Hoe gaat het de cast van Kees & Co 27 jaar later?

Door

Yuki Roelofs

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Kees & Co serie komedie cast

Kees & Co heeft van 1997 tot 2006 onze huiskamers met veel warmte en humor gevuld. De serie gaat over Kees, gespeeld door Simone Kleinsma. Zij is getrouwd met haar jeugdliefde Ben. Niks lijkt gewoon een keer normaal te kunnen gaan en volgens Kees is dat toch altijd weer ‘de schuld van paars’.

Kees & Co: een geweldige komedieserie

De komedieserie Kees & Co werd voor het eerst uitgezonden op 20 september 1997. Helaas kwam er een eind aan de serie in 2006. Er zijn in totaal 96 afleveringen uitgekomen, verdeeld over 8 seizoenen.

Omdat ook RTL zag dat veel mensen geen afscheid konden nemen van de serie, zonden zij van 2009 tot en met 2014 regelmatig herhalingen uit.

Kees & Co komedieserie
Via: Kees & Co (capture)

Keek jij naar Kees & Co? Zeggen Kees Heistee en haar familie jou nog iets? Wie of wat vond jij het leukste van deze Nederlandse komedieserie?

Deel je Keer & Co herinneringen in een reactie onderin!

Iconische intro van Kees & Co

Het kan niet anders dat jij genoten hebt van de intro van Kees & Co. Een heerlijke melodie en een tekst die jij uit volle borst kon meezingen.

Was ik maar een kat die negen levens had,
want dat leventje van mij gaat zo razendsnel voorbij.
Ook al ben ik alles weleens even zat,
ik wil geen leven zonder jou…”

Kun jij de tekst afmaken?

Het verhaal van Kees & Co

De serie Kees & Co draait voornamelijk om de hoofdrolspeelster Kees. Deze rol werd gespeeld door Simone Kleinsma. In de serie is Kees getrouwd met haar jeugdliefde en loodgieter Ben.

Kees wisselt in de serie tussen verschillende banen, waar ze altijd samenwerkt met haar buurvrouw en beste vriendin Sonja. Bovenal is ze de moeder van Anne en Rudie en zorgt ze dat thuis alles goed loopt. In hoeverre dat mogelijk is….

Gezin Kees & Co
Via: Kees & Co (capture)

Jeugdliefde en loodgieter Ben

Je zag in Kees & Co hoe Ben zich elke keer weer in onmogelijke situaties bracht. Zo kocht hij van het geld wat voor de vakantie bedoeld was een Cadillac en won hij een varken voor de kerst. Het varken kwam levend aan en boodschappen waren er niet.

Loodgieter Ben Kees & Co
Via: Kees & Co (capture)

De puberende Anne en Rudie

De eerste vijf seizoenen zagen we Anne en Rudie heerlijk puberen. Bij Rudie durfde niemand op de kamer te komen, aangezien proefjes met gevonden dode dieren doen een van zijn hobby’s was.

Anne was lekker opstandig, ging stiekem uit en kreeg haar eerste vriendje Magnum,. Haar vriendje werd door Kees altijd Ola genoemd werd. Uiteindelijk ging Anne studeren in Maastricht en kwam er een kamer vrij.

Moeder van Kees

Een kamer vrij in het huis van Kees?! Als de kamer van Anne vrij zou blijven, is daar altijd nog de moeder van Kees, die maar al te graag bij hen zou intrekken. Kerstmis ziet haar moeder als een verplicht nummertje.

Kees heeft meerdere malen nachtmerries over de kerst en zij is niet de enige die altijd met tegenzin naar haar moeder gaat…

Moeder Kees & Co
Via: Kees & Co (capture)

De Kees & Co cast: toen en nu

De cast van Kees & Co bestaat uit een aantal vast terugkerende personages. Wij bekijken hoe het nu gaat met deze hoofdpersonages én hoe zij er vroeger uitzagen. Eén ding is zeker: wat een verschil!

1. Kees Heistee – Simone Kleinsma

Simone Kleinsma speelde de rol van Kees. Kees der grootste angst was dat ze ooit op der moeder zou gaan lijken, in seizoen 5, als Anne niet wil komen met oud en nieuw, zie je hier de eerste tekenen van. Kees deelt al haar lief en leed met Sonja.

Als je ze samen ziet, zijn het tegengestelde types, maar ze vullen elkaar goed aan.

Kees van Kees & Co
Via: Kees & Co (capture)

Simone heeft nog geen afscheid kunnen nemen van Kees. Ze kwam terug. Dit heeft ze pas geleden gedaan, dertien jaar later, in een nieuw seizoen (2019) met onder andere Chantal Janzen als vrouw van Rudie. Dat was een succes, dus volgde er in 2020 opnieuw een serie, met zeven afleveringen.

Helaas moeten we het met deze laatste afleveringen doen, want er komt geen derde (nieuw) seizoen bij. De seizoenen zijn nu te zien op Videoland, ook de oude staan erop. Er komen veel nieuwe personages bij in de nieuwe seizoenen. Een nieuwe buurvrouw en het nieuwe gezin van Rudie.

2. Sonja Wegeman – Esther Roord

Esther Roord speelde Sonja, de buurvrouw van Kees en tevens collega en beste vriendin. Sonja was een tikkeltje ordinair en bekend bij elke man. Een vrouw met ervaring. Ze was opgevoed door haar tante en had verder alleen nog een broer, die één keer te zien is in de serie.

Ze heeft haar eerste liefde toen ze zeventien was bij het altaar laten staan, later zelfs een tweede keer. Uiteindelijk wil ze heel graag een kindje en vindt in Ron de perfecte donorvader. Uiteindelijk is het babyplan van de baan en blijft ze een hele lange tijd samen met Ron.

Sonja Wegeman Kees & Co
Via: Kees & Co (capture)

In het echt hebben de dames ook nog altijd contact. Sonja keerde helaas niet terug in de nieuwe afleveringen van Kees & co. Ze zagen voor haar nu geen rol meer in de serie en er waren ook medische redenen. Esther was een aantal jaar eerder van de trap gevallen, waar ze een verbrijzelde arm aan over hield. Hierdoor heeft ze geen grote rollen meer kunnen spelen.

Wij hebben in ieder geval enorm van haar genoten als Sonja! Helaas is er geen recente foto van Esther Roord bekend, maar hier een mooie uit 2011.

Esther Roord Sonja Wegeman Kees & Co cast
Via: Wikimedia Commons | Esther Roord, CC

3. Ben Heistee – Rik Hoogendoorn

Ben werd gespeeld door Rik Hoogendoorn. Ben was zelf eigenlijk nog een kind. Samen met Rudie zetten hij telkens weer de boel op stelten. Ben kwam altijd weer met opmerkelijke spullen thuis, zoals een grote opblaaspaus, een onzichtbare hond, een varken, zijn stagiaires en de meest maffe auto’s.

Rik Hoogendoorn ging eruit omdat Ben Heistee overleed in de serie. Hij kreeg een toepasselijke wc-pot op zijn hoofd.

Ben Heistee Kees & Co
Via: Kees & Co (capture)

Rik Hoogendoorn speelde in Sesamstraat waar hij tot 2007 te zien was. In 2002 ging hij samen met Diewertje Blok het Sinterklaasjournaal presenteren, tot 2006. Rik schrijft verder kinderboeken en liedjes. Op televisie is hij nog meerdere malen gezien geweest in: Flikken Maastricht en Dokter Tinus.

Op dit moment staat Rik weer in het theater. Hij is zelf opa geworden en werd hierdoor geïnspireerd. Hij heeft een monoloog optreden vol herkenbare en grappige momenten die je als oppas opa meemaakt.

Rik Hoogendoorn vroeger en nu
Via: youtube.com (capture) | Omroep Flevoland

4. Anne Heistee – Amber Teterissa

Amber Teterissa speelde tot 2003 de rol van Anne. Anne heeft wat afgestampt in de serie en met deuren geslagen. Haar uitspraak was altijd: ‘Jeeeees’. Haar grootste angst was wel het krijgen van een pukkel.

Soms kwam ze heel vrolijk thuis, maar meestal met instructies voor wanneer Magnum zou bellen. Dan was ze er niet. Anne kon wel altijd goed praten met Sonja.

Anne Heistee Kees & Co
Via: Kees & Co (capture)

Amber Teterissa is na haar rol naar Londen vertrokken, om daar aan de toneelschool te studeren. Inmiddels heeft ze een eigen onderneming opgezet als coach en trainster. Ze geeft trainingen in presenteren aan de hand van storytelling.

Ze speelde nog in de remake van Kees & Co, die in 2020 plaatsvond. Hier blikt ze zelf terug op haar momenten van toen.

5. Rudie Heistee – Robin Tjon Pian Gi

Robin Tjn Pian Gi, speelde Rudie. Rudie was altijd een beetje een mysterie. Zo ging hij eens in het geheim oefenen bij een oudere vrouw voor een toneelvoorstelling, waarbij Kees en Ben even bang waren dat hij iets heel anders ging oefenen.

De grap van de seriemakers was wel, dat je als kijker toch twijfelt aan het einde, of hij wel echt alleen kwam oefenen voor de toneelvoorstelling.

Rudie Heistee Kees & Co
Via: Kees & Co (capture)

Robin Tjon Pian Gi is bijna tegelijk met Rik Hoogendoorn gestopt. Niet alleen met de serie, maar ook met acteren. Hij is geneeskunde gaan studeren en is veel gaan reizen. Op dit moment is hij werkzaam als KNO-arts.

Hij werkt in het Groene Hart ziekenhuis en is gepromoveerd op het onderwerp Larynx papillomatosis, een ziekte van het ademhalingsstelsel. Helaas is er geen recente foto van Robin Tjon Pian Gi, die wij hier kunnen gebruiken, maar je vindt hem hier.

6. Frank Speijer – Victor Löw

Frank werd gespeeld door Victor Löw. Hij werd de nieuwe liefde van Kees, nadat zij Ben verloor. Het was even wennen, want de ex van Frank en zijn kinderen, waren onderdeel van haar nieuwe relatie met Frank. De pubers van Kees waren net de deur uit allebei, maar nu kreeg ze er weer twee nieuwe voor terug.

Frank Speijer Kees & Co
Via: Kees & Co (capture)

Victor is doorgegaan als veelzijdig acteur na twee jaar de rol van Frank te hebben vervuld. Hij speelde zijn laatste rollen in: Kruimeltje en de strijd om de goudmijn, Prooi en Michiel de Ruyter.

7. Mariël Speijer – Nikkie Plessen

De rol van Mariël, de puberdochter van Frank, werd gespeeld door Nikkie Plessen. Voor haar was dit de vierde acteerrol. Na Kees en Co heeft ze ook een ander talent ontdekt en is ze als presentatrice gaan werken.

Mariël Speijer Kees & Co
Via: Kees & Co (capture)

Sinds april 2020 is ze als investeerder onderdeel van de jury in het programma Dragons’ Den. Ze heeft ook meerdere modebedrijven opgezet en is daarmee een populaire onderneemster geworden!

8. Steven Speijer – Sascha Visser

Steven werd gespeeld door Sascha Visser. Hij was van plan om na zijn rol in Kees en Co door te breken als profvoetballer. Helaas raakte hij op meerdere plekken geblesseerd en keerde hij terug in de televisiewereld.

Steven Speijer Kees & Co
Via: Kees & Co (capture)

Zijn liefde voor voetbal kreeg wel weer een plek in zijn leven toen hij in 2017 begon als presentator van het programma Roundup. Hierin werden de hoogtepunten van de Spaanse en Engelse voetbalcompetitie besproken.

Op dit moment runt hij zijn eigen productiebedrijf. Hij werkt samen met YouTubers en maakt video’s voor bedrijven.

Kees & Co: iconische terugblik

Er zijn enorm veel iconische momenten bij Kees & Co. Daarom nog één laatste terugblik naar een van deze momenten. In de eerste afleveringen heeft Kees een baantje bij de bakkerij.

Nadat de bakkerij door een glad type wordt overgenomen, geeft zij er de brui aan. Ze zet de kersverse marketingmagnaat betaald door hem schaars gekleed in de etalage achter te laten. Ze waren vrij boos, terecht, nadat hij Sonja onzedelijke voorstellen had gedaan.

Dit was wel een heel mooi moment uit hun tijd in de bakkerij!

Jouw herinnering aan Kees & Co

Heb jij ook zo genoten van de meer van 100 afleveringen van Kees &Co? Wat was jouw favoriete Kees & co fragment? Laat het ons weten via een berichtje onderaan de pagina.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...