Deze 8 zaken herken jij als je vroeger een huisdier had

Door

Silke Nissingh

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Kat huisdier kind

Waarschijnlijk zullen sommige mensen hun hand er niet voor omdraaien, terwijl anderen niet zonder kunnen: huisdieren! We hebben 8 leuke herinneringen, die je zeker herkent als je vroeger ook een huisdier hebt gehad!

Je allerbeste maatje

Natuurlijk bespraken we eerder al wat dierenseries, maar je eigen huisdier behoort natuurlijk ook je jeugdsentiment! Na lang zeuren kreeg je eindelijk het huisdier dat je zo graag wilde.

Je zou urenlang spelen met je konijn, hond, kat, hamster enz. Naast knuffelen en plezier hebben bleek een huisdier ook een hele verantwoordelijkheid…

Hond huisdier kind
Via: pixabay.com | mbmccut, CC

Als jij vroeger een huisdier had, herken jij deze 8 dingen sowieso! Wat was jouw leukste herinneringen aan je huisdier vroeger? Laat het ons weten in een reactie onderin!

1. Zeuren, zeuren, zeuren

Voor je gevoel duurde het járen om je ouders ervan te overtuigen dat een huisdier “echt niet zo heel veel werk” was en dat jij er altijd voor zou zorgen EN dat een kat écht wel kon ondanks de kattenallergie van je moeder.

2. De aankoop

De dag dat jij jouw geliefde ‘Snuffie’ in je handen kreeg, was jij meteen verliefd. Na lang te hebben overlegd met je broer(s)/zus(sen), werden jullie het eens over de naam en was jij helemaal in de wolken.

3. Wat lief!

De eerste weken was jij niet weg te slaan bij het nieuwe familielid. Je nieuwe hamster voeren was een feest en omdat het beestje nog zo klein was, was hij extra schattig en knuffelde jij hem de hele dag.

4. Voor vijf euro?

De hond uitlaten of de konijnenkooi/kattenbak verschonen begon na een tijdje toch wel wat tegen te staan. Je probeerde je broer of zus om te kopen, zodat jij er mooi mee wegkwam.

Helaas, kwam je er al snel achter dat je het karweitje toch echt zelf op moest lossen.

5. Jij wilde een huisdier!

Je ouders die jou erop wezen dat jij toch echt diegene was, die een huisdier wilde en dat het je eigen verantwoordelijkheid is om het beestje eten en drinken te geven.

6. Niet weggaan!

Wanneer je het koud had, was jouw hond of kat de beste verwarming en verplichtte je het beest om naast jou te liggen op de bank.

Kat-op-schoot
Via: flickr.com | Ican Radic, CC

7. Verkleedfeestje

Als je vroeger graag met poppen speelde, gebruikte je ook wel eens je huisdier als echte baby. Je deed hem – tegen zijn wil – kleertjes aan en vervoerde hem in je kinderwagen.

Hond verkleed
Via: piqsels.com, CC

8. Beste vriend

Wanneer niemand je leek te begrijpen, was er altijd nog je lieve hond/kat/konijn/hamster, die naar je luisterde en eigenlijk nooit iets fout kon doen.

Jouw leukste herinneringen?

Wat zijn jouw leukste herinneringen aan huisdieren of natuurlijk JOUW huisdier van vroeger? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...