Via: vroegert.nl

Het is inmiddels alweer een kwart eeuw geleden dat het internet voor het eerst beschikbaar was en tegenwoordig kunnen we niet meer zonder. Tien jaar geleden keken kids natuurlijk naar andere websites dan tegenwoordig. Welke websites bekeek jij als tiener? Wij hebben 10 websites op een rijtje gezet waar je als kind zeker op te vinden was. Haal leuke herinneringen op en lees gezellig verder!

Websites van vroeger

Heerlijk surfen of spelen online. Het kan nog niet erg lang, maar lang genoeg om er nostalgisch van te worden. We hebben enkele typerende websites achter elkaar gezet, die begin jaren ’00 bijzonder populair waren onder jongeren. Welke herken jij nog?

Via: flickr.com | Jennie Robinson Faber, CC

1. Kindertent.nl

De WordPress voor de kids. Hier kon je leuk je eigen website maken. Over barbies of over leeuwen, het maakte allemaal niet uit. Heerlijk!

Websites van vroeger kindertent
Via: kindertent.nl (capture)

2. Habbo Hotel

In deze digitale wereld kon je met al je vrienden chatten en chillen. Enige nadeel was, dat de credits een aardig zakcentje kostten… Eerder beschreven we al 14 briljante herinneringen aan Habbo Hotel! Welke herken jij nog?

Websites van vroeger habbo
Via: habbo.nl (capture)

3. Hyves

Dit was de facebook van een paar decennia terug. Heerlijk chatten en je eigen profiel mooi maken!

Websites van vroeger hyves
Via: hyves.nl (capture)

4. Myspace

Wanneer je hyves te klein vond, kon je altijd internationaal gaan en een account op Myspace aanmaken!

Websites van vroeger myspace
Via: myspace.nl (capture)

5. Sugababes (en superdudes)

De voorloper van Facebook. Voor de meisjes was er Sugababes en voor de stoere boys was er Superdudes. In plaats van likes deelde je kudos uit aan mensen die je leuk vond!

Websites van vroeger sugabaes
Via: sugerbabes.nl (capture)

Nog meer herkenbare websites…

Op de volgende pagina vind je nog veel meer websites waar jij als kind uren mee zoet was. Wat dacht je bijvoorbeeld van Chatroulette (nr. 7)?!

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

6 gedachten over “10 websites van vroeger waar jij als kind uren zoet mee was”

    • Ook jaren gespeeld, alleen jammer dat zij wat betreft het grafische gedeelte niet met de tijd zijn mee gegaan want het was echt geweldig om te spelen

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer