Max Verstappen: hoe zag zijn leven er 20 jaar geleden uit?

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Max Verstappen jeugd karten racen formule 1

Max Verstappen, inmiddels de favoriete F1-held van Nederland en ver daarbuiten. Met inmiddels zelfs een wereldtitel op zijn naam, een echte Nederlandse held. Maar wat is hij van ver gekomen. Wij duiken in de geschiedenis van deze coureur en hebben een mooie, oude video van hem gevonden.

Max Verstappen

Max Verstappen, geboren in Hasselt op 30 september 1997 heeft een Nederlandse vader (Jos Verstappen) en een Belgische moeder (Sophie Kumpen). Beide ouders hebben vroeger geracet, vader Jos in de F1 en moeder heeft op hoog niveau in karts rondgescheurd.

We kunnen dus wel stellen dat het racen met de paplepel ingegoten is. Hij is dan ook vroeg begonnen met racen en dat heeft hem geen windeieren gelegd, als we deze belofte nu zien in de Formule 1.

Max Verstappen kart
Via: youtube.com (capture) | vpro holland sport

Carrière van Verstappen in drie fases

De coureur heeft veel doorlopen om te komen waar hij nu uiteindelijk is in de Formule 1. Kort gezegd hij heeft een drietal fases doorlopen: Karting, Formule 3 en uiteindelijk Formule 1. Dit is misschien wat kort door de bocht (?!), maar hier heeft hij de nodige prestaties geleverd.

Uiteindelijk kwam Max in 2015 voor het eerste in actie bij de F1, toen nog voor het team van Toro Rosso, waarna hij in 2016 overstapte naar Redbull.

Max en Jos Verstappen racen circuit kart
Via: youtube.com (capture) | vpro holland sport

Prestaties van de coureur

Hij heeft een lading aan prestaties neergezet die niemand geëvenaard heeft. Zo was hij bijvoorbeeld de jongste F1-coureur ooit. Hieronder nog een aantal van de records die met zijn leeftijd te maken hebben.

Via: flickr.com | Andrew & Alan Frost, CC

Op welke leeftijd begon Max met racen?

Jos Verstappen wilde altijd wachten tot Max zes jaar was voordat hij begon met racen. Uit het interview blijkt dat het voornemen van vader niet is gelukt. Max begon namelijk toen hij 4,5 jaar was met het racen in een kart. Bekijk hieronder het hele interview tussen vader en zoon.

Kinderfoto van Max Verstappen

Wij hebben ook een foto gevonden van Max Verstappen toen hij nog veel kleiner was maar blijkbaar toch al de nodige race-ambities had. Daarom hieronder nog een kinderfoto van ‘onze Max’.

Max Verstappen in 2009

En hoe zag Max Verstappen zijn rijkunsten er dan daadwerkelijk uit op het circuit? In de onderstaande video zie je hem racen. En hij laat tegenstanders ver achter zich…

Formule 1-wereldkampioen in 2021

En dan, op 12 december 2021 is er een iconisch moment in de geschiedenis van Formule 1. Max Verstappen en het team van Red Bull Racing worden wereldkampioen. Hij gaat daarmee in de boeken als de eerste Nederlandse Formule 1-wereldkampioen ooit. Max, wij kunnen niet meer dan trots op jou zijn!

Jouw favoriete Max Verstappen moment

Het afgelopen Formule 1 seizoen was bizar. Max Verstappen heeft ons vele spannende momenten laten zien en flikt het in de laatste wedstrijd om wereldkampioen te worden. Laat ons hieronder in een reactie jouw favoriete moment van Max Verstappen weten.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...