Zo luisterden we vroeger naar muziek: 8 voorbeelden

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

walkman vroeger muziek luisteren

6. De minidisc…

Er zijn misschien niet veel mensen die zich deze tussenstap herinneren. De minidisc werd ontworpen als opnamesysteem, om cassettebandjes te vervangen. Het zag er hetzelfde uit als een cd maar dan kleiner. Een echt succes is de minidisc eigenlijk nooit geworden. Eind jaren ’90 kwamen de eerste mp3-spelers op de markt. Deze werden veel sneller populair. Ach ja, wij zullen de minidisc nooit vergeten.

Sony MiniDisc muziek luisteren vroeger
Via: Wikimedia Commons | Rubas, CC

7. Mp3-spelers!

In 1998 maakte de muziekwereld een grote sprong vooruit met de eerste mp3-speler. Geen gesleur meer met cassettes, cd’s of een walkman. Je kon liedjes rechtstreeks (digitaal) op het apparaat opslagen. Eureka!

Via: youtube.com (capture)

De iPod werd een van de meest bekende Mp3-spelers. De eerste generatie iPods was zo dik en groot als een pakje sigaretten. Helaas betekende dit natuurlijk ook dat er opeens veel meer mensen illegaal muziek gingen downloaden en er waren daarom genoeg download programma’s aanwezig.

Ipod muziek luisteren vroeger 90s
Via: flickr.com | Dale Gillard, CC

8. Muziek streamen

Ten laatste: streamen. Tja, vandaag heb je eigenlijk niets meer nodig behalve je smartphone en eventueel een Bluetooth speaker. Je kan gemakkelijk muziek streamen. Of je nu op je werk of onderweg bent. En dan luister je uiteraard naar die goeie oude muziek…

Lees ook: dit zijn de beste Bluetooth speakers van dit moment

DJ muziek streamen
Via: pixabay.com

Jouw herinneringen aan muziek luisteren?

Welke van deze van manieren van muziek luisteren herken jij nog van vroeger en heb je er nog leuke herinneringen aan of zijn we juist nog eentje vergeten? Laat het weten in een reactie onderin! Tegenwoordig is een goede bluetooth speaker of zijn draadloze oordopjes niet weg te denken bij muziek luisteren, dus hier een aantal nostalgische suggesties:

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...