Hoe is het 30 jaar later met Octaaf de Bolle? (+ foto’s)

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

“Dat is nu toevallig één van mijn specialiteiten…” Met dit kleine zinnetje is Octaaf de Bolle, die in het echte leven Walter van de Velde heet, ontzettend bekend geworden in Samson en Gert. Wij hebben voor je uitgezocht hoe het nu met hem gaat!

Octaaf de Bolle uit Samson & Gert

Eigenlijk zou Octaaf, of Meneer de Raaf zoals Samson hem altijd noemt, maar tijdelijk blijven, nadat hij in 1992 in Samson & Gert kwam. Uiteraard net als zijn dochter Miranda, maar dat veranderde al snel.

Ze werden de nieuwe buren van Samson en Gert nadat Joop Mengelmoes vertrokken was.

Octaaf de bolle samson en gert
Via: Samson en Gert (capture)

Octaaf en zijn ‘specialiteiten’…

Octaaf de Bolle had een kruidenierszaak samen met zijn moeder die ‘De Bolle’ heette. Hij maakte hierin vele fouten maakte. Door diezelfde fouten raakte hij eerder al zijn baan in een groot warenhuis kwijt.

Hij had de eigenschap om zichzelf allerlei specialiteiten toe te bedienen en hij zei daarom ook: “Dat is toevallig één van mijn specialiteiten”, want “zijn Miranda zegt altijd: Pa, zoals jij kan…”. Heerlijk herkenbare uitspraken dus…

In 2002 stopte Octaaf de Bolle in de serie, omdat hij geen voldoening meer haalde uit de rol. Maar wat gebeurde erna met hem? Dat hebben we voor je uitgezocht.

Octaaf de bolle samsom en gert walter van de velde 2
Via: Ketnet / Samson & Gert – Frietkraam (capture)

Wist je dat…

  • Hij in 2001 zijn eigen neef speelde in de serie, die – toevallig – Walter heette.
  • In de eerste afleveringen kon Octaaf niet goed lezen met zijn normale bril en moest hij omwisselen met een leesbril. Later kon hij ineens wel lezen met zijn gewone bril.
  • In de serie is Octaaf geboren op 23 september 1952, zijn echte geboortedatum is 18 mei 1950

Herinneringen ophalen

We hebben een aantal mooie en vooral herkenbare momenten van Octaaf de Bolle gevonden, ken je deze aflevering bijvoorbeeld nog?

Zo gaat het nu met Octaaf de Bolle

Wij hebben voor je uitgezocht hoe het nu is met Octaaf de Bolle (Walter van de Velde) en hij ziet er nog verrassend jong uit! Hoe, dat check je hieronder. Vind jij ‘Meneer de Raaf’ veranderd?

Walter van de Velde

Walter van de Velde speelde vanaf 1992 tot 2002 in de serie Samson en Gert en werd vooral door zijn uitspraken een iconisch figuur. Toen hij stopte, omdat hij uitgekeken was op de rol wilde hij kalmer aan gaan doen.

Al met al heeft hij heel wat gastrollen gehad in onder andere: F.C. De KampioenenToen was geluk heel gewoonCommissaris RoosHeterdaad en in Recht op Recht.

FC De kampioenen Walter van de velde
Via: FC De Kampioenen – De Ster (capture)

Hij ging onder andere verder met zijn scenariowerk voor Hallo België! en Lili en Marleen. Ook schreef hij nog dialogen voor Studio 100 musicals.

Nog drie keer als Octaaf de Bolle

Daarnaast heeft Studio 100 hem weten over te halen om in 2008 nog een keer mee te doen in de film ‘Hotel op Stelten’ van Samson en Gert. In 2017 was hij nog even terug tijdens de ‘Throwback Thursday Ketnet’ in het Sportpladijs, waar hij zijn rol nog eenmaal vertolkte.

Ook bij het afscheid van Gert als karakter van de serie, is een clip opgenomen (Het allerlaatste liedje), waar Walter Van de Velde nog één keer als Octaaf verscheen:

Octaaf de bolle samsom en gert walter van de velde laatste liedje
Via: youtube.com (capture) | Showbizztv België

Hij is getrouwd met actrice Simonne Peeters, die ook gespeeld heeft in Hallo België! en Lili en Marleen.

Foto Walter van de Velde

Maar je vraagt je natuurlijk af, hoe ziet hij er nu uit zonder z’n Octaaf-outfit?! Nou zo dus:

Octaaf de bolle Walter van de velde
Via: Wikimedia Commons | Akkerdjie podcast, CC

Jouw leukste herinneringen?

Keek je vroeger naar Samson en Gert en kende jij Octaaf de Bolle nog? Wat vond jij het leukste aan de serie of ‘Meneer de Raaf’? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Lees ook: Dit is de reden waarom de bel van Samson & Gert al 27 jaar kapot is

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...