12 vrouwelijke idolen waar meiden tegenop keken

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Xena televisie serie vrouwelijke idolen

Je hoeft geen feminist te zijn om te houden van de vrouwelijke idolen uit de jaren ’80 en ’90. Zij maakten het iedereen makkelijk om fan van hen te worden. Alle dames waren cool, sterk, slim, mooi, aardig, sommige hadden zelfs superkrachten! Awesome chicks!

De vrouwelijke idolen…

Als kleine meid weet je al wat je wilt worden als je later groot bent. Op een bepaalde leeftijd is prinses of zeemeermin niet meer afdoende. Zeker niet als je op de buis allerlei vrouwelijke superhelden langs ziet flitsen. We lieten eerder al eens 12 heldinnen voorbij komen, maar er zijn er veel meer! Wilde jij vroeger ook iemand van deze powervrouwen zijn?

Annie Hall
Via: Annie Hall (capture)

1. Xena, warrior princess

Zij was sterk, slim en Hercules was eigenlijk niemand in vergelijking met deze stoere, gespierde dame. En als je niet zo van de spieren en vechten was, dan had je beste vriendin Gabrielle. Zij was de tegenhanger van Xena. In deze serie werden de zachte maar ook stoere kant van de vrouw belicht. Speelde jij iedere aflevering ook met vrienden na? Was jij dan Xena of Gaby?

2. Mel B & Mel C

The Spice Girls waren allemaal cool maar de meest opvallende dames waren Mel B en Mel C. Sportieve, spontane meiden die nergens bang voor waren en de wereld veroverden. Was het ook jouw droom om zo beroemd te worden? Om overal handtekeningen te mogen uitdelen?

3. Alex Mack

Alex was per ongeluk bedolven onder chemische troep en kon vervolgens allerlei dingen doen die niemand anders kan, zoals in een plas water veranderen en stralen als een glimworm. Het was één groot geheim dat Alex superkrachten had.

Zelfs haar ouders wisten er niets van. Alleen haar oudere zus Annie en beste vriend Ray deelden haar geheim. Wie wilde op de middelbare school Alex zijn? Ikke, ikke, ikke! Wist je trouwens dat sexy Jessica Alba in deze serie haar tv -debut maakte?

Via: The Secret World of Alex Mack (cover)

4. Alana, the girl from tomorrow

Stel je voor, je reist vanuit het jaar 3000 terug naar 1990 maar er is ook een beruchte crimineel uit jouw tijd meegereisd. Oei, dan moet je wel een diadeem meenemen waarmee je kunt toveren, zo leek het althans. Alana was mysterieus en was telepathisch. Geweldige combinatie. Tekende jij de 3 stippen ook op je gezicht met oogpotlood?

5. Wakefield zusjes

De tweeling Jess en Liz Wakefield uit Sweet Valley High waren tieneridolen. Hoewel wij geen idee hadden hoe een high school eruit zag, droomden wij meiden van een leven als Liz en Jess en hun vrienden. Wie vond jij het leukst uit de serie? Was dat vriendje Todd? Of de roddeltante Lila? Of was Winston de nerd meer jouw ding?

Via: Sweet Valley High (capture) | Teen Dream Productions

6. Blossom

Blossom had een ietwat andere thuis dan de meeste van ons. Waar in onze samenleving veel mannen kind en vrouw verlieten, was het in deze serie juist de moeder van Blossom die vertrok. Daarmee werd een taboe verbroken en zagen mensen in dat het ook andersom kan gebeuren.

Haar vader voedde haar op en was dus alleenstaande vader. Blossom was heel volwassen voor haar leeftijd en waarschijnlijk een steun voor kinderen in dezelfde situatie.

Herken je haar als Amy uit The Big Bang Theory?

Afbeelding wordt geladen…

Check ook de 6 vrouwelijke idolen op de volgende pagina. Zegt Penny je nog iets? (zie 10.)

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...