Kees & Co serie komedie cast

Via: Kees & Co (capture)

Kees & Co: de cast toen en nu

De cast van Kees & Co bestaat uit een aantal vast terugkerende personages. Wij bekijken hoe het nu gaat met deze hoofdpersonages én hoe zij er vroeger uitzagen. Eén ding is zeker: wat een verschil!

1. Kees Heistee – Simone Kleinsma

Simone Kleinsma speelde de rol van Kees. Kees der grootste angst was dat ze ooit op der moeder zou gaan lijken, in seizoen 5, als Anne niet wil komen met oud en nieuw, zie je hier de eerste tekenen van. Kees deelt al haar lief en leed met Sonja. Als je ze samen ziet, zijn het tegengestelde types, maar ze vullen elkaar goed aan.

Kees van Kees & Co
Via: Kees & Co (capture)

Simone heeft nog geen afscheid kunnen nemen van Kees. Ze kwam terug. Dit heeft ze pas geleden gedaan, dertien jaar later, in een nieuw seizoen (2019) met onder andere Chantal Janzen als vrouw van Rudie. Dat was een succes, dus volgde er in 2020 opnieuw een serie, met zeven afleveringen.

Helaas moeten we het met deze laatste afleveringen doen, want er komt geen derde (nieuw) seizoen bij. De seizoenen zijn nu te zien op Videoland, ook de oude staan erop. Er komen veel nieuwe personages bij in de nieuwe seizoenen. Een nieuwe buurvrouw en het nieuwe gezin van Rudie.

2. Sonja Wegeman – Esther Roord

Esther Roord speelde Sonja, de buurvrouw van Kees en tevens collega en beste vriendin. Sonja was een tikkeltje ordinair en bekend bij elke man. Een vrouw met ervaring. Ze was opgevoed door haar tante en had verder alleen nog een broer, die één keer te zien is in de serie. Ze heeft haar eerste liefde toen ze zeventien was bij het altaar laten staan, later zelfs een tweede keer. Uiteindelijk wil ze heel graag een kindje en vindt in Ron de perfecte donorvader. Uiteindelijk is het babyplan van de baan en blijft ze een hele lange tijd samen met Ron.

Sonja Wegeman Kees & Co
Via: Kees & Co (capture)

In het echt hebben de dames ook nog altijd contact. Sonja keerde helaas niet terug in de nieuwe afleveringen van Kees & co. Ze zagen voor haar nu geen rol meer in de serie en er waren ook medische redenen. Esther was een aantal jaar eerder van de trap gevallen, waar ze een verbrijzelde arm aan over hield. Hierdoor heeft ze geen grote rollen meer kunnen spelen. Wij hebben in ieder geval enorm van haar genoten als Sonja! Helaas is er geen recente foto van Esther Roord bekend.

3. Ben Heistee – Rik Hoogendoorn

Ben werd gespeeld door Rik Hoogendoorn. Ben was zelf eigenlijk nog een kind. Samen met Rudie zetten hij telkens weer de boel op stelten. Hij kwam altijd weer met opmerkelijke spullen thuis, zoals een grote opblaaspaus, een onzichtbare hond, een varken, zijn stagiaires en de meest maffe auto’s. Hij ging eruit omdat hij overleed in de serie. Hij kreeg een toepasselijke wc-pot op zijn hoofd.

Ben Heistee Kees & Co
Via: Kees & Co (capture)

Hij speelde in Sesamstraat waar hij tot 2007 te zien was. In 2002 ging hij samen met Diewertje Blok het Sinterklaasjournaal presenteren, tot 2006. Rik schrijft verder kinderboeken en liedjes. Op televisie is hij nog meerdere malen gezien geweest in: Flikken Maastricht en Dokter Tinus. Op dit moment staat Rik weer in het theater. Hij is zelf opa geworden en werd hierdoor geïnspireerd. Hij heeft een monoloog optreden vol herkenbare en grappige momenten die je als oppas opa meemaakt.

Rik Hoogendoorn vroeger en nu
Via: youtube.com (capture) | Omroep Flevoland

4. Anne Heistee – Amber Teterissa

Amber Teterissa speelde tot 2003 de rol van Anne. Anne heeft wat afgestampt in de serie en met deuren geslagen. Haar uitspraak was altijd: ‘Jeeeees’. Haar grootste angst was wel het krijgen van een pukkel. Soms kwam ze heel vrolijk thuis, maar meestal met instructies voor wanneer Magnum zou bellen. Dan was ze er niet. Anne kon wel altijd goed praten met Sonja.

Anne Heistee Kees & Co
Via: Kees & Co (capture)

Ze is na haar rol naar Londen vertrokken, om daar aan de toneelschool te studeren. Inmiddels heeft ze een eigen onderneming opgezet als coach en trainster. Ze geeft trainingen in presenteren aan de hand van storytelling. Helaas is er geen recente foto van Amber Teterissa bekend.

We zijn er nog niet, dus kijk snel op de volgende pagina als je wil weten hoe het met Rudie, Frank, Mariël en Steven gaat…

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer