er besloten werd dat iedereen een stukje moest voorlezen, ging je snel tellen wie er allemaal voor jou in de rij zat. Zo kon je tenminste berekenen welk stukje jij moest voordragen en kon je je voorbereiden.

DSCN0179
Via: flickr.com | Kerkham, CC

4. Die veel te zware boekentas

Vandaag doen we allemaal aan yoga om onze houding te verbeteren, maar vroeger sleurden we dagelijks kilo’s aan boeken mee naar school. Waarvoor diende die atlas trouwens?

De 10 grootste vergeten ergernissen van de basisschool
Via: flickr.com | Bill Hutchison, CC

5. Onderlinge competitie

Een grote ergernis op de basisschool was de onderlinge competitie. De leerling die de toetsen mocht uitdelen of het bord mocht afvegen was sowieso de lieveling van de leerkracht. En jij stond dan zielig toe te kijken…

Basisschool vroeger herinneringen
Via: pixabay.com | TJENA, CC

6. Het was soms ook saai

De lessen waren niet altijd zo interessant. Je pennenzak zal het geweten hebben. Veel balpennen verloren tijdens deze saaie uren hun clipje. En minstens even veel linialen werden gebroken.

Maar uit saaiheid groeiden de beste ideeën: het verzamelen van de balletjes van vulpennen!

De 10 grootste vergeten ergernissen van de basisschool
Via: pxhere.com | PxHere, CC

7. De borstels schoon maken: niet leuk!

Een taakje dat niemand graag deed. Want die jongens konden een partij smerig zijn:

De 10 grootste vergeten ergernissen van de basisschool
Via: Wikimedia Commons | John Phelan, CC

Er zat vaak niets anders op, dan naar buiten gaan en met je liniaal erop slaan. Maar zo eens in de zoveel kon je er toch nog iets leuks mee doen:

De 10 grootste vergeten ergernissen van de basisschool
Via: giphy.com

8. De tv op wieltjes…

Iedereen wist hoe laat het was wanneer de tv op wieltjes het klaslokaal werd binnengerold. Yes! Tv kijken! Het ouderwetse ding werkte echter heel wisselvallig. Het was nooit zeker of je de film wel te zien zou krijgen.

De 10 grootste vergeten ergernissen van de basisschool
Via: flickr.com | Michael Coghlan, CC

9. … waar je niets op zag

Net zoals bij powerpointpresentaties gingen de lichten uit en de gordijnen dicht, maar nog altijd kon je niet veel zien op het scherm doordat er te veel buitenlicht was. Ach ja, aandachtig luisteren dan maar…

De 10 grootste vergeten ergernissen van de basisschool
Via: flickr.com | Tasmanian Archive and Heritage Office, CC

10. Huiswerk

Wellicht de grootste ergernis uit de basisschool: huiswerk! Je zat al de hele dag op een stoel, en dan moest je ‘s avonds nog eens oefeningen maken. Wat een pesterij was dat.

huiswerk ergernissen
Via: flickr.com | Annelyse.be, CC

Jouw grootste ergernis

Herken jij deze ergernissen op de basisschool? Zijn we er nog enkele vergeten? Laat het ons weten in een reactie hieronder! En vergeet dit artikel zeker niet te delen als je het goed vond.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

6 gedachten over “De 10 grootste vergeten ergernissen van de basisschool”

  1. Zware boekentas op de basisschool? Dat hoort bij de middelbare school. Enige tas die mee ging naar de basisschool was de tas met gymkleding/schoenen.

    Beantwoorden
    • Het uitkloppen van de wissers zalig weg uit die drukke klas ging met plezier wat ik als eerste deed was uitkloppen op de muur of trap buiten hielp altijd en zo hing jezelf ook niet vol 🙂

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...