6 redenen dat Wordt Vervolgd zo’n briljant programma was

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

wordt vervolgd programma han peekel

Van alle televisieprogramma’s uit de jaren de jaren 80 en jaren 90, was Wordt Vervolgd toch wel één van de leukste. Daarom werd het ook zo lang uitgezonden. Tekenfilms en strips waren onze lust en leven en dit programma bevatte beide. Te cool!

Word Vervolgd

Op 6 oktober 1983 verscheen de eerste aflevering met de presentator Han Peekel. Later in 1991 werd de presentatie overgenomen door Judith de Bruijn. Uiteindelijk kwam in 1994 Han Peekel weer terug.

Tijd om herinneringen op te halen. Het begon natuurlijk allemaal met een geniale intro van het programma.

1. Han Peekel: rustig en toch leuk

De presentator, Han Peekel, herken je vast nog. Wist jij eigenlijk nog dat hij zo heet? Wat hem zo leuk maakte, was zijn rustige uitstraling. De manier waarop hij de tekenfilms aankondigde was bovendien altijd grappig.

En hij wist ALLES over tekenfilms en stripverhalen. Dan ben je sowieso cool. Maar de strik maakte alles af, beter kon gewoon niet…

Wordt Vervolgd programma strikje
Via: Wordt Vervolgd (capture)

Update: Han Peekel is helaas op 13 december 2022 overleden aan de gevolgen van hartfalen. Naast Wordt Vervolgd presenteerde hij nog TV Monument, produceerde verschillende tv-programma’s en schreef boeken.

Han Peekel is 75 jaar geworden.

2. De naam was toepasselijk

Wordt vervolgd is een term die iedere striplezer kent. Aan het eind van een stripverhaal is dit de cliffhanger. Hoe erg was het om te moeten wachten op de nieuwe editie?

Omdat het televisieprogramma voornamelijk om stripverhalen draaide, was de naam dus heel goed gekozen.

3. Ouwe meuk is leuk en leerzaam

Niet alleen de nieuwste tekenfilms en stripfiguren kwamen langs, vaak werd materiaal uit de jaren 30, zoals Betty Boop, uitgezonden. Bijzonder om te zien hoe het allemaal veranderde, maar wij bleven genieten van de ouwe meuk waar ook onze grootouders mee waren opgegroeid.

Wist je dat Betty trouwens als schunnig werd ervaren? Zulke feitjes leerde je tijdens Wordt Vervolgd ook.

https://www.youtube.com/watch?v=tK6Ty-uLIwM

4. Hippe effecten

Je zou het nu niet meer zeggen, maar Wordt Vervolgd was best ingewikkeld om te maken. Niet alleen moesten de effecten synchroon lopen met het verhaal van Han Peekel, het moest er qua beeld ook bij passen.

Om dit allemaal netjes te editen, met daartussendoor de juiste filmpjes, knap lastig hoor.

6 redenen dat Wordt Vervolgd zo'n briljant programma was
Via: Kindertv (capture)

5. Ook minder bekende of nieuwe strips

Ken je Franka nog? Dit is één van de strips die dankzij het programma bekender werd. Hadden jullie deze thuis ook liggen? Tegenwoordig zie je niet vaak de oude tekenfilms op televisie. Vooral de minder bekende niet.

Dankzij Wordt Vervolgd konden wij genieten van onder andere Droopy, Marsupilami en alles van Merrie Melodies. Kinderen van nu weten niet wat zij missen.

6 redenen dat Wordt Vervolgd zo'n briljant programma was
Via: Eppo Wordt Vervolgd (cover)

6. Meer dan stripverhalen en tekenfilms

Deed jij ook mee aan de Stripquiz? Keek jij daarnaast ook uit naar de Top 10? Zat jij iedere week vol spanning te wachten om erachter te komen welke strip op nummer 1 stond? Waren het geen geweldige tijden?

Kun jij ook Donald en Woody zo goed nadoen? Je oefende vast en zeker erop!

Jouw ‘Wordt Vervolgd’-herinneringen?

Wordt Vervolgd kreeg een vervolg, een club. Was jij hier lid van? Laat het ons weten in een reactie hieronder. En deel deze met je broers en zussen waarmee je samen genoot van dit heerlijke kinderprogramma uit de jaren 80 en jaren 90.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “6 redenen dat Wordt Vervolgd zo’n briljant programma was”

  1. In 1992 of 1993 is word vervolgd in theater de Lievekamp geweest in Oss. Ik ben toen net een klasgenootje uitgekozen om te presenteren. Was natuurlijk super trots! Ik ben al jaren naar die aflevering aan het zoeken. Het zou super gaaf zijn om deze aan mn eigen kinderen te kunnen laten zien!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...