Vieze dingen: 11 smerige zaken die je (vooral) als kind deed

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Vieze dingen vieze gewoontes als kind

Kinderen kennen geen schaamte. Dat blijkt wel uit dit lijstje van vieze dingen waar wij vroeger blijkbaar geen genoeg van kregen. Zeg eens eerlijk, welke van deze 11 smerige zaken deed jij ook (of doe je nog steeds)?

Kinderen doen vieze dingen

Er bestaat geen twijfel over, dat kinderen vaak de ergste zaken uithalen. Kattenkwaad of gewoon simpelweg ruzie met je broer of zus. Het was allemaal vrij normaal. En alsof dat nog niet genoeg was, kon je je ouders ook nog irriteren met viezen dingen of gewoontes…

Je deed namelijk veel smerige dingen, waar je nu van denkt: “WAAROM?!” Althans, dat laatste hopen we dan… we gaan ervan uit dat je onderstaande alleen vroeger deed! Ja toch?!

neus peuteren blog vieze gewoonten kinderen
Via: pexels.com | Ketut Subiyanto, CC

11 vieze gewoontes als kind

Geniet met ons mee van alle vieze dingen, die je vroeger deed. Missen we hier nog wat of heb je nog een leuke anekdote, laat het weten in een reactie onderin!

1. Neus peuteren

Haal eruit wat erin zit, dat was ons motto als klein kind. Kleine kindjes konden flink graven maar wat opmerkelijk is, ook volwassenen blijven dit graag doen.

Vieze dingen: 11 smerige zaken die je (vooral) als kind deed
Via: tumblr.com

Vooral tijdens files gaan er heel wat volwassen mensen los. Is het een gewoonte die wij niet los kunnen laten? Iets met jong geleerd is oud gedaan? Maar het opeten gaat ons wel te ver!

2. Snot balletjes naar elkaar gooien

Het bleef niet alleen bij graven naar snotschatten. Je kon er mooie creaties van maken en een ander ermee verrassen. Heb jij wel eens een snotballetje gerold en naar een ander gegooid?

Gelukkig doen alleen kinderen dit. Zie je het al voor je dat volwassenen dit deden? Of namen wij deze vieze gewoonte juist van hen over?

Vieze dingen: 11 smerige zaken die je (vooral) als kind deed
Via: flickr.com | Autumn Barnes, CC

3. Met de kleren afvegen

Een slabber was handig als kind, maar helaas ging die wel eens te laat aan of te vroeg uit. Gelukkig had je nog je kleren aan en die dienden perfect als slabber of servet. Gewoon afvegen met je mouw en basta…

Naast kleren kon je natuurlijk ook gordijnen, het tafelkleed of eigenlijk ieder object dat je tegenkwam gebruiken. Wat was je toch inventief…

Jongen eten chocolade vieze dingen vieze bezigheden gewoontes
Via: pixabay.com | Onbekend, PD

4. Spugen (op de grond)

Het was heel stoer om te spugen. Wij vermoeden dat dit een eeuwenoud gebruik is. Pruimtabak uitspugen was eeuwen geleden namelijk al hip. Niemand keek ervan op als je dit deed. Misschien hebben kinderen deze vieze gewoonte daarom klakkeloos overgenomen.

Rochelde jij ook geregeld en dan echt je best doen om een mooie eruit te krijgen? De stoep lag er in ieder geval vol mee. Bah! Wat wel een tikkeltje te ver ging, was dat wij ook wel eens op elkaar spuugden. Wat was daar nou de lol van?

Vieze dingen: 11 smerige zaken die je (vooral) als kind deed
Via: flickr.com | Sarah, CC

5. Vieze woorden

Schelden is awesome en konden wij als kind geen ander. Er is een bepaalde fase waar vooral alles draaide om uitwerpselen. Poep, pies en shit waren machtig mooie woorden! Tot grote schrik en schaamte van onze ouders.

Alsof zij dat niet als kind deden…

Broer ruzie zus kinderen vroeger
Via: flickr.com | Sharon Mollerus, CC

6. Doorkauwen…

Ook van eten kon je als kind een vieze gewoonte maken als kind. Het kwam dan ook gereld voor, dat je je eten in je mond hield, bleef kauwen (want: het is zo lekker) en op een gegeven moment dacht: wat heb ik voor smerigs in mijn mond…

Doorslikken van je kauwsel was dan opeens een groot probleem, tot voorspelling en vooral irritatie van je ouders.

Kinderen kind vieze dingen mond vol eten
Via: pixahive.com | Maddy, CC

7. Eten van de grond

Het is dat je er weerstand door opbouwde, maar anders had deze vieze gewoonte helemaal geen positieve gevolgen. Vroeger was het niet alleen de zogenaamde 7-seconde regel, die telde, maar was het eerder een minuten- of soms zelfs dagen-regel.

Zag je wat op de grond liggen, wat er enigszins eetbaar uitzag… ging het in de mond!

Kind eten grond vieze dingen gewoontes vroeger
Via: pxhere.com | Onbekend, PD

8. Scheten laten

Ruften, puffen, scheetjes en windjes laten, man wat een genot en plezier hadden er als kind van. Wat waren wij toch viezeriken! Maar ja, het moet eruit en lucht op. Nu doen wij ze stiekem en doen vervolgens alsof het onsmakelijke luchtje niet van ons afkomstig is.

Vroeger was je juist trots. Ken je deze nog: “Wie hem als eerst ruikt, heeft zijn poepertje gebruikt!” Het is nu eenmaal puur natuur dus eigenlijk niets om je voor te schamen, toch?!

Vieze dingen: 11 smerige zaken die je (vooral) als kind deed
Via: pixabay.com | sakarus, CC

9. In het zwembad toiletteren

Wat schaamde je ouders zich weer als je je weer liet gaan in het zwembad. Dan dreef er weer zo’n drolletje en probeerden ze in alle haast, om alle bewijzen te vernietigen, voor de badmeester of andere ouders het gezien hadden.

En dan had je nog geluk met een drolletje… met een iets meer vloeibare toiletgang, was het zwembad in de kortste keren leeg…

10. Boeren

Ook dit luchtje kun je niet lang onderdrukken en niet overal ter wereld wordt het als vies beschouwt. Misschien moeten wij hier daarom wat “luchtiger” mee omgaan…

Vieze dingen: 11 smerige zaken die je (vooral) als kind deed
Via giphy.com

11. Spelen met pielemans

Ongeneerd spelen met dat plassertje. Jongens hadden duidelijk iets extra’s, waar (hun eigen) aandacht naar toe kon. Probleem was dat je dit te pas en te onpas deed en je oom en tantes maar lachen met kiespijn.

Vooral tijdens het eten was het erg pijnlijk: je pakte vroeger eenvoudig een snoepje uit de snoepzak, net nadat je nog even met je worstje gespeeld had… Lekker!

Jouw vieze dingen?

Al met al, waren wij vies, tot een bepaalde hoogte. Veel van wat wij deden hoorde erbij en kon je niet inhouden. Had jij ook van zulke vieze gewoonten? Deel je vieze dingen als kind dan ongegeneerd met ons in een reactie onderin. Wij zullen je er niet om veroordelen!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...