Via: marktplaats.nlVia: Wikimedia Commons | Onderwijsgek at nl.wikipedia, CCVia: Wikimedia Commons | Lauri Kymäläinen, CC

De zomervakantie was een heerlijke tijd. Geen school, zonnig weer, op kamp gaan,… Maar aan alle mooie liedjes komt een einde. Om je voor te bereiden op dat nieuwe schooljaar, en om het toch een beetje leuk te maken, kocht je allerlei benodigdheden. Deze 13 zaken moest je hebben!

Er waren genoeg schoolspullen te koop, maar natuurlijk wilde je wel met de allerleukste spullen weer naar huis. Het was soms een zoektocht, maar stiekem ook best leuk om al die schoolinkopen te doen. Natuurlijk ging je altijd even langs bij de schoolcampus van de V&D en nam je toch weer iets te veel spullen mee…

1. De enige echte fiets: een oma-fiets

Je moest natuurlijk goed en veilig (en cool) aankomen op school! Gelukkig was die vorige fiets kapot, dus nu moest je wel deze nemen!

Via: speurders.nl

2. Een super gave agenda

Het soort agenda dat je had, zei veel over jou als persoon. Het was dus belangrijk dat je een super gave agenda bezat waarmee je een goede indruk kon maken bij je klasgenoten.

Voor meiden was het natuurlijk gillen als ze er op de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar achter kwamen dat ze dezelfde agenda hadden gekocht! WOW, BFF 4LIFE. Aan het eind van het jaar was er alleen vaak niet veel meer van over 😉

Via: Newbie Corners

3. Het allerleukste kaftpapier

Tegenwoordig heb je van die handige hoesjes die je om je boeken kunt doen, zonder moeite! Vroeger moest je het doen met kaftpapier. Hoewel boeken kaften een ellendige klus was, was het uitzoeken van kaftpapier wel leuk.

Want je wil natuurlijk de allerleukste kleuren en prints voor je boeken, zodat je lekker kunt opvallen op school.

Via: Wikimedia Commons | Michiel TM, CC

4. Een nieuwe etui, het liefst passend bij je agenda

Hoe het kwam, geen idee. Maar zo’n etui ging niet lang mee.. Tijd voor een nieuwe dus! Helemaal leuk als deze ook nog eens matcht met je agenda. Tegenwoordig zijn er nog steeds leuke etuis verkrijgbaar.

Lees ook: Deze 18 nostalgische zaken typeren je school-etui van vroeger

Via: pexels.com | Tookapic, CC

Aan het einde van het jaar zag dit er heel anders uit…

Etui school vroeger
Via: It’s an Eva way of life

5. Nieuwe pennen en potloden

Die nieuwe etui moet gevuld worden, toch? En niet alleen met pennen en potloden..

Via: pexels.com | Piqsels.com, CC

Ook de potloden ‘veranderde’ nog wel eens in dit..

entoen-school-etui-vroeger-potlood
Via: depositphotos.com | DesignPicsInc

6. Alle kleuren markers

Waar je ze voor nodig had? Om leuke tekeningen te maken tijdens de les! Ik bedoel, om aantekeningen te markeren, natuurlijk.

Via: Wikimedia Commons | Lauri Kymäläinen, CC

7. Typex

De redder in nood! Oh, en ook hier kun je erg leuke kunstwerken mee maken. En je moeder zich maar afvragen hoe die typex zo snel op kan zijn..

.

We zijn er nog niet, je had immers ook nieuwe gymschoenen nodig toch? Lees verder op de volgende pagina voor nog meer schoolbenodigdheden die je moest inslaan bij aanvang van het nieuwe schooljaar!

8. De overige etui-spullen

Daarnaast had je natuurlijk ook nog een GEO-driehoek, plakstift, lineaal, gum, puntenslijper, passer en een nieuwe schaar nodig. Je moet het nieuwe schooljaar natuurlijk goed beginnen!

Via: Nina4Mode

9. Een sleutelhanger voor aan je etui

Ja, ja. Die etui is toch een dingetje hoor. Want het is eigenlijk pas af als er aan je goed gevulde nieuwe etui ook nog een toffe sleutelhanger hangt!

Via: pixabay.com | mofcidden, CC

10. Een nieuwe schooltas

Het was saai om ieder jaar met dezelfde schooltas rond te lopen. Een nieuwe schooltas was daarom een hoogtepunt! Weer de mogelijkheid om zo’n gave tas van Eastpack of Kipling te kopen. (Nou ja, te laten kopen, door je moeder 😉 ) Hoe heette jouw aapje?

Via: marktplaats.nl

11. Nieuwe gymschoenen

De standaard gymkleding, die je van school moest dragen, zag er uiteraard belachelijk uit. De enige manier om nog een beetje op te vallen was met stoere gymschoenen. “Mááám, mag ik nieuwe?”

Via: Wikimedia Commons | Onderwijsgek at nl.wikipedia, CC

12. Nieuwe kleren

Dit was niet zozeer nodig voor school, maar je wilde het nieuwe jaar natuurlijk wel in stijl beginnen.

Via giphy.com

13. Nieuwe schoenen

Om je outfit helemaal af te maken.

Via: flickr.com | Rubi Florez, CC

Back to school inspiratie

Eigenlijk is het uitzoeken van nieuwe schoolspullen best leuk. Om je op weg te helpen hebben we een selectie gemaakt van leuke, toffe en handige schoolspullen.

Bekijk Back to school inspiratie

Benodigdheden nieuwe schooljaar?

Wat was vroeger jouw ‘must have’ voor het nieuwe schooljaar? Laat het weten in een reactie en deel dit bericht met je vrienden!

Lees ook: 


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Deze 13 zaken moest je absoluut hebben voor het nieuwe schooljaar”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer