15 hilarische herinneringen aan het vriendenboekje van vroeger

Door

Micki Bosma

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Vriendenboekje meisje beer

Herinneringen ophalen met de vriendenboekjes van vroeger! Van grappige antwoorden op de meest simpele vragen, tot creatieve tekeningen en gekke bijnamen.

Tijd om de meest hilarische herinneringen uit je basisschooltijd, én de kostbare vriendschappen van toen, te herbeleven!

Vriendenboekjes

Ah, het vriendenboekje. Wie heeft dit in zijn jeugd nou niet gehad? Je hersens kraken over diepzinnige levensvragen (althans, zo voelde dat). Over je lievelingseten, je dromen, toekomstdoelen én natuurlijk je favoriete tv-serie.

Het maakte niet uit of jouw boekje een Disney prinses, Winnie de Pooh of Diddl op de voorkant had, want het ging natuurlijk om de inhoud! Dat maakte het juist zo speciaal.

Je kon er zelfs een pasfoto, of andere foto, aan toevoegen. En als er ruimte was kon je ook nog een leuke tekening maken als extra touch.

Hilarische herinneringen vriendenboekje - meisje trots
Via: flickr.com | ianus, CC

Vriendenboekje kwijt!

Op de een of andere manier raakte je dit boekje toch vaak kwijt! Het was misschien ook lastig bij te houden aan wie je je vriendenboekje nu weer had uitgeleend om erin te schrijven. Een strak schema of Gps-tracker was misschien wel handig geweest.

Hilarische herinneringen vriendenboekje - schoolplein
Via: pixabay.com | EME, CC

Beste vrienden, of toch niet?

Het hing er natuurlijk helemaal vanaf hoe belangrijk diegene voor je was. Want laten we eerlijk wezen, voor je bestie trok je wel wat meer uit de kast dan dat ene klasgenootje die je eigenlijk nooit sprak. 

Hilarische herinneringen vriendenboekje - beste vrienden
Via: pixabay.com | klimkin, CC

Artistieke creatie vs. minimale effort

Als je vragen ging invullen met korte ondoordachte antwoorden, zat je waarschijnlijk in tijdnood. Je was het vergeten, of je had gewoon geen zin. De boodschap was in ieder geval duidelijk.

Maar het kwam ook weleens voor dat iemand een waar kunstwerk had gemaakt in jouw vriendenboekje, terwijl je hem of haar nauwelijks kende. Waarschijnlijk heeft die dan nu een hele creatieve job!

Hilarische herinneringen vriendenboekje - kleuren
Via: flickr.com | Henk-Jan Winkeldermaat, CC

Poëziealbum 2.0

Het vriendenboekje was eigenlijk niks meer dan een vernieuwde versie van het stoffige poëziealbum. Want dat was iets van vroeger wat je ouders nog in de la hadden liggen, met van die cliché versjes en oubollige tekeningen erin. 

‘Rozen verwelken,
schepen vergaan.
Maar onze vriendschap,
blijft eeuwig bestaan’.

In het vriendenboekje had je alleen wel iets minder creatieve vrijheid dan in het poëziealbum. Want in het vriendenboekje stonden vragen die je over jezelf moest beantwoorden.

Poëziealbum mooie poëzieplaatjes
Via: Vroegert | Wendy Leemburg

Vriendenboekje: grappig en hartverwarmend

De vragen uit het vriendenboekje brachten je hoofd op hol! Nadenken over je favoriete kleur, je lievelingsdier en zelfs je toekomstdromen.

En ook al was er geen sprake van goed of fout, het bracht toch de nodige stress met zich mee. De meest spontane, eerlijke en hartverwarmende antwoorden kwamen voorbij.

Hilarische herinneringen vriendenboekje - jongetje
Via: unsplash.com | Ben White, CC

15 hilarische vriendenboekje herinneringen

Op die leeftijd dacht je natuurlijk dat je leventje prima had uitgestippeld! En dat je heel goed wist wie je was en wat je later wilde worden. Het is dan ook niet gek dat het vriendenboekje een heleboel hilarische herinneringen heeft opgeleverd!

Jouw vriendenboekje herinneringen. Had jij vroeger ook een vriendenboekje? Wat vond jij altijd de leukste vraag?

Laat het ons weten in een reactie onderin!

1. Wie mocht er als eerste in schrijven?

Met andere woorden, wie was je allerbeste vriend of vriendin? Want die kreeg natuurlijk deze ere plek in jouw vriendenboekje!

Via: pxhere.com | pxhere.com, CC

2. Vriendenboekje (wéér) verloren

Wéér je vriendenboekje kwijtgeraakt, wat nu? Toch maar een nieuwe kopen en iedereen er voor de tweede (of derde) keer in laten schrijven.

Hilarische herinneringen vriendenboekje - vriendenboekje
Via: flickr.com | Leven met Liv, CC

3. De vraag: “Wat wil je later worden?” 

Prinses, astronaut, profvoetballer, de meest onrealistische droomberoepen kwamen hier voorbij. Terwijl er toch een paar vriendjes tussen zaten die het nog écht zijn geworden ook. Respect voor hun!

Astronaut kind beroep vroeger
Via: flickr.com | woodleywonderworks, CC

4. Strikvragen

Vragen als: “Wat is je lievelingseten?” Waar je dan expres iets heel vies op ging schrijven, zoals spruitjes, om je vrienden in de zeik te nemen. Of je schreef natuurlijk gewoon pizza of patat op.

Hilarische herinneringen vriendenboekje - spruitjes
Via: pixabay.com | dancepool, CC

5. Handschriften ontcijferen

Aan het handschrift herkennen wie van jouw besties de pagina heeft ingevuld. En dat dan ook met trots aan diegene vertellen, dat je zijn of haar handschrift had herkend!

Doortje leest in haar poëziealbum

6. Uitgebreide glitterpennen collectie

Je kon natuurlijk niet met een saaie blauwe balpen het vriendenboekje invullen. De glitterpennen, gekleurde stiften en gezellige stickers moesten op voorraad zijn thuis.

Hilarische herinneringen vriendenboekje - glitterpennen
Via: unsplash.com | Kenny Eliason, CC

7. Je vriendenboekje van vroeger teruglezen

Oh, sweet memories! Heb jij je vriendenboekje van vroeger nog? Super grappig om deze nog eens door te lezen. Helemaal als je met sommige vrienden van vroeger nog steeds contact hebt.

Via: pxhere.com, CC

8. Keuzestress!

Die vragen over je favoriete film of popgroep, wat een stress. Dan eindelijk een keuze maken, om je een paar uur later weer te bedenken. Mám, waar is de Tipp-ex? 

Hilarische herinneringen vriendenboekje - meisje schrijven
Via: unsplash.com | Tong Nguyen van, CC

9. Klasgenootjes beter leren kennen

Een andere klassieke vraag uit het vriendenboekje was: “Wat zijn je favoriete hobby’s?”

Sommigen waren dan al helemaal into sporten als voetbal en basketbal, terwijl anderen veel liever bezig waren met tekenen, lezen of muziek maken. Of bellen blazen.

Zeep bellen blazen warme dag
Via: pixabay.com | EME, CC

10. Eigen creaties

Alhoewel je je in principe gewoon moest houden aan de vragen die je gesteld werden, was het toch leuk om even je creativiteit te showen met een leuke tekening of kort gedichtje. 

Jeremy's smile

11. Volwassenen vragen of ze ook wilden schrijven

Het was niet alleen tof om je vriendjes en klasgenootjes in je vriendenboekje te laten schrijven. Nee hoor, op familiefeestjes ging dat ding ook gewoon rond!

Ouder-kind-schrijven
Via: depositphotos.com | TarasMalyarevich

12. “Dit boekje is van…”

Die eerste bladzijde invullen en dan je best doen om zo netjes mogelijk te schrijven. Pasfotootje erbij en doorgeven maar. Zo wist iedereen in ieder geval dat hij van jou was. 

Hilarische herinneringen vriendenboekje - boek en pen
Via: pixabay.com | MabelAmber, CC

13. Vriendenboekje teruggeven

Soms bleef dat ding weken bij je thuis rondslingeren, totdat hij of zij hem terugvroeg natuurlijk. Als je net als bij de bibliotheek een boete kreeg voor het “te laat” inleveren, dan was je binnen no-time door je zakgeld heen geweest!

Boek-kind
Via: depositphotos.com | HayDmitriy

14. De vraag: “Dit vind ik niet leuk”

De uiteenlopende antwoorden op deze vraag waren echt hilarisch! Van spinnen en slangen, tot vroeg naar bed gaan en rekenen. Klinkt ook niet geweldig, fair enough.

Via: youtube.com (capture) | YouTube Movies

15. Tijdens de les

Stiekem je vriendenboekje lezen tijdens de les als de juf even niet keek. Gewoon omdat je te nieuwsgierig was om te wachten tot na school. En dan een goedkeurende knikje geven aan je vriend of vriendin.

Hilarische herinneringen vriendenboekje - klas
Via: pexels.com | Arthur Krijgsman, CC

Vriendenboekje: wat een nostalgie!

Vriendenboekjes zijn eigenlijk een soort tijdcapsule, omdat het je herinnert aan je vriendschappen vroeger en je interesses op dat moment.

Hoeveel vriendenboekjes heb jij in je jeugd verslonden? Laat het weten in een reactie!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...