Cassettebandje muziek spelen opnemen vroeger

Via: flickr.com | Pascal Terjan (L) / mirandarush (R), CC

6. Over straat met je walkman

In de jaren ’80 waren de cassettebandjes het meest populair. Dat kwam door de komst van de walkman en de cassettespelers in auto’s. De walkman was klein genoeg om overal mee naar toe te kunnen nemen en hij werkte op batterijen. Wat voelden we ons stoer als we zo door het huis liepen of over straat.

Via: giphy.com

De koptelefoon was overigens niet heel erg comfortabel. Een dun metalen bandje met oranje schuim om de oortjes. En die oranje schuimdingen gingen vaak los. Of stuk. Of je raakte ze kwijt.

Via: unsplash.com | Florian Schmetz , CC

7. Vastgelopen cassettebandjes

Iedereen die is opgegroeid met cassettebandjes weet nog dat een potlood erg handig was bij een vastgelopen cassettebandje. Want ook dat gebeurde… regelmatig. Het lint kwam dan uit de cassette en draaide in elkaar.

Cassette muziek vroeger frustraties
Via: flickr.com | mirandarush, CC

Maar geen nood, het potlood is daar. Dit stopte je in één van de twee wieltjes van de cassette en zo draaide je de wirwar aan tape weer recht. Het was zo gepiept. Daar deden we toen echt niet moeilijk over.

Cassetteband potlood draaien muziek
Via: depositphotos.com | Gastello

8. Je cassettebandje omdraaien

Cassettebandjes hadden twee kanten. Een A- en een B-kant. Op allebei de kanten kon je muziek afspelen of opnemen. Je moest alleen je bandje omdraaien als de ene kant afgelopen was. Daar dachten we niet eens over na.

Via: gihpy.com

9. Terugspoelen of doorspoelen

Was de ene kant van het bandje afgelopen en wilde je deze nog een keer luisteren? Dan kon je het bandje terugspoelen. Of het bandje omdraaien en doorspoelen tot het eind. En dan wéér omdraaien. Ja we waren echt handig met die dingen. Alleen duurde dat terug- en doorspoelen best wel lang en het maakte een verschrikkelijk geluid. En je bandje liep daardoor weleens vast. Het hoorde er allemaal bij.

Via: giphy.com

10. Jezelf of anderen opnemen

Ook kon je heel eenvoudig je eigen stem opnemen. Als je bijvoorbeeld zelf voor DJ wilde spelen. Of als je vond dat je goed kon zingen. We hadden toen geen programma’s als The Voice Kids. Alleen de Mini-playbackshow. Dus je moest wat als je je stem aan anderen wilde laten horen…

My First sony opnemen recorder vroeger
Via: flickr.com | eltpics, CC

De cassetteband is legendarisch…

Zo zie je maar, we konden ons prima redden met onze cassettebandjes, cassetterecorder, walkman. en discman. We kwamen niets tekort. En je had nog eens iets te vragen voor je verjaardag. Want lege cassettebandjes had je nooit genoeg! Velen van ons hebben ongetwijfeld nog een paar cassettebandjes bewaard. Het blijft nostalgie.

Ook al kunnen we ze niet meer afspelen, het blijft mooi om af en toe die koffer weer eens open te gooien. Helemaal leuk is het om een cassettebandje aan je kinderen of kleinkinderen te laten zien. Geef er dan ook meteen een potlood bij. Waarschijnlijk begrijpen ze er niks van… Hebben wij weer wat te lachen!

Via: unsplash.com | henry perks , CC

Wat waren jouw leukste herinneringen aan het cassettebandje? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Als freelance tekstschrijver schrijf ik nostalgische teksten voor Vroegert.nl. Ik vind het heerlijk om samen herinneringen op te halen. Is dit artikel herkenbaar voor jou? Ik hoor graag wat jij nog weet over dit onderwerp. Meer informatie over mij of mijn andere projecten vind je op mijn website: www.wendieschrijft.nl

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Het cassettebandje: de 10 leukste herinneringen aan de cassette”

  1. cassette bandjes vond ik leuk ik kreeg op mijn 7e verjaardag een cassetterecorder wat had ik een goede verjaardag want ik wou zon ding hebben totdat ik de 8 track ontdekte die cassettes waren veel grote dan cassettebandjes ik heb hem ontdekt in het taxibusje en wou dus zon ding hebben nu heeft de cd dat oude ding opgevolgd

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer