9 ‘Tel Sell’-producten die je zeker herkent van vroeger

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Tel Sell reclames

Tel Sell was booming business in de jaren ’90. Wie kocht er nou niet? Bestellen ging zo makkelijk thuis en je kreeg altijd wat extra bij de bestelling. Het bedrijf had een aantal producten die zeer populair waren, de hot items. Voorwerpen die wij eigenlijk allemaal in huis hadden omdat onze ouders het niet konden laten. Tel Sell was ook moeilijk te weerstaan.

De meest herkenbare Tel Sell producten

Tel Sell was ongekend populair, evenals het vergelijkbare Amazing Discoveries met Tony en Mike. Op zondag bleven er soms uren over en hoe moest je die doden? Daar had je nou Tel Sell voor. Lekker bekijken wat er nu weer voor mafs verkocht wordt. Het verraderlijke was dat je ouders het risico liep zelf wat te bestellen.

Via: Tel Sell (capture)

Het was ook zo handig, precies wat je nodig had en je kon gewoon bellen en bestellen! Het hele huis stond vol met Tel Sell meuk. Hebben jouw ouders zich ook laten gaan en kochten zij zulke spullen?

1. Keukenapparatuur

Soms gaf Tel Sell je het gevoel dat je dagelijks dingen kon doen om je leven te vergemakkelijken. In de keuken bijvoorbeeld. Met Eggies kon je véél sneller een eitje koken, je oude blikopeners stelden niets voor in vergelijking met de Tornado Can Opener, hun plastic folie (Wraptastic) was vele malen handiger in gebruik en hun bewaarbakjes (Wow Lidz) waren subliem, of zoiets.

Wraptastic Tell Sell
Via: Tel Sell (capture)

2. Fitnessapparatuur

Overgewicht hadden we blijkbaar allemaal maar geen van ons wilde veel tijd besteden aan lange work outs. Gelukkig had Tel Sell producten als de Abtronic X2, AB King Pro, Fitness Pump, LegXercise, de VibroShaper Trilplaat en de Ab Solution Pro: elektronische plakkers die de spieren doet samentrekken zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. Daarom waren we toen allemaal zo slank…

Fitnessapparatuur Tel Sell
Via: Tel Sell (capture)

3. Sieraden

De Biostabil 2000 van Tineke de Nooij en Bruno Santanera bracht ons allen in de jaren veel stabiliteit in ons plus en min. Ik wist niet dat wij daar zoveel problemen mee hadden maar blijkbaar is dit wereldwijd miljoenen keren besteld. Uhm? Why?

4. Snel en makkelijk afvallen

Het bedrijf verkocht fitness apparatuur voor mensen die nog iets ervoor wilden doen, hoewel minimaal. Er was echter een grotere doelgroep die slapend wilde afvallen. Voor hen je afslankmiddelen zoals de Sculptor en Celluless MD, een handig massage apparaat wat cellulite weghaalde door speciale gel in je huid te masseren. Je hoefde alleen het apparaat ertegen aan te houden en afvallen maar!

Tell Sell producten vroeger televisie
Via: Tel Sell (capture)

5. Schoonmaakproducten

Van alle producten, waren de schoonmaakproducten de meest saaie reclames. De meest gekke vlekken kon het bedrijf wel voor jou eruit krijgen met een apparaat wat bijna niets kostte en toch alles maar dan ook alles schoon kreeg. De Quick & Brite was het beste voorbeeld van deze fabel.

6. Figuur corrigerende Kleding

Afvallen was een belangrijk thema bij Tel Sell. Viel je ondanks alle geweldige middeltjes en total work outs niet af, dan had je nog als last resort allerlei figuur corrigerende kleding. Herinner jij je de Dream Body, Slim Jeggings, Lejeans en de Pajama Jeans nog?

Tel Sell corrigerende kleding
Via: Tel Sell (capture)

7. Prullaria

Er werd veel nutteloze troep via Tel Sell verkocht. Ik vraag me af hoeveel zingende plastic vissen op een plank (de ‘Boogy Bass’) er zijn verkocht, wie er geslapen heeft met een Sumo worstelaar op een Aerobed, wie er warmpjes bijzat in zijn of haar Snuggie en wie een hete Sauna Belt om zijn buik had tijdens het tv kijken. En waarom kochten wij deze troep? Geen idee!

8. Muziek

Het programma had ook eigen speciale cd’s. Samengesteld met liefde, exclusief voor Tel Sell kijkers. Ik had er niets mee en het was absoluut niet mijn smaak maar voor Nederlandstalige artiesten was dit een manier om op te vallen bij een groter publiek. Dan Chiel Montagne, dank je voor Mooi was die tijd. Wat een genot voor het gehoor!

Tel Sell muziek
Via: Tel Sell (capture)

9. Haarproducten

Last but not least was er de aandacht voor mooi haar. Of het nou om apparaten ging waarmee je de mooiste krullen kreeg, of het meest steile haar, of om haargroei. Het bedrijf had voor ieder haarprobleem dé perfecte oplossing. Yeah right haha! Maar gelukkig kreeg je er gratis eentje bij.

Jouw herinneringen aan Tel Sell

Kun jij geloven dat onze hierin trapten? Welke aankoop vond jij het meest onzinnig? Laat het ons weten in een reactie hieronder. Keek jij op zondag ook naar Tel Sell of keek je liever naar Telekids?

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...