Johnny Bravo: 13 briljante herinneringen aan deze coole dude

Door

Thom Van Mil

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Johnny Bravo serie

Laten we dit artikel beginnen door ons te richten op de mannen. Mannen, even heel eerlijk… Wilde iedereen van jullie vroeger niet eigenlijk stiekem Johnny Bravo zijn? In eerste instantie waarschijnlijk wel, in een later stadium niet meer.

Om jouw geheugen op te frissen gaan we 13 leuke herinneringen aan Johnny Bravo ophalen. Hey, Baby!

De iconische Johnny Bravo

Met zijn grote spiermassa, blonde kuif, catchy brilletje en gladde praatjes was het op het eerste gezicht een hunk pur sang. Totdat we onze Johnny beter leerde kennen. Alles ging mis, regelmatig liep hij blauwtjes en die o, zo sterke Johnny Bravo quotes kwamen bij niemand aan.

Johnny Bravo herinneringen. Wat vond jij nou de grappigste uitspraak van deze zelfbenoemde hunk?

Laat het ons weten in de comments onderin!

Kennen we de intro nog?!

Het programma Johnny Bravo

First things first, laten we even ophalen waar deze populaire tekenfilm ook alweer over ging. Johnny Bravo was een kinderserie op Cartoon Network en Boomerang die in 1997 is ontstaan.

Via What a Cartoon – een show van Cartoon Network – konden kijkers hun favoriete serie uitkiezen die vervolgens een plekje kreeg in het dagelijkse programma. Hieruit kwamen onder andere Dexter’s Lab, Co wand Chicken, Courage, het bange hondje, the Powerpuff Girl en dus… Johnny Bravo.

Geïnspireerd door Elvis

Johnny Bravo is bedacht door Van Partible. Hij moest een afstudeeropdracht uitvoeren die zou gaan over een mislukte lookalike van Elvis.

Dit idee is uiteindelijk opgepikt door Hanna-Barbera Cartoon, waarna Johnny een op zichzelf staand personage is geworden. Er is eerst een soort proefaflevering gemaakt, waarna bleek dat het een groot succes zou worden. 

Een ontsnapte gorilla, Johnny regelt het wel

In deze proefaflevering was Johnny aan het banjeren in de dierentuin, op zoek naar een leuke griet. Iets wat hij uiteindelijk in ongeveer elke aflevering deed. Tot opeens bleek dat er een gorilla was ontsnapt.

Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te weten dat de gorilla Johnny de baas was. En drie keer raden of Johnny er uiteindelijk met de griet vandoor ging. Nee dus!

Johnny Bravo, het karakter

Zoals gezegd is Johnny een enorm gespierde gozer met een blonde vetkuif. Geïnspireerd op Elvis dus. Zeker aangezien hij ook accent heeft overgenomen. Johnny is typisch zo’n vent die constant bedrogen uit komt en het wiel bepaald niet heeft uitgevonden. Enigszins naïef zelfs.

Zijn dagelijkse leven bestaat voornamelijk uit het versieren van vrouwen. Iets waarin hij absoluut niet goed is. We kunnen overigens wel afvragen of deze serie tegenwoordig ook nog op de buis zou mogen zijn. Sommige opmerkingen zijn, in de huidige tijd, net op het randje.

De verkeerde versiertrucs

We weten allemaal dat je een vrouw rustig en met respect moet behandelen. Johnny liet er een wat bottere en narcistischere manier van werken op los.

Het is overigens iets wat in de praktijk natuurlijk nog veel voorkomt. Gasten die denken dat ze bijzonder knap zijn en uiteindelijk weer worden doorzien. Het innerlijk is namelijk ook niet onbelangrijk.

Nu we dit zo zeggen weten we zeker dat jij ergens in jouw kennissenkring wel iemand kent die stiekem iets weg heeft van Johnny Bravo….

Johnny Bravo en vrouwen
Via: youtube.com (capture) | Johnny Bravo

Johnny Bravo quotes

Johnny stond naast zijn ietwat opvallende uiterlijk ook bekend om zijn uitspraken. Uiteraard kennen we de zin: “Heyyyy, mama!” Maar wat dacht je van de zin: “Het is een prachtige dag. Maar niet zo mooi als ik”.

Meer Johnny Bravo quotes en toffe herinneringen lees je in het rijtje hieronder. Misschien kan je de uitspraken zelfs ooit gebruiken. Of misschien beter niet…

Johnny Bravo
Via: youtube.com (capture) | Red Arrow

13 leukste herinneringen aan Johnny Bravo

We gaan ons nu focussen op de leukste herinneringen aan Johnny Bravo. Je leest de nodige quotes, typische dingen voor Johnny en komt er achter dat Johnny waarschijnlijk zijn hele leven vrijgezel zal blijven.

1. De intro

De intro van deze serie was al legendarisch!

2. Bunny Bravo

Ken jij de moeder van Johnny Bravo nog? Ze had wat te stellen met onze Johnny. Gelukkig had ze altijd de volledige aandacht voor romantische zangers.

Johnny Bravo Mama
Via: youtube.com (capture) | Johnny Bravo

3. Ken jij Little Suzy nog?

Waar Johnny zo’n beetje elke vrouw leuk vindt en andersom niet, is er een meisje dat Johnny wel geweldig vindt. Buurmeisje Suzy, een stuk jonger dan Johnny, is gek op Johnny. Maar goed, dat werd hem ook niet helemaal.

Little Suzy Johnny Bravo
Via: youtube.com (capture) | Johnny Bravo

4. Stem van Jeff Bennett

Wanneer je de Engelse versie van Johnny Bravo keek, dan moet je ongetwijfeld de stem van Jeff Bennett herkennen.

5. Oh Yeah, She wants me

Met enige regelmaat sprak Johnny de legendarische woorden: “Oh Yeah, she wants me”. Iets waar natuurlijk niets van waar was. Johnny geloofde er alleen zelf in.

6. Trixie en het leger

Tijdens een aflevering gaat Johnny op bezoek bij Trixie in het leger. Iets wat Johnny fysiek op het lijf geschreven is.

In de praktijk werkt het echter net niet helemaal naar wens. Johnny laat het afweten en je raadt het al… alles gaat mis.

Johnny Bravo leger

7. Terug naar mama

In meerdere afleveringen komt Johnny weer zonder succes terug bij mama. Iemand waar hij zielsveel van houdt en iemand die hem altijd steunt. Snap jij waarom?

8. Pops

Elke vent heeft iemand in zijn leven nodig die hem voorziet van de nodige adviezen. Johnny had er ook zo eentje. Pops was namelijk een uitsmijter die Johnny wel zou helpen. Maar om nou te zeggen dat Pops zelf de handigste was?

9. Johnny’s ‘vriend’ Carl

Waar zogenaamde populaire mannen zijn, worden vrienden gemaakt. Zo ook bij Johnny. Computernerd Carl zag in Johnny een geweldige vriend. Iets waar andersom niet echt sprake van was.

10. “I’m the last man on earth”

We pakken door met een nieuwe quote van Johnny Bravo. Zo schijnt het te zijn dat Johnny de laatst overgebleven man op aarde is. Onzin natuurlijk. Maar wel weer een nieuwe poging van Johnny om indruk te maken bij de vrouwtjes. Alsof zij niet beter weten.

11. Johnny’s haar

Als er natuurlijk iets was wat opviel bij Johnny Bravo, dan was het natuurlijk wel zijn mooie haardos. Elke aflevering wordt hier de nodige aandacht besteed. Zo ook wanneer hij een grijze haar ontdekt…

12. The island of beautiful man

Natuurlijk, deze uitspraak kan er maar van eentje zijn. The Island of beautiful man! Er moet gezegd worden dat de uitspraken van Johnny best komisch zijn, aangezien er mensen zijn die deze 100% zelf gebruiken. De vraag is of het ooit echt heeft gewerkt.

13. Een overzicht van quotes

Om hem af te sluiten geven we nog een mooi overzicht van uitspraken van Johnny. Natuurlijk zijn wij benieuwd naar jouw favoriete quote.

En heel eerlijk, heb je er zelf wel eens eentje gebruikt? En is die persoon erin getrapt? Laat het ons hieronder weten in de comments.

BONUS: flirten met Johnny

En aangezien Johnny dacht dat hij de ware flirtkoning was, hebben we hieronder nog de leukste flirtmomenten van hem gevonden. Hilarisch!

Jouw herinnering aan Johnny Bravo

In dit artikel heb je meer gelezen en hopelijk leuke herinneringen opgehaald aan Johnny Bravo. We zijn dan ook benieuwd wat je van de serie vond. Laat het ons hieronder weten in een reactie!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...