walkman vroeger muziek luisteren

Via: flickr.com | henry…, CC

6. De minidisc…

Er zijn misschien niet veel mensen die zich deze tussenstap herinneren. De minidisc werd ontworpen als opnamesysteem, om cassettebandjes te vervangen. Het zag er hetzelfde uit als een cd maar dan kleiner. Een echt succes is de minidisc eigenlijk nooit geworden. Eind jaren ’90 kwamen de eerste mp3-spelers op de markt. Deze werden veel sneller populair. Ach ja, wij zullen de minidisc nooit vergeten.

Sony MiniDisc muziek luisteren vroeger
Via: Wikimedia Commons | Rubas, CC

7. Mp3-spelers!

In 1998 maakte de muziekwereld een grote sprong vooruit met de eerste mp3-speler. Geen gesleur meer met cassettes, cd’s of een walkman. Je kon liedjes rechtstreeks (digitaal) op het apparaat opslagen. Eureka!

Via: youtube.com (capture)

De iPod werd een van de meest bekende Mp3-spelers. De eerste generatie iPods was zo dik en groot als een pakje sigaretten. Helaas betekende dit natuurlijk ook dat er opeens veel meer mensen illegaal muziek gingen downloaden en er waren daarom genoeg download programma’s aanwezig.

Ipod muziek luisteren vroeger 90s
Via: flickr.com | Dale Gillard, CC

8. Muziek streamen

Ten laatste: streamen. Tja, vandaag heb je eigenlijk niets meer nodig behalve je smartphone en eventueel een Bluetooth speaker. Je kan gemakkelijk muziek streamen. Of je nu op je werk of onderweg bent. En dan luister je uiteraard naar die goeie oude muziek…

Lees ook: dit zijn de beste Bluetooth speakers van dit moment

DJ muziek streamen
Via: pixabay.com

Jouw herinneringen aan muziek luisteren?

Welke van deze van manieren van muziek luisteren herken jij nog van vroeger en heb je er nog leuke herinneringen aan of zijn we juist nog eentje vergeten? Laat het weten in een reactie onderin! Tegenwoordig is een goede bluetooth speaker of zijn draadloze oordopjes niet weg te denken bij muziek luisteren, dus hier een aantal nostalgische suggesties:

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer