Love Letters: 13 herinneringen aan de liefdesshow met Linda de Mol

Door

Thom Van Mil

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Love Letters wijnspel

Eind 1990, de eerste aflevering van Love Letters. Deze spelshow, gepresenteerd door Linda de Mol, draaide om liefde en trouwen.

In dit artikel nemen we je mee naar de 12 leukste herinneringen aan dit televisieprogramma.

Love Letters: alleen maar liefde!

In Love Letters kregen drie koppels de kans om te trouwen. Onder leiding van Linda moesten de stellen verschillende spellen spelen, waarna zij om en om afvielen. Het overgebleven koppel trad daadwerkelijk, op televisie, in het huwelijk.

Love Letters liefde
Via: Love Letters (capture)

Na afloop kregen zij een gave huwelijksreis cadeau. Een nooit vertoonde serie met echte mensen die echt gingen trouwen.

Herinneringen aan Love Letters

Met honderdduizenden mensen aan de televisie gekluisterd was Love Letters een waar succes. Uiteindelijk zijn er 11 seizoen Love Letters opgenomen. De laatste aflevering dateert alweer uit 2005.

Wij zijn benieuwd welke van de onderstaande 12 dingen jij nog kan herinneren over Love Letters.

1. De presentatrice, Linda de Mol

Hoe kunnen we deze lijst anders beginnen dan met Linda de Mol. Deze mega succesvolle presentatrice begon in 1990 met de eerste aflevering van Love Letters. Elf seizoenen lang was zij het gezicht van de show.

Daarna is Linda de Mol nog bekender geworden door haar rollen in Gooische Vrouwen en Ik hou van Holland.

Linda de Mol Love Letters
Via: Love Letters (capture)

2. Het wijnglazenspel

Van alle spellen die tijdens Love Letters werden gespeeld is dit misschien wel de meest bekende: Het wijnglazen spel. Uit een gigantische toren van gevulde wijnglazen, moesten de koppels om en om een wijnglas uit de toren verwijderen. Het koppel waarbij de wijntoren instortte verloor helaas de ronde. 

Deze ronde zorgde altijd voor spectaculaire ronden, mede door het vele glas en wijn. Het was muisstil in de zaal en de spanning was echt om te gieren. 

3. De intromuziek

De intro van Love Letters was er eentje om van te smullen. Linda de Mol die vrolijk mee playbackt en het enthousiast meezingende publiek.

De beelden van blije mensen, tropische mensen en rondvliegende duiven. Aan de intro heeft het in ieder geval niet gelegen.

4. Eerste homohuwelijk op televisie

In 2001 schreef Love Letters wereldgeschiedenis door als eerste televisieprogramma het homohuwelijk live te voltrekken. Tijdens deze show wonnen Gert en Dave, waarna zij elkaar eeuwige trouw beloofden. Het was een doorbraak en een nog nooit eerder vertoonde situatie.

Gert en Dave zijn nog steeds gelukkig met elkaar en hebben samen een prachtige dochter.

5. Love Letters bij de TROS

Love Letters was jarenlang te zien bij de TROS met de bekende gele ster als logo. De TROS was een omroep die al in de lucht was sinds 1964. Zei je op dat moment TROS, dan zei je Love Letters. De TROS heeft het op zichzelf in totaal 50 jaar volgehouden.

Inmiddels is de TROS verleden tijd en in 2014 omgedoopt tot de AVROTROS. Het zal je niet verbazen, dit is inderdaad een fusie van de AVRO en de TROS. En weet je nog dat de TROS, de grootste familie van Nederland was?

De grootste familie van Nederland TROS
Via: Love Letters (capture)

6. De families tegen elkaar

Een leuke ronde uit Love Letters was die met de familieleden die tegen elkaar strijden. Ome Joop van het ene koppel nam het op tegen tante Coby van het andere koppel. Bij een goed antwoord speelde je iemand weg van de tegenpartij. Bij een fout antwoord moest je helaas zelf pleiten.

7. Traumhochzeit in Duitsland

Love Letters was zo’n succes dat onze oosterburen het programma ook zijn gaan uitzenden. Dit allemaal onder de naam Traumhochzeit. Het programma is van 1992 tot 2000 op de buis geweest. 3x raden wie dit programma in Duitsland presenteerde… Precies, Linda de Mol.

Zij had immers toch al de nodige ervaring in het programma. En een woordje Duits is haar ook niet vreemd.

Maar er was nog meer! Hieronder staan nog meer iconische herinneringen aan Love Letters. Wat dacht je van het ‘geen ja en nee’-spel (#11)?

8. Alessandro Safina op bezoek

Tijdens een van de afleveringen van Love Letters was er hoogstaand bezoek vanuit Italië. Allessandro Safina kwam zijn nieuwste hit ‘Luna’ laten horen. Een nummer dat later razend populair is geworden.

Deze herinnering is er een voor de echte, echte liefhebber van Love Letters.

9. De beroemde trappen van Love Letters

Noem een beroemde tv-show en er zijn wel eens trappen in beeld. Wat te denken van de dames bij Miljoenenjacht of bij een willekeurige talkshow uit Amerika. Zie je ze nog tekeer gaan bij Jerry Springer? Bij Love Letters hadden de trappen echter een ander doel.

Tijdens de bruiloft kwam de prachtige bruid van de trappen af, waar de bruidegom beneden al aan stond te wachten. Het mag een wonder heten dat dit nooit fout is gegaan en dat er niemand naar beneden is gedonderd. Of toch niet…

10. John Williams als verslaggever

Het was pas in 2005, het laatste jaar van Love Letters. John Williams nam opeens de rol als verslaggever op zich. Tijdens één van de spelen is er een live-schakeling met het huis van één van de koppels.

John Williams Love Letters
Via: Love Letters (capture)

Het kandidatenpaar heeft een lijst met namen van voorwerpen in hun huis en John moet als een soort homerunner op hun aanwijzing zoveel mogelijk vinden. Waar kennen we John Williams nu eigenlijk nog meer van?

11. Geen ja en nee

Een van de leukste spellen die je kunt spelen is het ‘Geen ja en nee’ spel. Velen herkennen dit spel van Ik hou van Holland, de laatste succesvolle show van Linda de Mol. Tijdens dit spel ging Linda het gesprek aan met een van de deelnemers die gedurende dit hele gesprek geen ja of nee mochten zeggen.

Helaas was ook de ‘euuhhh’ verboden. Sommigen mensen hielden dit stug vol. De meerderheid ging hier echter zwaar de mist mee in. Soms duurde het maar 5 seconden voor de ronde alweer afgelopen was. Erg leuk om thuis eens te oefenen.

Je krijgt 3 punten en gaat 1,5 minuut in gesprek. Bij elke ja of nee gaat er een puntje af. Houd jij na 1,5 minuut nog een punt over? Dan doe je het beter als veel deelnemers van Love Letters.

spellen love letters
Via: Love Letters (capture)

12. Het ‘Hoe goed ken je elkaar’ spel

Een andere leuke ronde tijdens Love Letters was de test hoeveel zij van elkaar wisten. Een iemand van de koppels werden ‘doof’ gemaakt, waarna de ander antwoord moest geven op een aantal vragen. Na het beantwoorden van die vragen was het de beurt aan de ander.

Meermaals kwamen antwoorden totaal niet overeen. Dit leidde regelmatig tot flinke discussies en misverstanden. Lievelingskleuren, favoriete vakantiebestemming of het lekkerste standje. Net als in de praktijk, stelletjes weten soms minder van elkaar dan je denkt.

13. Laatste aflevering Love Letters

Het zat er helaas eerder op dan vele mensen hoopten. Love Letters is helaas al ruim 16 jaar geleden voor het laatst uitgezonden. Als je het ons vraagt een waar pareltje op de Nederlandse televisie.

Hieronder kun je nog één keer genieten van de laatste aflevering van Love Letters. En niemand minder dan Gordon had een groot aandeel in deze spetterende afsluiting.

Jouw favoriete herinnering aan Love Letters

Keek jij vroeger ook altijd naar Love Letters? Laat ons in een reactie weten wat jouw favoriete herinnering is aan dit romantische programma!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Love Letters: 13 herinneringen aan de liefdesshow met Linda de Mol”

Plaats een reactie

Share to...