Hoe is het nu met Corky en zijn familie uit ‘Life Goes On’?

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

7

Laatste update:

7

Life Goes On was een populaire serie die voor het eerst te zien was in 1989, dat is 34 jaar geleden! Wij zochten voor je uit hoe het nu met de vrolijke Corky en zijn familie gaat.

Life Goes On

De serie Life Goes On speelt zich af in Chicago, waar de familie Thatcher in een fictieve wijk woont. Hierin speelt vooral in de begintijd van de serie alles zich af rondom Corky, die het syndroom van Down heeft.

In het programma werden alle beslommeringen en mooie momenten beschreven die de familie meemaakt. Familie inclusief Arnold, uiteraard.

Life goes on serie vroeger arnold hond
Via: Life goes on (capture)

De familie van Corky

Corky heeft een zusje, Becca, die erg slim is, maar sociaal niet altijd even handig. Dat levert natuurlijk erg interessante momenten op in Life Goes On. Hoewel de hele familie natuurlijk een grote rol speelde, was Corky alom bekend en dit was ook één van de eerste keren dat een populaire serie dit onderwerp behandelde.

De serie liep van 1989 tot medio 1993 en telt in totaal 83 afleveringen, verdeeld over 4 seizoenen. Het was de eerste televisieserie, waarin een hoofdspeler speelde met het syndroom van Down.

Jouw Corky herinneringen. Wie vond jij het leukste karakter uit Life Goes On? Wat weet jij nog van deze iconische serie?

Vertel het ons in een reactie onderin!

De acteurs, waaronder Chris Burke (die Corky speelde) wonnen verschillende awards naar aanleiding van hun acteerprestaties in de serie.

Life goes on
Via: Life Goes On (cover)

Life goes on cast

De cast van Life goes on past bijzonder goed bij de karakters van de serie en bestaat uit de volgende acteurs:

Andrew ‘Drew’ Thatcher – Bill Smitrovich
Elizabeth ‘Libby’ Thatcher – Patti LuPone
Paige Thatcher – Monique Lanier / Tracey Needham
Corky Thatcher – Chris Burke
Rebecca ‘Becca’ Thatcher – Kellie Martin
Tyler Benchfield – Tommy Puett
Jesse McKenna – Chad Lowe

De televisieserie is voor veel prijzen genomineerd en heeft er ook een aantal gewonnen. Uiteindelijk zijn er 40 afleveringen gemaakt, in de vier seizoenen dat de serie uitgezonden werd.

Life goes on serie vroeger Corky
Via: Life goes on (capture)

Wist je dat?

 • De themesong op de DVD is aangepast, omdat de licentiekosten van Ob-La-Di, Ob-La-Da (Beatles) te hoog waren?
 • Er slechts één van de vier seizoenen op DVD is uitgebracht
 • De producers elke aflevering brieven kregen over de ‘wreedheid’ dat de hond geen eten kreeg in de intro… In de laatste aflevering zetten ze dit recht!

Herinneringen ophalen

Herken je de intro nog? Die steevast eindigt met de hond die met zijn lege eetbak in de keuken zit?

Compilatie van ‘Corky’ in Life Goes On

Corky was natuurlijk meest aansprekende persoonlijkheid in de serie. Ondanks het syndroom van Down, kon hij relatief goed meedraaien in high school, al moet hij daar veel extra voor doen.

Hoe gaat het nu met Corky en zijn familie?

Het is dus 34 jaar geleden dat deze serie voor het eerst op tv kwam, dus voor ons een mooi moment om uit te zoeken hoe het nu gaat met Corky en zijn familie. Laten we beginnen met de ouders van het gezin…

1. Drew Thatcher – Bill Smitrovich

Drew was een Paralympics coach, die in de horeca werkzaam was. Hij werd gespeeld door Bill Smitrovich.

Life goes on Drew Thatcher
Via: Life goes on (capture)

Bill Smitrovich heeft niet stilgezeten na (en ook voor) Life Goes On, hij heeft nog in veel series te zien zoals Grey’s Anatomy, Two And a Half Men, Dynasty maar ook in films als Independence Day.

Hieronder een actuele video van deze drukbezette acteur, waarin hij audities beoordeelt. Hij is inmiddels 76 jaar oud.

2. Libby Thatcher – Patty LuPone

Patty LuPone, die je in de serie kent als Libby, heeft tevens een flink trackrecord opgebouwd de laatste jaren, vooral in de theater- en muziekwereld.

Life goes on Libby Thatcher
Via: Life goes on (capture)

Ze heeft veel in theaters gestaan en zelfs een paar solo-shows gedaan, die helemaal uitverkocht waren. Dit is Patty LuPone bijna 30 jaar na Life Goes On, ze is 74 (en ze houdt blijkbaar niet van Trump):

Patti LuPone Has A Message For Trump

Two-time Tony and Grammy Award winner Patti LuPone ain’t playin’!

Geplaatst door The Resistance op Vrijdag 16 juni 2017

Hier nog een recenter fragment:

Zo gaat het met Corky en zijn zussen

Nu we de ouders van het gezin Thatcher hebben besproken is het tijd voor de zussen en natuurlijk Corky.

3. Becca Thatcher – Kellie Martin

De jongere zus van Corky werd gespeeld door Kellie Martin. De nerdige Becca was erg knap, maar even onhandig als het ging om vriendjes…

Life goes on Becca Thatcher
Via: Life goes on (capture)

Ook Kellie Martin heeft zeker niet stilgezeten na de vier seizoenen in Life Goes On. Ze heeft nog in vele series en films gespeeld, waaronder Grey’s Anatomy, ER, Mad Men en ook haar stem is te horen in bijvoorbeeld Mickey’s Twice Upon a Christmas.

Ook van Kellie hebben we wat recente foto’s gevonden. Kellie is 47 jaar.

4. Paige Thatcher – Tracey Needham

De oudste dochter van het gezin werd in het eerste seizoen nog gespeeld door Monique Lanier, de overige seizoenen vertolkt door Tracey Needham.

Life goes on Paige Thatcher
Via: Life goes on (capture)

Tracey Needham was de afgelopen jaar ook te zien in veel films en series. Je zag haar onder andere in een aantal afleveringen van CSI, Veronica Mars, maar ook in bijvoorbeeld Criminal Minds. Tracey Needham is 56 jaar.

Deze media wordt niet getoond.

Klik op dit blok om ALLE externe media op Vroegert te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

.

5. Corky Thatcher – Chris Burke

Corky (Chris Burke) was natuurlijk de held van de show voor de meesten.

Life goes on Corky Thatcher
Via: Life goes on (capture)

Hij heeft de afgelopen jaren flink zijn best gedaan. Hij was niet meer veel te zien in series of films, maar heeft zich wel ingezet voor de awareness rondom het syndroom van Down waarbij hij ook vaak sprak op publieke evenementen. Inmiddels is de man 57 jaar.

Hieronder zie je interview met Chris Burke en z’n moeder. Toen hij geboren was, kreeg zij het advies hem op te laten nemen in een instituut, maar ze heeft gelukkig voet bij stuk gehouden en kleine Chris ‘gewoon’ mee naar huis genomen!

Mini-reünie van de cast

In 2015 hebben ze overigens ook nog een reünie gehad, die uitgezonden werd bij ‘Home & Family’, die kun je hieronder terugkijken.

Komt Life Goes On terug…?

In 2022 gingen er geruchten dat er een vervolg van de serie op NBC zou worden uitgezonden. Kellie Martin zou terugkeren in de serie, ditmaal als volwassen vrouw natuurlijk. Of het ook gaat gebeuren, weten we nog niet.

Wordt vervolgd…

Life-goes-on-DVD
Via: Life Goes On

Jouw herinneringen aan ‘Life Goes On’

Keek jij vroeger ook en kun jij je de serie nog herinneringen? Wat vond jij het leukst aan Life goes on? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

7 gedachten over “Hoe is het nu met Corky en zijn familie uit ‘Life Goes On’?”

 1. Ik was helemaal weg van Chad Low die Jesse speelde en HIV positief was. Geweldig hoe die zijn rol speelde en zijn relatie met becky. Zwijmelen was dat.

  Beantwoorden
 2. Ik keek vroeger ook erg graag naar Life Goes On. Werd sowieso altijd erg blij van de intro, lekker nummer, leuk om naar te kijken.
  En voor mij geldt ook dat ik uiteindelijk zelf een dochter met Downsyndroom kreeg in 2011.
  Bijzonder.

  Beantwoorden
 3. Ik keek er vroeger altijd naar. Vond het een leuke serie, vond het knap wat Corky allemaal kon. Misschien een voorgevoel, want in 1997 kreeg ik zelf een dochter met down, en hield me er aan vast wat Corky allemaal kon. Maar zoals met eigenlijk alle mensen, zijn ook mensen met down verschillend. De één kan dit, de ander dat.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...