Debiteuren Crediteuren Jiskefet kantoor

Via: youtube.com (capture) | Jiskefet - Debiteuren Crediteuren

Jos, Edgar, collega Storm en juffrouw Jannie zorgde voor een hilarische werkdag op de afdeling financiële administratie. Debiteuren Crediteuren van Jiskefet was een geweldig programma vol satirische sketches en flauwe kantoorhumor. Kijk je mee?

Onvergetelijke televisie

Sommige series of programma’s zijn niet weg te denken uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. Denk hierbij aan serieuze series als Medische Centrum West, maar ook spelprogramma’s als Te land, ter Zee en in de lucht. Hier bespreek ik nog zo’n onvergetelijk programma. Debiteuren Crediteuren is een creatie van Jiskefet en werd van 1995 tot 1998 uitgezonden door de VRPO. Waarschijnlijk krijgt menig kijker van toen meteen nostalgische gevoelens bij de kantoorheren die hun werkdag beginnen.

Jiskefet Debiteuren Crediteuren
Via: Jiskefet – Debiteuren Crediteuren 1 (cover)

Terugblik op Debiteuren Crediteuren van Jiskefet

Was het bij jou ook zo hilarisch op de werkvloer? Om wat warme gevoelens terug te brengen, bespreken we hier enkele herkenbare en hilarische herinneringen aan Debiteuren Crediteuren. We blikken in ieder geval terug op de leukste momenten van de serie. Wat vond jij het meest typerende of leukste aan de serie? Laat het weten in een reactie onderin! Benieuwd welke jij ook meteen herkent en laat vooral in een reactie onderin weten of we nog iets zijn vergeten!

Hier 8 geweldige zaken, die van Debiteuren Crediteuren een klassieker maakten…

1. Die typerende intro…

Steevast beginnen met “Goeiesmorgens”, “Goedemorgen deze morgen” en “Goedemorgen heren van het goede leven!”

2. De tramhalte!

De afleveringen begonnen altijd hetzelfde. Na het welbekende Debiteuren Crediteuren-deuntje komt Edgar als eerste het kantoor binnen met zijn koffertje en een krant onder z’n arm. Hij hangt zijn jas op, gaat aan zijn bureau zitten en begint rustig te lezen. Niet veel later verschijnt Jos in beeld. “Goeiesmorgens Jos” begroet Edgar hem vrolijk. “Goeiesmorgens deze morgen Edgar!” antwoordt Jos en begint enthousiast te vertellen: “Ik stond daarnet op de tramhalte…”

https://youtu.be/qtz5MLjil50

Debiteuren Crediteuren: de personages

De hele serie van Jiskefet stond natuurlijk bij de karakters van de collega’s in het kantoor. We staan er even beter bij stil.

3. Herman Koch als Jos

Herman Koch speelde Jos en werkt op de afdeling Debiteuren. Jos komt de dag door met flauwe kantoorgrappen waar hij zelf hard om lacht. En gelukkig heeft ‘ie zijn trouwe collega naast hem die altijd even hard meelacht!

Jiskefet, Debiteuren Crediteuren
Via: youtube.com (capture) | Jiskefet – Debiteuren Crediteuren

Naast flauwe grapjes houdt Jos maar al te graag anderen voor de gek. Hij vertelt een hoop onzin en maakt met slimme en flauwe truckjes Edgar van alles wijs. En naïef als Edgar is, trapt ‘ie overal in! Als de twee heren helemaal niks aan het doen zijn op kantoor besluit Jos om een interessant spelletje uit te leggen. Potje stiften?

4. Kees Prins als Edgar

Kees Prins speelde Edgar en werkt met zijn trouwe collega Jos op de afdeling Debiteuren. Hij is het ‘knulletje’ van de afdeling, begrijpt veel grapjes niet maar lacht daarom niet minder hard mee: ,,Ja da’s een goeie ja!” klinkt het vaak onhandig na een mop van zijn collega’s. Of wat dacht je van zijn heerlijke stopwoordje Sjezus?

Edgar, debiteuren crediteuren
Via: youtube.com (capture) | Jiskefet – Debiteuren Crediteuren

5. Michiel Romeyn als Storm

Met de zin ‘Goedemorgen heren van het goede leven’ komt Michiel Romeyn als Storm het kantoor binnengelopen. Storm werkt op de afdeling Crediteuren en heet de heren vaak welkom met een harde grap. En daarna volgt meestal een sterk verhaal over zijn tijd bij de grote jongens. “Bij ons bij de commando’s…

Storm, Debiteuren Crediteuren
Via: youtube.com (capture) | Jiskefet – Debiteuren Crediteuren

6. Annet Malherbe als Juffrouw Jannie

En dan hebben we nog juffrouw Jannie: de secretaresse die de heren blij maakt met een kopje koffie en thee. Met de tekst “Goeiesmorgens heren” komt juffrouw Jannie met haar wagentje binnenrollen. Ze heeft voor de heren altijd een lekker bakkie en natuurlijk ook wat koekjes en gebakjes meegenomen. Ondertussen klaagt ze over haar thuissituatie, maar echt geluisterd wordt er niet..

Debiteuren Crediteuren
Via: youtube.com (capture) | Jiskefet – Debiteuren Crediteuren

Natuurlijk valt alles weer op z’n plaats bij het zien van de intro en herken je de karakters meteen! Elke aflevering was een ware sensatie. In heel Nederland werd ‘Goeiesmorgens’ bij binnenkomst gezegd en de kantoorscènes van Debiteuren Crediteuren zorgde voor meer plezier op de werkvloer!

Er was veel méér…

Bekijk daarom snel de volgende pagina voor de volgende hilarische en typerende herinneringen… Wat dacht je van de grappen van Edgar? (zie 8.)

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

3 gedachten over “Debiteuren Crediteuren: alleen fans kennen deze 11 zaken nog”

  1. Hi Nena, een uitstekend geschreven artikel. Tja, wat kan ik hier nog op aanvullen. Vooral dat het voor veel mensen naast de humor ook een feest ter herkenning is. Wie kent er uit die tijd niet een ambtenaar met een dergelijke uitstraling en die zich op werk alleen maar druk maakt om pietluttig heden.., Serie is hilarisch en echt weer de VPRO die mensen de artiesten de ruimte geeft om dergelijke programma’s te maken. Gr Henk (trotse vader)

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer