12 weetjes over Koningin Maxima die bijna niemand wist [+beelden]

Door

Robert Kroes

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Koningin Maxima weetje huwelijk

7. Aankondiging van de verloving…

De verloving werd door toenmalig Koningin Beatrix en Prins Claus aangekondigd in een persconferentie op 30 maart 2001

8. Niet ‘een beetje dom’, maar heel slim!

In de discussie omtrent vader Zorreguieta had Willem Alexander een opmerkelijke rol. Hij had de pers op een brief gewezen over de situatie omtrent Videla. Het bleek dat deze brief door Videla zelf geschreven was. Dit kwam hem uiteraard op veel kritiek te staan. In het interview met Maxima en Willem Alexander naar aanleiding van hun verloving wordt daar een vraag over gesteld. onze Koningin steelt onmiddellijk de harten van het Nederlandse volk als zij antwoordt dat dit ‘een beetje dom‘ was.

Iedereen waardeerde deze actie en door deze spontane reactie was de angel direct uit de discussie. Pas in 2017 wordt bekend dat dit ‘spontane’ moment geheel was ingestudeerd. Daarmee werd ‘een beetje dom’ dus heel slim! Wij kijken nog even terug naar dit bijzondere moment. Met de kennis van nu lijkt het inderdaad of Willem-Alexander wacht op het moment voor zijn verloofde. Wat een acteerprestatie! Kijk zelf maar!

9. Willem Alexander op een knie?

Willem Alexander vroeg Maxima op 19 januari 2001 ten huwelijk op het ijs. Hij legt dit zelf nog één keer uit! Hetzelfde interview dus, maar een ander fragment:

10. Een Trouwjurk met veel bijzondere details en een prijskaartje…

Zoals alles rondom dit koninklijke koppel blijkt ook de trouwjurk tot in de puntjes uitgedacht te zijn. Zo vonden we een uitgebreide analyse van de jurk. Hier lezen we onder andere dat er een verborgen zakdoekvakje in de mouw van de jurk was verwerkt en dat haar sleep speciaal ontworpen door het Italiaanse modehuis Valentino is om de aandacht van fotografen te trekken. Ook de overige details wekken bewondering. Volgens zeggen bedroeg het prijskaartje van deze unieke jurk ongeveer honderdduizend euro!

Ik laad, even geduld a.u.b.!

11. Maxima door de rechter veroordeeld!

In 2003 veroorzaakte de (toen nog) prinses een auto-ongeluk. Wanneer zij het paleis verlaat rijdt zij met haar auto een passerende slager aan. Zo worden er nogal wat rookgordijnen opgehangen over wat er nu precies gebeurd is. Wat wel gebeurt is dat het Koninklijk Huis klaarblijkelijk niet in staat is de zaak te regelen. Ook vindt men de door de slager Van Der Bent geëiste vergoeding te hoog. Zo kan het gebeuren dat onze Koninklijke Hoogheid hoogstpersoonlijk voor de rechtbank moest verschijnen. Sterker nog, de rechter veroordeelt haar tot een gedeeltelijke schadevergoeding.

Hieronder zie je de ingang van paleis Huis Ten Bosch, leidend naar de weg waar het ongeluk gebeurde.

Huis ten Bosch paleis Koningin Maxima
Via: Wikimedia Commons | PeteBobb, CC

12. Dé traan

Als bonus bieden we je natuurlijk het moment dat niemand mag vergeten.

Stel je voor…eindelijk is het zover. Je zit in jouw design-trouwjurk in een prachtige trouwzaal te wachten op het moment dat je eindelijk met jouw aanstaande man mag trouwen. Het is waar, jouw sprookje komt uit, je wordt een prinsesje. Je voelt de droefenis omdat je ouders er niet bij zijn en dan klinkt door die stille kerk ineens het geluid van thuis… Dat laat je niet meer los, dan wordt je ontroerd en dat bleek! Toch bleek het er ook hier (alleen achter de schermen dan) minder spontaan aan toe te gaan dan gedacht. De briljante regisseur verklapt het!

Met dit prachtige moment en de wens dat ons Koninklijk paar nog vele huwelijksjaren mag vieren sluiten we deze terugblik af. Wil jij ook laten zien hoe bijzonder onze koningin is? Deel dan snel dit artikel met jouw vrienden en familie!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...