Via: Goochelaars Ontmaskerd (capture)

Met Goochelaars ontmaskerd werd de ‘magic’-wereld op zijn kop gezet! Wij gingen op zoek naar de man achter het masker.

Goochelaars ontmaskerd

Het programma Goochelaars ontmaskerd, zoals het in Nederland genoemd wordt, liet allerlei magische tricks zien. Deze zijn normaal alleen voorbehouden aan illusionisten, maar de gemaskerde man laat zien hoe het allemaal werkt. Veel illusionisten waren verbolgen dat al deze trucs nu zomaar op straat lagen.

Goochelaars ontmaskerd vroeger televisie serie
Via: SBS6 / youtube.com (capture) | Goochelaars Ontmaskerd

Natuurlijk heeft de gemaskerde illusionist dit met een reden gedaan. Naast het delen van allerlei trucs met de grote boze mensenwereld, heeft het voor hem ook veel bekendheid opgeleverd, vooral nadat hij zich in de laatste aflevering bekend maakte. Hij liep onder andere op water, een spraakmakende truc die veel kijkers trok.

Goochelaars-ontmaskerd-op-water-lopen-
Via: Goochelaars Ontmaskerd / youtube.com (capture)

De eerste serie van Goochelaars ontmaskerd, die in Amerika overigens Breaking the magician’s code: Magic’s biggest secrets finally revealed’werd genoemd, werd opgenomen in 1997. Het tweede seizoen kwam in 1998 op de (Amerikaanse) buis en in 2008 werd er nog een revival gemaakt van het succesvolle programma.

Via: Goochelaars Ontmaskerd / youtube.com (capture)

In Nederland werd Goochelaars ontmaskerd uitgezonden door SBS6, die er uiteindelijk 13 aflevering van wist te maken van elk 25 minuten. De nieuwste serie uit 2008 is in datzelfde jaar ook uitgezonden door RTL, waar de gemaskerde illusionist nogmaals zijn opwachting maakte.

Goochelaars-ontmaskerd
Via: Goochelaars Ontmaskerd / youtube.com (capture)

De opschudding die het programma heeft veroorzaakt is velen bijgebleven, net als het herkenbare masker van de illusionist. Onderstaand nog een aflevering, waarin er een truc uit de doeken wordt gedaan. Kun jij het nog herinneren?

Mocht je de behoefte hebben om meer afleveringen terug te kijken van Goochelaars ontmaskerd, inmiddels zijn veel afleveringen op YouTube te vinden. De kwaliteit laat wel enigszins te wensen over, maar de meeste staan er wel op. Op dit kanaal bijvoorbeeld, kun je er veel terugvinden.

Hoe is het nu met…?

In de laatste aflevering werd bekend wie de man achter het masker was (en is). Zijn naam is Val Valentino en dit zorgde in de jaren erna nog steeds voor veel bekendheid. Wij hebben voor je uitgezocht hoe het nu met hem gaat, maar vooral: hoe hij er nu uitziet.

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Zo gaat het 24 jaar later met de man achter Goochelaars Ontmaskerd”

  1. Leuk stuk zeg Ruud! Geinig om te lezen hoe het nu met “goochelaar” Val Valentino gaat. Zelf ben ik ook goochelaar, dus kwam toevallig op dit stuk terecht bij een zoektocht naar wat dingen over goochelen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer