Noppenfolie was al geweldig: 16 weetjes die je niet kende

Door

Raymond Zachariasse

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

9. In alle vormen en maten

De noppenfolie is ook in verschillende vormen verkrijgbaar.

Via: dhgate.com

10. Jonge uitvinders

In 2007 organiseerde het bedrijf achter de noppenfolie een wedstrijd voor jonge uitvinders. Ze kregen maar een opdracht mee: bedenk een nieuwe toepassing voor noppenfolie. En die kregen ze.

Wat te denken van behang om kinderen met autisme te stimuleren. Of het idee om noppenfolie te gebruiken als materiaal in de bouw om schokken te absorberen. Of een zachte ondergrond voor mensen met RSI klachten aan hun hand. De mogelijkheden zijn eindeloos, lijkt het wel.

Via: Friends (capture)

11. Isolatie

Noppenfolie werkt nog steeds prima als isolatiemateriaal. Heb je bijvoorbeeld last van tocht, knip dan een stuk noppenfolie uit op maat van je raam, spuit wat water op de ruit en plak de folie er tegenaan. Werkt prima.

.

12. The man with the golden bubbles

In 2010 is er zelfs gouden noppenfolie op de markt gebracht. We weten niet of dit ook zo ontspannend werkt.

Via: flickr.com | Delyth Angharad, CC

13. Kalender

Ook kun je een kalender van noppenfolie kopen. Die willen wij wel graag hebben voor onze verjaardag.

.

14. Boek

Er is zelfs een boek over geschreven. The Bubble Wrap Book staat vol met leuke alternatieven voor het gebruik van het plastic. Denk aan het vullen van je portemonnee, zodat iedereen denkt dat je veel geld hebt. Of een matje neerleggen bij de deur, zodat je inbrekers aan hoort komen. Heel handig.

Via: amazon.nl

15. Museumstuk

Ook het Museum of Modern Art vond de noppenfolie zo interessant dat ze het in hun Architecture en Design collectie opgenomen hebben, naast de Chinese eetstokjes en pleisters.

Via: pixabay.com | ThomasWolter, CC

16. Film truc

Op filmsets wordt de noppenfolie ook erg veel gebruikt. Vooral als de acteurs wat moeten dragen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een rugzak. Men stopt er dan noppenfolie in zodat het net lijkt of de rugzak gevuld is, maar eigenlijk is die zo licht als een veertje.

Via: pixabay.com | Pexels, CC

Ten slotte…

Allemaal leuk en aardig, maar hoe wordt de noppenfolie eigenlijk gemaakt? Daar hebben we natuurlijk een filmpje van gevonden.

Jouw herinneringen aan noppenfolie?

Dat was het weer. Graag lezen we in een reactie onderin wat jouw leukste herinneringen aan noppenfolie zijn en of jij nog andere leuke toepassingen kent!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...