Pure plagiaat: Chinese boyband jat nummer van K3

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

K3 Heyah Mama clip

Een Chinese boyband heeft schaamteloos een nummer gebruikt van K3. De hit uit 1999, Heyah Mama, is volledig overgenomen door de Chinese heren.

De oude K3

K3 is natuurlijk niet lang geleden gewisseld, maar waarschijnlijk kent iedereen de oude K3 nog wel! Maar liefst 17 jaar (!) hebben zij de kinderen (en hun vaders) in België en Nederland blij gemaakt!

K3 band optreden
Via: Wikimedia Commons | Theo Hendriks, CC

In die tijd gebeurt er natuurlijk een hele hoop, maar onderstaande is misschien nog wel het meest bizarre verhaal!

K3 plagiaat: Heyah Mama

Uiteraard is dit niet toegestaan en inmiddels heeft Studio 100 er ook al voor gezorgd dat het nummer offline is gehaald. Het geheel speelde al in augustus 2015, waarbij Miguel Wiels, de componist van het liedje, de ontdekking deed.

K3 vroeger band
Via: K3 – Heyah Mama (capture)

Deze onderstaande plagiaat-video zwerft wel nog over internet en daar kunnen wij van dan weer van ‘genieten’, zie onderstaand:

Om toch nog even goed te kunnen vergelijken, is hier ook nog de echte ORIGINELE versie, vrij van Chinese copycats:

Het blijft hilarisch om te zien. Het bevestigt maar weer dat Chinezen erg goed zijn in het namaken van andermans werk, al dan niet met toestemming!

Gelukkig doet K3 het toch een stukje beter, dus hoeven ze niet bang te zijn om fans te verliezen aan hun Chinese concurrenten…

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...