wk liedjes voetbal muziek songs

Via: flickr.com | Andrew Moore, CC

7. WK 1990 Italië  – To be number one

De muziek wordt hipper. En laat dat maar aan de Italianen over. Eduardo Bennato & Gianna Nannini zorgen met hun hit Un’Estate Italiana (To be number one) voor een grote hit die de hitlijsten bestormde. Het WK werd uiteindelijk gewonnen door Duitsland. Iets dat wij hier liever willen vergeten. Nederland verloor namelijk in de achtste finale van Duitsland. 

8. WK 1994 in Amerika – Gloryland

Het WK Voetbal van 1994 werd gehouden in Amerika. En als er één ding is waar Amerikanen goed in zijn is het wel entertainment. Daryll Hall & Sounds of Blackness bracht het nummer Gloryland uit. Een typisch Amerikaans WK-nummer, waar alle toeters en bellen naar voren komen. Brazilië was de uiteindelijke winnaar van het WK 1994 door Italië in de finale met penalty’s te verslaan. 

Tijdens het WK van 1994 was er nog een hit die als een van de thema nummers fungeerde. En dit nummer is er een die we allemaal kennen. Een van de beroemdste voetballiedjes die we ooit hebben gehoord. Van niemand minder dan Freddy Mercury en zijn band Queen: We are the champions!

9. WK 1998 in Frankrijk – La Copa de la Vida

Zeggen we Ricky Martin, dan zeggen we lekkere muziek. Een tikkeltje fout, maar wat een gigantische hit was zijn WK hit van 1998: La Copa de la Vida. Dit is misschien wel het beste WK-nummer ooit in onze ogen.

Het was een spektakel van een WK met Frankrijk als uiteindelijke winnaar. Het nummer is jarenlang hoog geëindigd in de hitlijsten. En dat is niet zonder reden. Wedden dat jij dit nummer vandaag een aantal keer luistert. 

Naast deze officiële WK Song was er ook nog een officieel WK Anthem tijdens het WK 1998. Dit Franse nummer luidde naar de naam: La Cour des Grands. Vrij vertaald is dit de grote competitie. En of het een grote competitie is. Het WK is nog steeds een van de best bekeken sportevenementen ter wereld. En nogmaals, wat een WK was dit. Jammer dat de Brazilianen de penalty’s beter namen dan de mannen van Guus Hiddink.

10. WK 2002 in Zuid-Korea en Japan – Vangelis Anthem

Een WK om nooit meer te vergeten. Tijdens dit WK gooide Guus Hiddink hoge ogen met het nietszeggende Zuid-Korea. Hij haalde zelfs de halve finale. Uiteindelijk was Duitsland hierin te sterk.

Zij verloren vervolgens de finale van Brazilië, dat zich door middel van twee goals van Ronaldo kroonde tot wereldkampioen. Het mag gezegd worden dat dit nummer enigszins Aziatisch aandoet. Het luistert lekker weg, is enigszins fout en blijft als vanouds hangen.

Naast bovenstaande Offical Anthem was er tijdens dit WK ook een Official Song. En dat was er een van niemand minder dan Anastacia. Wat een rockchick was dat toch, he!? Het nummer Boom werd al snel in de harten gesloten van menig voetbalfan. Of zou dit meer door de zangeres komen?

11. WK 2006 in Duitsland – Celebrate the Day

Over feestnummers gesproken. In 2006 scoorden Herbert Grönemeyer, Amadu & Miriam een flinke hit met Zeit Dass Sich Wass Dreht (Celebrate the Day). Ole, ole, ole, ole! Een internationaal nummer, waarmee Duitsland zichzelf op de kaart zette op de wereld.

Toegegeven, de Duitsers zijn hier goed in. Het toernooi verliep echter minder voor hen. Italië schakelde de Duitsers uit en versloegen in de finale Frankrijk. Weet je nog, die schitterende panenka en kopstoot van Zinedine Zidane? Een WK dat we om meerdere redenen nooit zullen vergeten.

Een ander nummer dat tijdens dit WK belangrijk werd was het nummer van The Time of Our Lives. En of het de Time of Our Lives werd. Voor de Italianen dan.

12. WK 2010 in Zuid-Afrika – Waka Waka

Voor veel mensen is dit hèt WK-nummer! Waka Waka van Shakira. Het vrolijke nummer paste perfect bij de Zuid-Afrikaanse bevolking. Een geweldige plaat die jarenlang is blijven hangen bij iedereen. En mannen, even onder ons. Die Shakira kan wel dansen, hè!?

Wij krijgen er geen genoeg van en zetten het plaatje nog even op. Misschien is het maar goed dat dit nummer zo succesvol was. Daardoor vergeten we bijna dat Nederland tijdens dit WK de finale verloor van Spanje. Ach ja, gelukkig is daar Shakira!

Tijdens het WK van 2010 was er uiteraard ook nog het Official Anthem. Het WK in Zuid-Afrika heeft altijd een extra lading gehad. Het land heeft het met haar heftige geschiedenis toch zomaar voor elkaar gekregen. R. Kelly en de Soweto Spirutual Singers hebben hier ook een prachtig nummer over gemaakt. Check vooral de clip.

13. WK 2014 in Brazilië – We are one

Wie zegt Brazilië, zegt samba muziek. En wie kun je daar beter voor inhuren dan Jennifer Lopez en Pitbull. Met hun nummer We are one (Ole ola) scoorden zij een heerlijke hit die in talloze discotheken nog steeds gedraaid wordt.

Dit nummer paste perfect bij dit WK. Een geweldig WK overigens. Nederland versloeg Spanje met 5-1 en reikte tot de halve finales. Duitsland werd uiteindelijk wereldkampioen door Argentinië te verslaan. Mario Gotze maakte de enige treffer van de wedstrijd. Oeehh, wat een lekker nummer blijft dit!

Brazilianen zouden geen Brazilianen zijn als er nog een heerlijk samba nummer zou zijn. Dar um Jeito was gekozen tot Official Anthem tijdens het WK 2014. Dar um Jeito betekend We Will Find A Way. Dat is de Brazilianen tijdens dit WK overigens niet gelukt. Zij verloren de halve finale met maar liefst 7-1. Een schandalige vertoning in eigen land.

14. WK 2018 in Rusland – Live it up

20 jaar na het succesvolle WK voor Frankrijk in eigen land, werden de Haantjes weer wereldkampioen. Ditmaal tijdens het WK in Rusland, het toernooi waar Nederland ontbrak. Nicky Jam, Will Smith en Era Istrefi verzorgen het aanstekelijke nummer Live it up! Een nummer waar je direct enthousiast van wordt en zin in voetbal krijgt. Een heerlijke plaat die nog steeds regelmatig te horen is op de radio. We love it!

Jouw favoriete WK liedjes

Welk nummer is jouw favoriet? Of heb jij meerdere favoriete WK liedjes? Laat het weten in de reacties hieronder en deel het zeker met je vrienden!

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer