10 vreemde momenten van Achterwerk in de Kast die je allang vergeten was

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Achterwerk in de Kast

Achterwerk in de kast was een van de eerste kinderprogramma’s die de VPRO heeft gemaakt. Waarschijnlijk ken jij je dit programma wel nog herinneren. Kinderen werden in een kast gestopt en kregen voor een paar minuten zendtijd.

Achterwerk in de Kast: 10 geweldige fragmenten

Achterwerk in de Kast zorgde altijd voor veel gekke tv momenten. Want er gingen vaak dingen fout. Kinderen namen de gekste dingen mee de kast in. Dit zorgde vaak voor veel bloopers. We hebben 10 geweldige fragmenten op een rijtje gezet…

Achterwerk in de Kast
Via: Achterwerk in de Kast (capture)

1. Met de kip de kast in

Deze jongen uit Nijkerk nam wel iets heel bijzonders mee de kast in. Hij doet alles met zijn kip, hij geeft de kippen zelf zwemles in de zee. Hoewel de kip hier niet heel levend lijkt, wordt het dier juist met alle liefde behandeld door het jongetje!

Achterwerk in de kast kip
Via: Achterwerk in de Kast (capture)

Herken jij het hele fragment nog van het jongetje en de kip?

2. Zielig verhaal

Niet alle verhalen bij Achterwerk in de Kast waren even leuk en grappig. Veel kinderen vertelde ook minder leuke dingen die ze meegemaakt hebben. Zoals deze jongen die vertelt over dat zijn moeder ziek werd.

3. Ik wil een andere naam

Deze jongen was niet helemaal tevreden met ze eigen naam en wilde hem daarom veranderen. Achteraf bleek dat toch niet zo heel goed plan.

serie achterwerk in de kast
Via: Achterwerk in de Kast (capture)

Benieuwd hoe het af liep met de jongen? Bekijk dan onderstaand fragment uit Achterwerk in de Kast!

4. Een gemummificeerde kat

Sommige kinderen vinden wel hele gekke dingen op straat ook deze twee jongens namelijk. Die hebben een gemummificeerde kat gevonden.

Oh ja, en het jongetje speelde ook nog eens klarinet. Reden genoeg om daar ook meer over te vertellen!

jongetje klarinet achterwerk in de kast
Via: Achterwerk in de Kast (capture)

5. De hond die moet huilen om Koos Alberts

Niet iedereen vindt de muziek van Koos Alberts even mooi. Deze hond moet namelijk helemaal huilen van de muziek van Koos Albert.

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Share to...