de kleine zeemeermin

De Kleine Zeemeermin is een Disneyfilm waar we allemaal erg van hielden en die we misschien nog steeds regelmatig kijken. Ben jij fan van Ariel, Botje, Sebastiaan en natuurlijk prins Erik? Lees dan snel verder, want deze dingen wist jij écht nog niet over de Kleine Zeemeermin.

1. Sprookje gaat anders

Het sprookje van de Kleine Zeemeermin gaat compleet anders en is een stuk minder onschuldig dan de Disneyversie. In het sprookje van Hans Christian Andersen gaat de zeemeermin naar de zeeheks en zegt ze dat ze benen wil. Dat kan wel, maar iedere stap doet pijn en ze moet haar tong inleveren. Als de prins waar de zeemeermin verliefd op is gaat trouwen, zal de zeemeermin de dag erna sterven. De prins komt inderdaad een ander tegen en de nacht voor de bruiloft wil de zeemeermin zijn bruid vermoorden, maar ze kan het niet. En dus doet ze dit op het laatste moment toch niet. Daarna wordt ze omgetoverd in een ‘air spirit’, vanwege haar goede daad.

Via: pixabay.com

2. Weinig romantiek

In het verhaal van Hans Cristian Andersen zit een stuk minder romantiek. Ook kan de betovering van de zeeheks daar niet worden verbroken door een kus.

3. Kleine zeemeermin ging bijna niet door

In dezelfde periode dat het idee kwam voor de Kleine Zeemeermin, verscheen de film Splash, over een zeemeermin. Er werd getwijfeld of De Kleine Zeemeermin wel moest verschijnen. Uiteindelijk besloten de makers gelukkig toch door te zetten met De Kleine Zeemeermin.

4. Haarkleur van Ariel

De rode haarkleur van Ariel is gekozen omdat het een contrast vormt met het vele blauw en groen in de zee.

Haal nostalgie terug -> click op plaatje!

5. Dat is mijn wens

Het liedje ‘Dat is mijn wens’, in het Engels ‘Part of your world’, werd bijna uit de film geknipt. De regisseur vond het niet goed.

6. De muziek

Alan Menken componeerde de muziek voor De Kleine Zeemeermin. Hij had nog nooit eerder muziek voor een Disneyfilm gemaakt en hij zei achteraf dat het zo slecht was, dat ze hem moesten ontslaan.

7. De haai

De haai in de film heet Gut. Dit wordt niet gezegd, maar het was in eerste instantie de bedoeling dat de haai nog een hele verhaallijn zou krijgen.

https://youtu.be/_opRXfEUK0A?t=37

Weet jij op wie de boze Ursula (#9) is gebaseerd? Lees snel verder op de volgende pagina!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer