K-otic: hoe is het 23 jaar later met de bandleden?

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

12

Laatste update:

12

Tegenwoordig worden we overspoeld met programma’s als The Voice, X-factor en vele andere reality shows en talentenjachten. Vroeger waren deze er ook wel, maar in mindere mate. 

Zo was er 23 jaar geleden, in 2001, een programma genaamd Starmaker en daaruit vloeide een band: K-otic.

Starmaker

In dit programma werd een groep jongeren gecast, waarvan vervolgens een band gemaakt werd. Dit gebeurde allemaal in het oude Big Brother-huis. De winnaars kregen een platencontract aangeboden bij Sony BMG!

Terwijl het programma nog liep werd een er een nummer gemaakt. De band opereerde toen nog onder de naam Starmaker. Het nummer heet Damn (I think I love you) en werd een gigantische hit.

Hieronder de video:

Keek jij vroeger Starmaker en luisterde je naar K-otic? 🎵

Zeggen Stefan, Bouchra of Sita jou nog iets? Wat vond jij de leukste song van K-otic en wie van de 7 bandleden was jouw favoriet?

Deel je herinneringen aan K-otic in een reactie onderin!

De band: K-otic!

Uiteindelijk werd Starmaker veranderd in K-otic en deze 7-koppig band bestond uit 4 meiden en 3 jongens.

 • Rachel Kramer
 • Stefan de Roon
 • Anna Speller
 • Martijn Terporten
 • Bouchra Tjon Pon Fong
 • Sita Vermeulen
 • Bart Voncken.

Hieronder de video van het nummer ‘I was made love you’ van Sita en Bart:

Hun debuut-album ‘Bulletproof’ was meteen een grote hit en kwam binnen op de eerste plaats in de Album Top 100! Hij stond maar liefst 32 weken in de lijst. Hebben onze muzikale helden goed gedaan!

K-otic CD Buttetproof
Via: K-otic / Bulletproof (cover)

Ken jij het nummer hieronder ook nog?

Helaas duurde het succes van deze band niet erg lang. In 2001 verliet Sita de groep om een solocarrière op te zetten en in 2003 werd de band opgeheven. Ondanks het eerste vertrek had K-otic toch nog een mooie hit te pakken met ‘I surrender’…

Hoe is het nu met K-otic?

Dit neemt niks weg van het feit dat K-otic toen een onvergetelijke indruk op ons gemaakt heeft. Wij gingen op onderzoek uit om te kijken hoe het nu met de ex-leden van deze band gaat!

Sommige zijn in het vak gebleven, maar er zijn ook andere richtingen gekozen. Hoe dan ook, wij hebben alle details voor je op een rij gezet!

1. Rachel Kramer

Nadat K-otic opgeheven werd, had Rachel nog wel trek in een nieuwe uitdaging. Ze deed mee aan X-factor en eindigde op de tweede plaats!

Rachel Kotic band
Via: youtube.com (capture) | K-otic

Momenteel is Rachel nog steeds actief als zangeres en treedt zij geregeld op in cafés door het hele land. Wie weet ligt er nog een solo-carrière voor deze zangeres in het verschiet.

2. Bouchra Tjon Pong Fong

Bouchra besloot na het einde van K-otic een haar carrière in andere richting in te sturen. Zo probeerde ze door te breken als actrice en is dit enigszins gelukt.

k-otic band
Via: youtube.com (capture) | K-otic

Ze had namelijk een rolletje in de film Costa. Daarna bleek dat ze het zingen nog niet verleerd was. Zo was zij lid van de meidengroep ‘The Polly Pumps‘ samen met Idols-sterren Dewi en Meike. Momenteel werkt ze als barmeisje bij een restaurant in Laren.

3. Anna Speller

Anna was het meisje met de geweldige looks en die mooie bos krullen.

K-otic: hoe is het 23 jaar later met de bandleden?
Via: youtube.com (capture) | K-otic

Zij is geregeld op de buis te zien. Zo deed ze mee aan Expeditie Robinson en was ze te zien in de serie Feuten. Dat diploma op de toneelschool heeft dus wel degelijk zijn vruchten afgeworpen!

4. Sita Vermeulen

Sita is misschien wel de beroemdste van het stel. Zij ging solo en was succesvol met hits als ‘Happy‘ en ‘Lopen op het water‘.

K-otic: hoe is het 23 jaar later met de bandleden?
Via: youtube.com (capture) | K-otic

Daarnaast presenteerde ze een aantal kinderprogramma’s. Alsof dat nog niet genoeg was won ze later Sterren Dansen Op Het IJs! Op dit moment is ze actief in het theater. Haar meest recente voorstelling was Rapunzel de musical.

5. Bart Voncken

Bart is bij de mannen de meest beroemde ‘K-otic’er’.

Hij bleef na de opheffing van de band werkzaam in de muziekindustrie en hij is een songwriter en producer. Hij werkt bij SONY music en daarnaast probeert hij een solo-carriere te beginnen.

6. Stefan de Roon

Stefan is een beetje op de (publieke) achtergrond verdwenen, maar zingt nog steeds. Af en toe treed hij nog wel eens op, maar zijn grootste trots zijn zijn twee dochters! Hij is daarnaast actief als HR-professional en -adviseur.

kotic artiesten band
Via: youtube.com (capture) | K-otic

Helaas hebben we geen actuele foto van Stefan kunnen vinden, maar in de video onderin komt hij gelukkig ook terug!

7. Martijn Terporten

Martijn zat voorafgaand K-otic al in een band genaamd Taxes.

Hij ging hiermee verder na het einde van K-otic, tot Taxes er ook mee ophield. Nu is hij vooral bezig met het schrijven en producen van muziek.

Dit zeiden de bandleden zelf + REÜNIE

Enkele jaren geleden is er een documentaire gemaakt over de band en de afzonderlijke aanmeldingen. Erg leuk om terug te kijken:

Ook traden de bandleden alweer enkele samen op, met als toppunt de HMH na een crowdfunding:

Wie was jouw K-otic-favoriet?

We zijn natuurlijk benieuwd wie jouw favoriete K-otic-bandlid was of wat jouw meest geliefde song was!

Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

12 gedachten over “K-otic: hoe is het 23 jaar later met de bandleden?”

 1. Martin was toen mijn absolute favoriet. Ik was smoorverliefd op hem vanaf de dag dat ik hem ontmoette tijdens een optreden in sixflags (park heet nu walibi). Ik werd redactie lid bij koticfansite en ging al snel daarna een eigen website beginnen genaamd martijnfansite.nl. Dit was toen de grootste website over hem. Later ook eentje begonnen voor zijn eigen band taxefansite.nl. heel vaak hun ontmoet en bijna elk weekend ging ik naar optredend. 15 jaar later, weer naar elk optreden wat ik kon en naar het reünie concert geweest. Dat was te gek. Sita ga ik vaak naar de musicals toe waar ze in speelt. En nog steeds herkend ze mij. En de rest ook. Martijn krijg ik soms een reactie van op instagram. Stefan, rachel bouchra en sita via Facebook. Ik zit nu in de redactie van een grote groep op Facebook. En naar jaren nog steeds fan en hoop ze nog weer in de toekomst allemaal samen te zien optreden.

  Beantwoorden
 2. In mijn herinnering kwam een beginnend artieste langs om hen tips te geven om door te breken in de muziekindustrie.Dat was Shakira…We weten wat daar van terecht is gekomen…

  Beantwoorden
 3. Ja het is al een tijd geleden, kan me dan ook niet alles meer herinneren, terwijl ik het toen toch helemaal gevolgd heb. Anna vond ik toen wel het leukste kan ik me wel herinneren. En ja soms zie je sommige nog wel een voorbij komen op tv, zo als Anna, Sita en Bart. Anna natuurlijk als actrice, ik dacht dat ze ook bij GTST wel eens te zien geweest is of heb ik dat helemaal mis, zou ook Goudkust of Onderweg naar morgen geweest kunnen zijn. Ik zie dat ze ook in Feuten zat maar dat heb ik nooit gekeken dus dat wist ik dan ook niet. Sita heb ik natuurlijk nog wel als presentatrice gezien, en inderdaad in zo een theatervoorstelling die op tv is uitgezonden. Bart zie je nog wel eens als achtergrond zanger. Maar ook bijvoorbeeld bij Ik hou van Holland, daar is hij de zanger van het bandje dat het nummer zingt als er een nummer geraden moet worden, en hij zingt dan daarna het nummer met dat bandje om te laten horen om welk nummer het ging.

  Beantwoorden
 4. Ik zou hey juist leuk vinden om te weten wat er met de andere mensen is gebeurd,die uiteindelijk geen deel hebben uitgemaakt van kotic maar wel onderdeel waren van het programma starmaker

  Beantwoorden
 5. Stefan de Roon
  Stefan is een beetje op de achtergrond verdwenen, maar zingt nog steeds. Af en toe treed hij nog wel eens op, maar zijn grootste trots zijn zijn twee dochters!

  Helaas hebben we geen actuele foto van Stefan kunnen vinden.

  Hoezo geen recente foto kunnen vinden?
  Als je bij Google zijn naam intypt,
  Komt hij gelijk tevoorschijn…

  Als je dan een artikel wilt maken,
  Doe het dan in ieder geval goed!

  Beantwoorden
  • Beste Mar,

   Ah gewoon Googlen… dank voor de tip! 😉 Zonder gekheid: we kunnen helaas niet alle afbeeldingen gebruiken vanwege auteursrecht. Vandaar dat we hier niets kunnen plaatsen. Mocht je een recente afbeelding hebben, waar jij het auteursrecht van hebt en die we mogen plaatsen, horen we dat natuurlijk graag!

   Beantwoorden
 6. STEFAN ❤️❤️ mijn absolute favoriet en nog steeds. Hij staat nog steeds bijna iedere week op de buhne met zijn bandje party criminals en af en toe met Lev. Dus hoezo achtergrond.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...