Herken jij deze 12 iconische en memorabele filmquotes nog?

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

Welke filmquote gebruik je zelfs nu nog in het dagelijks leven? Wij hebben een lijst van de 12 meest iconische filmquotes opgesteld. Welke herinner jij je nog?

Iconische filmquotes die iedereen kent

Een aantal van deze nostalgische films kun je waarschijnlijk wel dromen. Maar weet jij nog wat ze precies zeiden? Welke filmquote gebruik je zelfs nu nog in het dagelijks leven?

We hebben een lijst van de 12 bekendste filmquotes opgesteld. Welke herinner jij je nog?

Forrest gum run forrest run filmquotes
Via: flickr.com | Prayitno, CC

Soms gebruik je filmquotes, maar je hebt het niet eens door. Deze zinnen zijn zo normaal geworden, je hoeft de film niet te hebben gezien om ze te kennen. Wij hebben voor jou 12 iconische oneliners van films op een rijtje gezet.

Welke filmquotes gebruik jij? Natuurlijk zijn we benieuwd welke van onderstaande quotes uit films jij gebruikt. Hoort hier nog een andere geweldige uitspraak bij te staan?

Laat ons in een reactie onderin weten, welke bekende film quotes jij nog gebruikt!

1. “I’m going to make him an offer he can’t refuse.” – The Godfather, 1972

Hoewel bijna niemand van deze generatie de filmt heeft gezien, hebben ze wel allemaal een t-shirt aan met daarop deze quote. Kun jij The Don nadoen?

2. “Go ahead, make my day.” – Sudden Impact, 1983

Clint Eastwood op zijn best. Make my day punk! Heerlijke kaskraker!

3. “May the Force be with you.” – Star Wars, 1977

Dit was de meest bekende groet uit Star Wars. De echte fans weten dat het een zin is die regelmatig wordt gebruikt in de films. Het is zo ongekend populair dat er allerlei merchandise te koop is, waar deze zin op gedrukt is. Heb jij zelf ook een T-shirt in de kast hangen?

4. “Live long and prosper.” – Star Trek

Doe jij dit ook? Als je een Trekkie bent, weet je precies wat Spock met zijn vingers doet. Deze gebruik ik zelf heel vaak. Helaas begrijpen de meesten mij dan niet en kijken vooral de jongeren mij glazig aan.

5. “You talking to me?” – Taxi Driver, 1976

Wist je dat deze zin niet in het originele script stond? Bedankt meneer DeNiro. Zonder deze bekende filmquote zou de film net ietsje minder leuk zijn. Ietsje maar hoor. Ken je Are you tokkie to me nog?

Herken jij deze 12 iconische en memorabele filmquotes nog?
Via giphy.com

6. “E.T. phone home.” – E.T. The Extra-Terrestrial, 1982

Elliot en E.T. vergeten wij nooit meer. Dat gloeiende vingertje was briljant. Zou E.T. weer worden verfilmd? Welke telefoon zou hij dan gebruiken om even naar huis te bellen? Of stuurt hij gewoon een appje?

7. “There’s no place like home.” – The Wizard of Oz, 1939

Over going home gesproken, ook Dorothy was er constant mee bezig. Zij had alleen niet de constante drang om te bellen zoals E.T. Deze quote is zo bekend dat het in veel huizen terugkomt. Heb jij deze ook thuis hangen?

8. “Show me the money!” – Jerry Maguire, 1996

Wil je rijk worden, dan schreeuw je dit en gebeurt het. Ook bij Cuba Gooding Jr. was dit het geval. Zou het werken als je het vaak genoeg schreeuwt? Ik ga het uitproberen.

9. “You can’t handle the truth!” – A Few Good Men, 1992

De waarheid is hard en vaak pijnlijk. De beste manier om dit te uiten is simpelweg door te zeggen ‘you çan’t handle the truth’. Ook zo een lekkere om te blèren, vind je ook niet? Vanaf 2.50 mins zie je de quote.

10. “I see dead people.” – The Sixth Sense, 1999

Gelukkig zie ik ze niet. Doodenge film, The Sixth Sense… Hoewel het jongetje schattig was, vind ik dit één van de engste filmquotes ooit. Zie jij ze ook? Oh nee, ik wil het helemaal niet weten. Brrrr!

Herken jij deze 12 iconische en memorabele filmquotes nog?
Via giphy.com

11. “Frankly, my dear, I don’t give a damn.” – Gone With the Wind, 1939

Deze film kent de jeugd van tegenwoordig niet. Althans, mijn kroost niet. De wereldberoemde film quote van Clarke Gable doet het daarentegen nog steeds goed. Als je een half dagje hebt, is dit een aanrader. Deze tranentrekker duurt namelijk bijna 4 uur!

12. I’ll be back ” – The Terminator, 1984

Vrees niet, dit is niet mijn laatste blog. Zoals good old Arnie in al zijn films zegt, I’ll be back ;). Mijmer je dan ook weer mee?

Herken jij deze 12 iconische en memorabele filmquotes nog?
Via: Giphy.com

Jouw bekende filmquotes?

Wat is jouw meest gebruikte film quote en staat deze er al tussen? Komen er trouwens nog nieuwe bij? Welke film quote staat er over 10 jaar in? Laat het los misschien? Wat denk jij?

Laat het ons weten in een reactie onderin.

Lees ook: 


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Herken jij deze 12 iconische en memorabele filmquotes nog?”

Plaats een reactie

Share to...