Via: flickr.com | Annelyse.be, CC (L) / Via: depositphotos.com | olly18 (R)

De basisschool ligt ondertussen al ver achter je. Meestal kijk je er met heimwee naar terug: het leven bestond uit neuspeuteren en spelen met je vriendjes. Maar was het echt zo fijn? Er waren namelijk ook best wel wat ergernissen…

De 10 grootste ergernissen van de basisschool

Hier volgen tien dagelijkse ergernissen van de basisschool die je wellicht vergeten bent, maar je je snel weer zult herinneren!

1. Het vriendenboekje

Het vriendenboekje, ofwel de voorloper van Facebook, was op de basisschool van levensbelang. Om te beginnen was het een populariteitstest. Als iemand je vroeg ‘Wil jij in mijn vriendenboekje schrijven?’, telde je mee.

Daarnaast was het ook een mogelijkheid om je creativiteit en humor in de verf te zetten. Maar de grootste ergernis aan vriendenboekjes was dat je het op tijd moest teruggeven.

vriendenboekje
Via: flickr.com | Peter Forret, CC

2. Tipp-ex

Tipp-ex was een all around product op de basisschool. Het werd gebruikt om aan te snuiven (cool), om je nagels te lakken of om je pennenzak te pimpen. Maar het ergste aan Tipp-ex was wanneer je het moest gebruiken waarvoor diende: schrijffouten corrigeren.

Vaak ging dit mis. Je schreef te snel op de Tipp-ex die nog niet droog was, je lakte per ongeluk te veel woorden weg, of je corrigeerde dezelfde plaats zo vaak dat je een heus brailleschrift-reliëf creëerde op je papier.

Via: flickr.com | Xavier Caballe Follow, CC

3. Stress om voor te lezen

Iedereen moest ooit leren lezen, en niet bij iedereen ging dat gepaard met een groeiend zelfvertrouwen en charisma. Wanneer er besloten werd dat iedereen een stukje moest voorlezen, ging je snel tellen wie er allemaal voor jou in de rij zat. Zo kon je tenminste berekenen welk stukje jij moest voordragen en kon je je voorbereiden.

DSCN0179
Via: flickr.com | Kerkham, CC

4. Die veel te zware boekentas

Vandaag doen we allemaal aan yoga om onze houding te verbeteren, maar vroeger sleurden we dagelijks kilo’s aan boeken mee naar school. Waarvoor diende die atlas trouwens?

Via: flickr.com | Bill Hutchison, CC

5. Onderlinge competitie

Een grote ergernis op de basisschool was de onderlinge competitie. De leerling die de toetsen mocht uitdelen of het bord mocht afvegen was sowieso de lieveling van de leerkracht. En jij stond dan zielig toe te kijken…

Basisschool vroeger herinneringen
Via: pixabay.com | TJENA, CC

6. Het was soms ook saai

De lessen waren niet altijd zo interessant. Je pennenzak zal het geweten hebben. Veel balpennen verloren tijdens deze saaie uren hun clipje. En minstens even veel linialen werden gebroken. Maar uit saaiheid groeiden de beste ideeën: het verzamelen van de balletjes van vulpennen!

Via: pxhere.com | PxHere, CC

Op de volgende pagina ontdek je nog meer ergernissen van de basisschool. Wat dacht je van die smerige borstels… (nr. 7)?

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

6 gedachten over “De 10 grootste vergeten ergernissen van de basisschool”

  1. Zware boekentas op de basisschool? Dat hoort bij de middelbare school. Enige tas die mee ging naar de basisschool was de tas met gymkleding/schoenen.

    Beantwoorden
    • Het uitkloppen van de wissers zalig weg uit die drukke klas ging met plezier wat ik als eerste deed was uitkloppen op de muur of trap buiten hielp altijd en zo hing jezelf ook niet vol 🙂

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer