The Breakfast Club: zo gaat het nu met de 80’s cast

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

The Breakfast Club typetjes school klas

Na wat leuke herinneringen en weetjes van The Breakfast Club te hebben gesproken, is het nu tijd om te kijken hoe het met de cast gaat. Zou je ze nog allemaal terug herkennen?

1. Andrew Clark (Emilio Estevez)

Andrew wilde zijn vader niet teleurstellen. Daarom deed hij erg zijn best om goed te zijn in sport. Hij moest en zou altijd winnen. Door een stomme grap met een medestudent (hij plakte zijn billen aan elkaar met tape) belandde Andrew die bewuste zaterdagnamiddag op de schoolbanken. Stiekem dacht hij dit hem populair zou maken.

The Breakfast Club film vroeger Andrew Clark cast
Via: The Breakfast Club (capture)

Andrew werd gespeeld door Emilio Estevez. Hij is de oudere broer van Carlos Irwin Estevez, ook wel bekend als Charlie Sheen! Emilio was een tijdje verloofd met Demi Moore, maar de trouw is er nooit van gekomen. Hij is vandaag nog steeds acteur, maar houdt zich ook bezig met films schrijven en regisseren. The Public is de meest recente film die hij schreef en regisseerde. Hij is inmiddels 59 jaar oud.

Emilio Estevez The breakfast club Andrew Clark
Via: flickr.com | Sam, CC

2. Claire Standish (Molly Ringwald)

Claire moest naar de strafstudie omdat ze een les had overgeslagen om te gaan shoppen. Dat zegt eigenlijk al voldoende over haar typetje. Claire was het populaire, knappe meisje en werd gespeeld door Molly Ringwald.

The Breakfast Club film vroeger Molly Ringland cast
Via: The Breakfast Club (capture)

Molly was amper 18 jaar toen ze in de film speelde. Ze is blijven acteren en speelde mee in een heel aantal films, vooral tienerfilms. Vandaag kan je haar opnieuw op het scherm zien. Ze speelt Mary Andrews, de moeder van Archie in de serie Riverdale! Ze is 54 jaar.

Ze ziet er nog steeds erg goed uit.

3. Brian Johnson (Anthony Michael Hall)

De typische nerd van The Breakfast Club was Brian Johnson. Hij was een absolute boekenwurm met een nep identiteitskaart die hem ouder maakte, zodat hij kon stemmen. Hoe kwam hij dan toch aan strafstudie? Goede fans weten dat hij een lichtpistool naar school meebracht, dat per ongeluk afging in zijn kluisje. Hij richtte schade aan.

The Breakfast Club film vroeger Brian Johnson cast
Via: The Breakfast Club (capture)

Brian werd gespeeld door Anthony Michael Hall. Hij heeft ook nog heel wat rolletjes in films gehad zoals Edward Scissorhands van Tim Burton. Hij is wat ouder, inmiddels 53 jaar, maar nog steeds herkenbaar.

Anthony Michael Hall The breakfast club Brian Johnson
Via: flickr.com | Gage Skidmore, CC

4. John Bender (Judd Nelson)

John Bender liet het brandalarm afgaan. Dit was wellicht niet het enige dat de kwajongen op zijn kerfstok had staan. John was de typische stoere en arrogante tiener. Hij deed wellicht menige tienerharten sneller slaan.

Judd Nelson The breakfast club John Bender
Via: The Breakfast Club (capture)

John werd gespeeld door Judd Nelson, hij was toen met zijn 27 jaar het oudste lid van de cast van The Breakfast Club. Ook Judd heeft niet stilgezeten. In 1988 werd hij genomineerd voor een Golden Globe voor zijn acteerprestaties in de film Billionaire Boys Club.

Judd is vandaag 62 jaar, en speelt nog steeds in films en series. Zo was hij ook te zien in Two and a Half Men, CSI: NY en hij sprak een stemmetje in voor Family Guy. Bovendien heeft is hij schrijver van enkele boeken. In het interview hieronder zie je hoe het nu met Judd gaat!

5. Allison Reynolds (Ally Sheedy)

Het buitenbeentje, de weirdo, de outcast, de alternatieveling,… Allison Reynolds was een waar rolmodel voor meisjes die een tikkeltje anders waren tijdens hun puberteit.

Ze was spraakzaam, intelligent en koesterde andere ideeën over dingen. Volgens haar had ze niets beters te doen, dus kwam ze maar naar de strafstudie. Nogal gek.

Allison Reynolds The breakfast club Ally Sheedy
Via: The Breakfast Club (capture)

Allison werd gespeeld door Ally Sheedy. Ze speelde ook mee in St. Elmo’s Fire (1985). Tijdens de MeToo beweging was ze een van de actrices die van zich liet horen. Ook vandaag is ze nog steeds actrice. De laatste film waarin ze speelt is X-Men: Apocalypse. Ally is vandaag 59 jaar.

Jouw herinnering aan The Breakfast Club?

Heb jij deze bekende film vroeger ook gezien? Wat vond je ervan en met wie kon jij je het meest identificeren? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...