7 x nostalgisch speelgoed waar je ook NU warm van wordt

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Speelgoed gaat vaak met de tijd mee. Er zijn echter voorbeelden van nostalgisch speelgoed, die de tijd overleven en nu nog steeds briljant zijn! We hebben er 7 op een rijtje gezet!

Nostalgisch speelgoed

Jeugdsentiment en nostalgie zijn geweldig! Ook speelgoed is daar een belangrijk onderdeel van, maar toch is het moeilijk dat gevoel door te geven aan een jongere generatie. Vaak heeft ‘oud’ speelgoed wel nostalgische waarde voor mensen uit een bepaalde tijd, maar kan het vaak niet tippen aan een hoverboard. Toch zijn er ook voorbeelden van nostalgisch speelgoed, die ook nu geweldig zijn! Ideaal om ook je kinderen of neefjes/nichtjes te laten genieten van jouw jeugdsentiment… (of het natuurlijk zelf te herleven!)

We hebben 7 voorbeelden van nostalgisch speelgoed op een rijtje gezet! Wellicht nog leuke inspiratie voor de feestdagen… Waar heb jij vroeger mee gespeeld?

1. Die coole View-Master!

Heerlijk wegdromen met die ouderwetse View-Master. Je kon er zogenaamde stereofoto’s mee bekijken, die op een rond schijfje werden geplaatst! Hier een voorbeeld:

viewmaster-speelgoed
Via: blogs.smarter.com/

Je kan nu hetzelfde magische gevoel als vroeger beleven, maar met de techniek van vandaag. De View-Master Virtual Reality startset maakt van je smartphone virtual reality, waardoor je plaatjes nu niet alleen stereo ziet… je staat er nu zelf middenin:

View Master virtual reality
Via: bol.com

2. Trolletjes kammen

Wie kent ze niet! Die kleine Trolls… en je kon haar compleet naar eigen wens stijlen!

Trol-doll-poppetje-vroeger
Via: pixabay.com | PublicDomainPictures, CC

Nu kun je opnieuw kapper spelen en je kunsten botvieren op die trolletjes! Check deze Trolls Poppy’s kapsalon!

Trolls Poppy kapsalon
Via: bol.com

3.  De Nintendo Classic Mini

Ongelooflijk maar waar: de klassieke Nintendo (oftewel NES) is terug! Compleet in een nieuw, maar oh zo herkenbaar jasje! Er staan maar liefst 30 spellen op geprogrammeerd!

Je kan deze nostalgische spelcomputer nu online bestellen, maar doet er goed aan een extra controller te nemen (vroeger was met 2en Nintendo’en ook het leukst)! Naast de Nintendo Classic Mini is ook de Super Nintendo (SNES) van vroeger in het klein beschikbaar!

4. Thunderbirds are GO!

Iedere keer moesten de dappere Thunderbirds de wereld redden! Als dat gebeurde veranderde dat rustige droomeiland in een startplaats voor alle verschillende voertuigen!

Thunderbirds Tracy Island
Via: flickr.com | Copyright 2009 sean dreilinger, CC-NC

Precies dat eiland is nog steeds verkrijgbaar, maar inmiddels met nieuwe communicatiemiddelen, waardoor je met een druk op de knop (van je lanceer-watch) de operatie in gang kan zetten!

thunderbirds-speelgoed
Via: bol.com

5. De Cabrio van Barbie!

Barbie is natuurlijk niet weg te denken uit de jeugd van VELE meisjes! Ga maar eens na hoeveel jij van Barbie had. Grote kans dat ook de roze cabrio je bekend voorkomt!

Uiteraard is de cabrio iets met de tijd meegegaan, maar Barbie kan nog steeds shinen in haar cabrio. Je hoeft m nu alleen niet meer de duwen, dat doet de techniek wel voor jou:

Barbie Cabrio auto speelgoed
Via: bol.com

6. Transformers… Robots is disguise!

Geweldig waren ze: robots die in vliegtuigen of auto’s veranderden. Bekend van de succesvolle tekenfilms, kon je daar vroeger (lees: in de jaren ’80!) al dagen mee spelen!

Nog steeds zijn Optimus Prima en Megatron verkrijgbaar en erg populair!

7. Bouwen met K’NEX

Begin jaren ’90 kwam het al op de markt: K’NEX. Je kon met de verschillende onderdelen geweldige constructies bouwen en je ouders blij dat je ook ECHT constructief bezig was…

k'nex-speelgoed knex
Via: marktplaats.nl

Nog steeds is K’NEX ongelooflijk gewild bij kinderen (en oudere ‘kinderen’). Je kan zelfs beginnen met coole pakketten als een achtbaan!

K'NEX achtbaan speelgoed
Via: bol.com

Jouw favoriete speelgoed?

Wat was jouw favoriete speelgoed van vroeger? Zou dat inmiddels nog steeds te koop zijn of al jaren niet meer? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Topics:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...